Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Herţeg a investit 300.000 de euro în utilaje anul acesta

Publicat: 22 august 2017 - 14:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Dan Herţeg, un fermier cu un apetit dezvoltat pentru investiţii, dar foarte atent la cheltuieli, a cumpărat anul acesta utilaje în valoare de peste 300.000 de euro.

Dan_Herteg-utilaje-01_bÎnaintea oricărei achiziţii, arădeanul îşi face bine temele. „Mă uit la două lucruri. În primul rând la preţul de achiziţie şi apoi la cât costă acel utilaj folosit. Dacă, spre exemplu, un tractor nou costă 150.000 de euro şi peste doi ani îl pot vinde cu 50.000 de euro, nu mă interesează. În cazul în care diferenţa de preţ este prea mare, e clar că acel echipament a avut probleme şi proprietarul vrea să scape de el cu orice preţ”, ne-a declarat administratorul societăţii Agro Raluca din Semlac.

Anul acesta, Dan Herţeg şi-a completat flota New Holland cu un nou tractor, T7260, care i-a fost trimis direct din fabrică, astfel încât în acest moment deţine nu mai puţin de nouă tractoare marca New Holland. Pe lângă asta, a mai cumpărat două semănători Amazone, una de porumb tractată pe opt rânduri şi o alta de păioase de 4 metri lăţime, pentru care a plătit în total aproape 125.000 de euro. În plus, şi-a luat o maşină de erbicidat tractată de la Hardi, dar şi două pluguri.

Legat de agricultură, am nişte principii foarte simple, dar cred eu sănătoase. La şase-şapte ani, maxim opt schimb tractoarele. Prefer să am plug vechi şi tractor nou, o remorcă veche, dar combină nouă”, a precizat fermierul arădean.

Dan_Herteg-utilaje-02_b

Vizualizat: 3425 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?