Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Comisia refuză să intervină asupra preţurilor la îngrăşăminte

Publicat: 25 ianuarie 2022 - 16:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Inflaţia se răspândeşte în toate sectoarele, iar fermierii resimt şi ei această criză. Cu toate astea, autorităţile europene refuză să adopte orice măsuri pentru atenuarea impactului creşterii preţurilor la îngrăşăminte.

Deşi a recunoscut că ne aflăm într-o situaţie fără precedent, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, exclude deocamdată posibilitatea acordarea de subvenţii pentru compensarea preţurilor la îngrăşăminte. 

Janusz WOJCIECHOWSKI_b
"Aceasta este o problemă uriaşă pentru întreaga Uniune Europeană. Costul de producţie, costul energiei, creează inflaţie în preţul alimentelor. Reforma Politicii Agricole Comune este o modalitate de a face agricultura europeană mai puţin dependentă de unele costuri de producţie. De exemplu, dacă reducem utilizarea îngrăşămintelor nu înseamnă întotdeauna că productivitatea este redusă. Pentru că putem folosi, de exemplu, agricultura de precizie, agricultura carbonului - putem raţionaliza utilizarea îngrăşămintelor. Poate fi modalitatea de a face agricultura mai rezistentă", a declarat Wojciechowski într-un dialog cu presa spaniolă. 

Preţurile îngrăşămintelor cu azot sunt deosebit de susceptibile la creşteri, deoarece sunt strâns legate de preţurile gazelor. Wojciechowski recunoaşte că aceste preţuri în spirală ar putea afecta în cele din urmă consumatorii, ca verigă finală a lanţului de aprovizionare.

În timp ce Comisia spune că "monitorizează situaţia foarte îndeaproape", în loc să propună măsuri coordonate pentru a ajuta fermierii şi consumatorii, Bruxelles-ul îndeamnă guvernele naţionale să sprijine producătorii pe termen scurt prin utilizarea ajutoarelor de stat şi, în cele din urmă, să caute modalităţi de reducere a dependenţei de îngrăşăminte. 

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 911 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?