Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ANSVSA aşteaptă APROBAREA pentru EXPORTUL de ANIMALE VII în Arabia Saudită!

Publicat: 01 octombrie 2017 - 18:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NEGOCIERI CU FINAL OPTIMIST. Crescătorii de ovine au şanse mari să exporte animale în Arabia Saudită în viitorul apropiat, a anunţat Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În perioada 18 - 22 septembrie 2017, o echipă de experţi din Regatul Arabiei Saudite s-a aflat în România pentru a evalua activitatea serviciilor veterinare din ţara noastră. Însoţiţi de reprezentanţi ai ANSVSA şi de crescători de ovine din România, veterinarii din Arabia Saudită au vizitat postul de Inspecţie la Frontieră din Midia, jud. Constanţa, trei ferme comerciale care au şi centre de colectare de bovine şi ovine din Constanţa, Tulcea şi Prahova, laboratorul din cadrul DSVSA Constanţa şi Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti.

Oi cu miei_b

De asemenea, s-au discutat propuneri de certificate sanitare veterinare pentru a stabili condiţiile de export din România în Arabia Saudită.

La şedinţa finală de evaluare a rezultatelor obţinute în cadrul misiunii, partea saudită a concluzionat că România întruneşte condiţiile referitoare la sănătatea animală, bunăstarea şi biosecuritatea din exploataţiile comerciale şi centrele de colectare animale vii, iar în perioada următoare, delegaţia saudită va întocmi un raport al misiunii de evaluare, care va fi supus aprobării ministrului de resort saudit. După aprobarea raportului, „există o probabilitate foarte mare de a se deschide exportul în domeniul agroalimentar către Regatul Arabie Saudite”, precizează ANSVSA.

Vizualizat: 2766 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!