Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Conflictul din Ucraina ar putea exacerba criza îngrăşămintelor!

Publicat: 22 martie 2022 - 12:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nutrien Ltd. din Canada, cel mai mare producător de îngrăşăminte din lume, a emis un comunicat prin care îşi exprimă îngrijorarea potrivit căreia conflictul dintre Rusia şi Ucraina ar putea provoca întreruperi prelungite ale aprovizionării globale cu potasiu.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi alte ţări au impus sancţiuni economice împotriva Rusiei, mişcare care ar putea împiedica exporturile acesteia de gaze naturale, potasiu şi azot. În acelaşi timp, Belarus, aliatul Moscovei, este deja supusă sancţiunilor europene şi americane care i-au restrâns exporturile de potasiu. Conflictul din ţara vecină a stârnit, de asemenea, îngrijorări cu privire la problemele de aprovizionare cu grâu, porumb şi ulei vegetal din regiunea Mării Negre, ducând la creşterea preţurilor la nivel mondial.

 

CANADA VA CREŞTE PRODUCŢIA DE POTASIU


Directorul executiv Ken Seitz a declarat că Nutrien va creşte producţia de potasiu dacă vede probleme de aprovizionare în Rusia şi Belarus, a doua şi a treia ţară producătoare de potasiu din lume, după Canada. "Probabil am putea observa o întrerupere prelungită a aprovizionării cu potasiu din acea parte a lumii", a spus Seitz la o conferinţă cu investitoriiBMOCapital Markets.

foto art14_b 

NUTRIEN SE AŞTEAPTĂ LA VÂNZĂRI RECORD!


Nutrien se aşteaptă să vândă până la 14,3 milioane tone de potasiu în acest an, cea mai mare valoare înregistrată vreodată, şi a anunţat că are în vedere extinderea în continuare a capacităţii de producţie. De asemenea, agresiunea Rusiei a pus în pericol exporturile sale de îngrăşăminte cu azot. Preţurile gazelor naturale europene, un input-cheie în producţia de azot, au crescut în ultima vreme, mult mai mari abrupt decât preţurile din America de Nord.

 

LIVIU GORDEA

 

Vizualizat: 677 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?