Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

DECIZIA Comisiei Europene privind UTILIZAREA GLIFOSATULUI!

Publicat: 19 octombrie 2017 - 05:55
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOT DECISIV. O Comisie Permanentă alcătuită din experţi delegaţi din fiecare dintre cele 28 de guverne naţionale membre ale UE va vota, pe 25 octombrie 2017, dacă glifosatul mai poate fi utilizat pe teritoriul UE şi pentru ce perioadă de timp.

Comisia Europeană a propus reautorizarea pentru încă 10 ani a utilizării glifosatului, în ciuda faptului că Franţa, Austria şi Italia şi-au declarat public opoziţia, iar Parisul semnalează că este gata să ia în considerare o perioadă mai scurtă de licenţiere, informează Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Comisia Europeană a cerut supunerea la vot a propunerii în cadrul unei Comisii Permanente alcătuită din experţi delegaţi ai Statelor Membre. Această Comisie se va întruni pe data de 25 octombrie şi va avea un singur punct pe ordinea de zi.

Conform protocoalelor semnate cu ocazia Reuniunii din 5 octombrie 2017, Comisia a avertizat asupra posibilelor consecinţe financiare ale unei acţiuni de lobby condusă de gigantul agronomic american Monsanto. Acesta a ameninţat cu inţierea unei proceduri judiciare în cazul în care nu va fi luată nici o decizie cu privire la reautorizarea folosirii glifosatului.

Comisia Europeană s-a exprimat în sensul că rezultatul evaluării UE privind potenţialul cancerigen al glifosatului a fost pus la îndoială. Îndoielile privind concluziile Agenţiei Europene pentru Produse Chimice (ECHA) şi ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) au făcut obiectul unei audieri a Parlamentului European în această săptămână.

Foto_6: Aplicare nepotrivită tehnologii combatere buruieni_b

Autorizaţia de utilizare a glifosatului în UE a fost prelungită în vara anului 2016 până cel târziu la finalul lui 2017. Comisia Europeană nu a reînnoit autorizaţia, decizia finală fiind amânată pentru acest an.

Vezi POZIŢIA ROMÂNIEI PRIVIND AUTORIZAREA UTILIZĂRII GLIFOSATULUI

Vizualizat: 1280 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
10. 19, 2017. Thursday 10:47

Este erbicid fara care nu reusesti sa-ti faci anumite treburi. Din pacate la noi in tara numarul de buruieni este mult mai mare fata de alte tari din Europa. Fara Glifosat agricultura va fi mult mai grea.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?