Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În Satu Mare, grâul nu mai este o cultură profitabilă

Publicat: 12 mai 2017 - 12:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Promat Tăşnad, societate care exploatează în prezent o suprafaţă agricolă de 6.200 de hectare, a redus la jumate suprafeţele alocate culturilor păioase, din cauza preţurilor prea mici de valorificare.

Marian_Coneac_b„Am redus drastic suprafaţa alocată culturilor păioase, din considerente pur economice. Atâta timp cât piaţa nu ne acordă satisfacţii deosebite pe partea de valorificare păstrăm păioasele doar pentru a respecta schema de asolament, pentru a ne putea achita de obligaţiile contractuale către arendatori şi pentru multiplicare”, ne-a explicat Marian Coneac, directorul tehnic al companiei din judeţul Satu Mare.

În toamnă, au fost înfiinţate în jur de 800 de hectare cu cereale păioase, o scădere de 50 la sută faţă de suprafaţa alocată cu un an înainte. „Grâul arată destul de bine. În iarnă nu am avut zăpadă, în schimb s-au înregistrat temperaturi negative pe intervale de timp destul de lungi, chiar de până la minus 20 de grade Celsius, şi cu toate astea impactul asupra culturilor a fost destul de scăzut. Asta deoarece am respectat tote verigile tehnologice înainte de intrarea în iarnă. Am însămânţat la timp şi în condiţii agrotehnice superioare”, consideră inginerul agronom.

grau-primavara_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 5017 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?