Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

De ce merită să ai propriul FNC? Un interviu cu Peter Tamas Nagy

Publicat: 17 mai 2022 - 15:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ferma Black Angus, din comuna  Măgherani, judeţul Mureş, administrată de cunoscutul fermier Peter Tamas Nagy, își produce propriile furaje concentrate cu tehnologie HIMEL. Cât de mult contează să ai FNC-ul tău?

Himel FNC Peter Tamas Nagy, ferma black angus_b

”Sper că o să continui investiția cu partenerii de la HIMEL, deoarece au experiențanecesară și pe această nișăși, sincer, mă declar foarte mulțumit de acest FNC. Sunt sigur căși pe partea de peletizare o să-mi fie satisfăcutecerințele,atât cele tehnice, câtși economice.”PETER TAMAS NAGY, Crescător de vaci Angus


Reporter: Cine este Peter Tamas Nagy, de unde a plecat și unde a ajuns în prezent?

Peter Tamas Nagy: Sunt un fermier din centrul țării; am lucrat în Ministerul Agriculturii, apoi m-am retras la țară, unde am început afacerea agricolă cu 12 viței de carne, rasa Angus, și un tractor de 35 CP, vechi din 1956. Am plecat la drum cu o exploatație de tip familial, încet-încet am devenit profitabili și am demarat tehnologizarea fermei, având acum o exploatație zootehnică intensivă cu un efectiv de peste 800 de capete.

 

Reporter: Cu ce hrăniți vitele?

Peter Tamas Nagy: Lăsăm animalele pe pășune un timp cât mai îndelungat, motiv pentru care am extins suprafețele de-a lungul anilor cât mai mult posibil, încercând să acoperim astfel și conceptul de natural, ecologic. Pe lângă asta, animalele de producție, care stau în stabulație, unde facem partea de îngrășare, apoi de finisare, au nevoie de furaje, iar aici discutăm de lucernă umedă și porumb însilozat. Dispunem de un FNC care ne permite să realizăm o rețetă furajeră echilibrată mineralo-vitaminic pentru fiecare categorie de animale pe etape de îngrășare.

 

Reporter: Care este beneficiul unui FNC într-o fermă?

Peter Tamas Nagy: Cel mai important beneficiu al unui FNC propriu este că îți oferă posibilitatea de a ajunge la sporurile normale pe etape de îngrășare. Un alt aspect important este acela că deții controlul a ceea ce introduci în rețetă și astfel ai siguranța calității furajului și poți garanta o carne premium.

 

Reporter: Ce marcă este FNC-ul și de ce ați făcut această alegere pentru businessul dvs.?

Peter Tamas Nagy: Am ales firma HIMEL pentru că este un partener serios și de încredere pentru fermierii care pun accent pe calitate, fiabilitate și soluții individuale, la cheie. Tot proiectul a decurs conform planului și precum a fost discutat. Am vizitat ferme care folosesc echipamentele lor, am discutat cu fermierii despre rezultatele obținute cu FNC-urile HIMEL, așa că am decis să investesc în tehnologia lor pentru acest proiect. După punerea în funcțiune, echipa HIMEL ne stă în continuare la dispoziție și ne sprijină cu răspunsuri la diverse întrebări sau modificări ale rețetelor.

 

Reporter: Care sunt perspectivele de viitor din punct de vedere tehnologic?

Peter Tamas Nagy: Mă interesează un sistem de peletizare a furajului pentru taurine, deoarece în timpul granulării o parte din amidon este eliminat, crescând astfel valoarea nutritivă a produsului, și stimulează digestia. Peleții nu au praf, deci mucoasa nazală a animalelor nu va fi iritată, prin granulare se ucid fungii și germenii, astfel animalele sunt mai sănătoase. Carnea și laptele animalelor care sunt hrănite cu peleți sunt mai gustoase. Există o mulțime de factori benefici care mă îndeamnă spre această investiție.

 

un articol de

MIRCEA DAN

mai multe pe această temă https://himel.de

Vizualizat: 1102 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?