Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

DECIZIA Comisiei Europene privind UTILIZAREA GLIFOSATULUI!

Publicat: 19 octombrie 2017 - 05:55
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOT DECISIV. O Comisie Permanentă alcătuită din experţi delegaţi din fiecare dintre cele 28 de guverne naţionale membre ale UE va vota, pe 25 octombrie 2017, dacă glifosatul mai poate fi utilizat pe teritoriul UE şi pentru ce perioadă de timp.

Comisia Europeană a propus reautorizarea pentru încă 10 ani a utilizării glifosatului, în ciuda faptului că Franţa, Austria şi Italia şi-au declarat public opoziţia, iar Parisul semnalează că este gata să ia în considerare o perioadă mai scurtă de licenţiere, informează Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Comisia Europeană a cerut supunerea la vot a propunerii în cadrul unei Comisii Permanente alcătuită din experţi delegaţi ai Statelor Membre. Această Comisie se va întruni pe data de 25 octombrie şi va avea un singur punct pe ordinea de zi.

Conform protocoalelor semnate cu ocazia Reuniunii din 5 octombrie 2017, Comisia a avertizat asupra posibilelor consecinţe financiare ale unei acţiuni de lobby condusă de gigantul agronomic american Monsanto. Acesta a ameninţat cu inţierea unei proceduri judiciare în cazul în care nu va fi luată nici o decizie cu privire la reautorizarea folosirii glifosatului.

Comisia Europeană s-a exprimat în sensul că rezultatul evaluării UE privind potenţialul cancerigen al glifosatului a fost pus la îndoială. Îndoielile privind concluziile Agenţiei Europene pentru Produse Chimice (ECHA) şi ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) au făcut obiectul unei audieri a Parlamentului European în această săptămână.

Foto_6: Aplicare nepotrivită tehnologii combatere buruieni_b

Autorizaţia de utilizare a glifosatului în UE a fost prelungită în vara anului 2016 până cel târziu la finalul lui 2017. Comisia Europeană nu a reînnoit autorizaţia, decizia finală fiind amânată pentru acest an.

Vezi POZIŢIA ROMÂNIEI PRIVIND AUTORIZAREA UTILIZĂRII GLIFOSATULUI

Vizualizat: 1738 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
10. 19, 2017. Thursday 10:47

Este erbicid fara care nu reusesti sa-ti faci anumite treburi. Din pacate la noi in tara numarul de buruieni este mult mai mare fata de alte tari din Europa. Fara Glifosat agricultura va fi mult mai grea.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?