Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În Timiş se anunţă un an agricol dificil

Publicat: 05 martie 2017 - 01:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Excesul de precipitaţii din toamnă şi gerul din iarnă l-au făcut pe Samson Popescu, fermier din judeţul Timiş, să se gândească în mod serios că va pierde o parte din suprafeţe.

Lipsa stratului de zăpadă, într-o perioadă în care s-au înregistrat minus 18 grade, iar temperatura resimţită de plante a fost chiar de minus 23-24 de grade Celsius, au pus mari presiuni pe culturile înfiinţate în toamnă.

Samson_Popescu_bClick pe poza pentru galerie!"Starea de vegetaţie nu este la fel de bună cum a fost în anii precedenţi la aceeaşi dată. Va trebui să ajutăm plantele să se dezvolte. Să aplicăm fertilizanţi şi să sperăm că nu vom avea pierderi prea mari de producţie. Unele soiuri de orz şi de grâu, mai sensibile, au fost afectate în mod serios, şi s-ar putea ca anumite suprafeţe să le reînsămânţăm cu altă cultură. De asemenea, suprafeţele de rapiţă care au fost înfiinţate mai târziu au avut avut şi ele de suferit din acest punct de vedere", ne-a explicat administratorul societăţii Semislend Company, din localitatea Cărpiniş.

În toamnă a însămânţat 75 de hectare cu grâu şi 25 hectare cu rapiţă, iar în această primăvară cea mai mare suprafaţă o va aloca porumbului. În total, lucrează 250 de hectare. "Nu am reuşit să semănăm totul la timp. Au fost câteva zile la început de octombrie în care am reuşit să înfiinţăm culturi, după care abia la sfârşitul lunii am putut intra din nou în câmp, din cauza ploilor. Semănăturile le-am încheiat în noiembrie. Anul trecut am înregistrat o cantitate de precipitaţii de două ori mai mare faţă de medie. De obicei, pe perioada de vegetaţie, din aprilie până în octombrie, aveam 150-200 litri, însă în 2016 s-a ajuns la 500 de litri", susţine Samson Popescu, cunoscut pentru implicarea sa în proiectele Farm Progress, organizat de Monsanto şi AgroArena, pus în scenă de compania Bayer.

Vizualizat: 2458 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?