Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În Timiş, Buzatu a recoltat peste 8 tone de grâu la hectar!

Publicat: 27 august 2017 - 15:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nu ştim exact cine este campionul absolut al campaniei de recoltare la cereale păioase anul acesta, însă Costel Buzatu este cu siguranţă printre cei care s-au făcut remarcaţi...

Fermierul din Becicherecu Mic, judeţul Timiş, a obţinut o medie la hectar de 8.103 kilograme, suprafaţa înfiinţată în toamnă cu grâu fiind de 340 hectare. De asemenea, la orzoaică a înregistrat o medie de 7.600 kg, iar la rapiţă a făcut 3.800 kg la hectar. "Am pierdut la rapiţă cam 500 kilograme din cauza unor vânturi puternice, care au făcut să se frece plantele unele de altele şi să cadă silicvele cu totul. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva niciodată. Noroc că am avut asigurare şi mi-am acoperit o parte din pagube", ne-a mărturisit inginerul agronom.

Costel_Buzatu_bLa grâu, a cultivat anul acesta patru soiuri: Apache, Anapurna şi Avenue, de la Limagrain, respectiv Glosa, creaţia Institutului de la Fundulea, pe care îl are de zece ani în cultură. "La Glosa am înregistrat 7.600 kilograme la hectar. Chiar dacă nu este atât de productiv, are calităţi deosebite. Aplicând tehnologiile, au crescut pretenţiile, dar şi cheltuielile. Eu am investit 2.800 de lei pe hectar", susţine fermierul bănăţean.

Producţia de grâu obţinută în această vară a decis să o depoziteze. A vândut doar 500 de tone. Nu l-a mulţumit preţul. "Am dat cu 63 de bani kilogramul. Sper să mi se ofere un preţ mai bun în primăvară. A existat totuşi anul acesta o uşoară tendinţă de creştere. S-a pornit de la 58-60 de bani, spre deosebire de anul trecut, când la început de campanie se oferea 55 de bani. Cele 500 de tone le-am dat ca să plătesc arenda la oameni. Rapiţa în schimb am dat-o toată cu 1,55 lei kilogramul. Au fost şi nişte fluctuaţii pe bursă şi nu am vrut să risc. Mi-a oferit cineva ulterior 1,6 lei, dar o dădusem deja", ne-a explicat Costel Buzatu.

Vizualizat: 1348 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?