Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DOCUMENT MADR: VALOAREA SUBVENŢIILOR APIA pentru 2017!

Publicat: 14 septembrie 2017 - 11:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CUANTUMURI SUBVENŢII PENTRU FERMIERI! Ministerul Agriculturii a publicat sumele alocate şi valoarea subvenţiilor pe suprafaţă şi pentru crescătorii de animale pentru anul 2017.

MADR a publicat, pe 13 septembrie, un proiect de Hotărâre privind stabilirea pentru anul 2017 a cuantumului plăţii unice pe suprafaţă, plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plăţii pentru tinerii fermieri, a plafoanelor aferente ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru speciile bovine și ovine/caprine, precum și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine.

Potrvit documentului, fermierii români vor primi pentru 2017:
a) schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS) - 97,2452 euro/ha
b) plata redistributivă5 euro/ha pentru 1-5 ha, 48,3251 euro/ha pentru 5-30 ha
c) plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, denumită plata pentru înverzire - 57,1745 euro/ha
d) plata pentru tinerii fermieri - 24,3113 euro/ha

SUBVENTII-2017_b

Pentru subvenţiile crescătorilor de animale, plafoanele aferente plăților pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, care se acordă pentru anul de cerere 2017 sunt:

a) 24.081,014 mii euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;
b) 101.200,897 mii euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne;
c) 50.783,642 mii euro pentru schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine.

Cuantumul ajutoarelor naţionale tranzitorii prevăzute se calculează astfel prin raportarea sumelor la cantităţile de lapte livrate şi/sau vândute direct eligibile, respectiv la efectivele de bovine şi femele ovine/caprine eligibile.

Pentru sprijinul cuplat pentru speciile ovine/caprine, plafonul maxim alocat este de 48.500 mii euro pentru anul 2017. Cuantumul pentru schema de sprijin cuplat se calculează prin raportarea plafonului la efectivul de animale eligibile.

Începând cu data de 16 octombrie 2017, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe prevăzute pe suprafaţă şi pentru sectorul zootehnic, într-un procent conform reglementărilor comunitare în vigoare la data efectuării plăţilor în avans.

Incepând cu data de 1 decembrie 2017 se va acorda plata regulară.

Plăţile se fac în lei, pe baza celui mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie a anului pentru care se acordă ajutorul şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, din 1 octombrie 2017.

 

Vizualizat: 1686 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!