Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Conflictul din Ucraina ar putea exacerba criza îngrăşămintelor!

Publicat: 22 martie 2022 - 12:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nutrien Ltd. din Canada, cel mai mare producător de îngrăşăminte din lume, a emis un comunicat prin care îşi exprimă îngrijorarea potrivit căreia conflictul dintre Rusia şi Ucraina ar putea provoca întreruperi prelungite ale aprovizionării globale cu potasiu.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi alte ţări au impus sancţiuni economice împotriva Rusiei, mişcare care ar putea împiedica exporturile acesteia de gaze naturale, potasiu şi azot. În acelaşi timp, Belarus, aliatul Moscovei, este deja supusă sancţiunilor europene şi americane care i-au restrâns exporturile de potasiu. Conflictul din ţara vecină a stârnit, de asemenea, îngrijorări cu privire la problemele de aprovizionare cu grâu, porumb şi ulei vegetal din regiunea Mării Negre, ducând la creşterea preţurilor la nivel mondial.

 

CANADA VA CREŞTE PRODUCŢIA DE POTASIU


Directorul executiv Ken Seitz a declarat că Nutrien va creşte producţia de potasiu dacă vede probleme de aprovizionare în Rusia şi Belarus, a doua şi a treia ţară producătoare de potasiu din lume, după Canada. "Probabil am putea observa o întrerupere prelungită a aprovizionării cu potasiu din acea parte a lumii", a spus Seitz la o conferinţă cu investitoriiBMOCapital Markets.

foto art14_b 

NUTRIEN SE AŞTEAPTĂ LA VÂNZĂRI RECORD!


Nutrien se aşteaptă să vândă până la 14,3 milioane tone de potasiu în acest an, cea mai mare valoare înregistrată vreodată, şi a anunţat că are în vedere extinderea în continuare a capacităţii de producţie. De asemenea, agresiunea Rusiei a pus în pericol exporturile sale de îngrăşăminte cu azot. Preţurile gazelor naturale europene, un input-cheie în producţia de azot, au crescut în ultima vreme, mult mai mari abrupt decât preţurile din America de Nord.

 

LIVIU GORDEA

 

Vizualizat: 920 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?