Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

FERMA TA, DECIZIA TA

Publicat: 22 ianuarie 2022 - 16:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ianuarie 2022. Zăpada de-afară și căldura căminului îl îndeamnă pe Aurel, fermier prosper, să pună la punct o strategie de succes pentru campania de primăvară și pentru tot anul agricol. De deciziile luate acum depinde succesul afacerii și, implicit, bunăstarea familiei sale. Fermierul simte, însă, o neliniște tot mai mare...

Cu toate că niciodată nu a avut la dispoziție atâtea informații agricole ca în zilele noastre, observă că acestea sunt contradictorii, iar teama lui de a nu greși strategia este tot mai prezentă. Într-o discuție telefonică, Aurel mi-a transmis incertitudinile lui. I-am dat întru totul dreptate: în acest moment există un haos informațional uriaș. Peste 90% din informațiile de pe internet sunt incomplete, nesigure sau chiar false, la TV sunt multe emisiuni cu tematică agricolă, dar abia (trebuie să stai zeci de ore cu ochii ațintiți pe ecran) obții o fărâmă de informație valoroasă. Din discuție am înțeles că îngrijorarea cea mai mare a lui Aurel este legată de îngrășămintele chimice, mai exact de cumpărarea și managementul administrării acestora. Într-adevăr, situația de pe piața fertilizanților este complexă și pentru a fi înțeleasă de către fermierii români, aceasta trebuie privită în primul rând la nivel mondial, apoi european și, în final, local.

editorial editia 1-31 ianuarie 2022_b
Mi-am luat angajamentul față de Aurel că voi face ceva pentru el. Astfel, celula de criză a „Ferma Media Grup” a decis că cea mai bună modalitate de a-i sprijini pe fermierii români aflați în aceeași situație este explicarea subiectului într-un articol succint, dar cuprinzător, întins pe două pagini de revistă (vezi pag. 30 și 31). În acest demers, dezvoltarea tehnologiei actuale privind codurile QR și google translate ne sunt de un real folos. Astfel, putem utiliza paginile revistei ca un ghid care conectează cititorii la lumea agricolă internațională. În plus, filtrarea conținutului de pe internet și protejarea fermierilor de haosul informațional existent sunt realizate de cei 17 jurnaliști Ferma Media Grup care sunt membri ai Federaţiei Internaționale a Presei Agricole - IFAJ. Jurnaliștii FERMA cunosc îndeaproape piața agricolă mondială și au competența și capacitatea de a vă proteja și de a vă ghida în acest ”ocean” informațional.

Am realizat în format print cele două pagini despre criza îngrășămintelor și i le-am înmânat personal lui Aurel. După lectură, ne-a transmis că acest mod de lucru este un instrument foarte bun pentru informarea fermierilor. Am trimis articolul mai multor colaboratori, prieteni și fermieri, iar aceștia s-au arătat încântați de noul sistem. Așa că am decis să-l extindem, iar de acum, prin intermediul paginilor Ferma 4.0 din interiorul revistei, vom trata și alte subiecte de interes în această manieră.

Nu lăsa senzația de haos să îți paralizeze deciziile importante din ferma ta. Ai acum la dispoziție instrumentele necesare! Detalii, în pag. 29.

DĂNUȚ RADIȘ - Director general, Ferma Media Grup

Solicită o revistă gratuită completând formularul din link: https://www.revista-ferma.ro/exemplar-gratuit


Pentru abonamente accesați: https://www.revista-ferma.ro/abonamente

Vizualizat: 693 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?