Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AGROMALIM şi REVISTA FERMA te premiază cu O JUNINCĂ GESTANTĂ de 2.000 de EURO!

Publicat: 28 august 2017 - 14:26
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VII LA AGROMALIM ŞI CÂŞTIGI! O junincă gestantă, din rasa Bălțată Românească, cu o valoare de aproximativ 2.000 de euro, este marele premiu oferit în 2017 de organizatorii Târgului Agromalim, cu sprijinul Revistei FERMA, sponsor al tombolei crescătorilor de animale.

La tombola crescătorilor de animale pot participa toţi vizitatorii Agromalim 2017 care au o exploataţie de creştere a animalelor înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE), cu cod pentru creşterea animalelor. Fermierii se pot înscrie la această tombolă în zona de expunere animale. Revista FERMA este sponsor. ACVBR Sim va elibera certificatul de origine care atestă valoarea genetică a animalului.

Juninca provinde de la Staţiunea De Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad şi are vârsta de doi ani şi patru luni. A fost montată pe 31 ianuarie 2017, cu taurul partener Winston. Mama este o Bălţată Românească cu o producţie de 6.589 de litri de lapte la doua lactaţie, cu 3,14% grăsime şi 3,22% proteină, iar tata este taurul de Bălţată Germană (Fleckvieh) Hutera. Mama acestuia, Wandera, a dat, la a doua lactaţie, 9.914 litri de lapte, cu 5,32% grăsime şi 3,88% proteină.

JUNINCA-AGROMALIM_b 

De asemenea, la Tombola Vizitatorului Agromalim, toţi cei care ajung la târgul de la Arad în perioada 7-10 septembrie 2017 pot câştiga premii oferite de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, organizatorul târgului, și firmele expozante. La Tombola Vizitatorului vor participa toate invitaţiile și biletele de intrare completate cu datele solicitate și depuse în urnă.

Secțiunea de prezentare a taurinelor la Agromalim este realizată, în acest an, în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălţată Românească” Tip Simmental (ACVBR Sim), asociație conducătoare de Registru Genealogic pentru rasele Bălțată Românescă și Montbeliarde. Vor fi prezente la Agromalim 2017 și asociațiile acreditate pentru RG la rasele Holstein, Brună, Angus, dar și rase de vaci de carne.

agromalim_ovine_b

Sectorul de ovine de la Agromalim 2017 este organizat în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Ovine ,,Păstorul Crişana” Arad, asociație acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei Țurcană, și cu Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine ,,Mioriţa” Chișineu Criș, asociație acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei Țigaie. Vor fi expuse aproximativ 200 de animale cu valoare genetică ridicată, ovine și caprine din diverse rase și varietăți. Cu sprijinul cadrelor didactice de la USAMVB Timișoara vor fi expuse comparativ avantajele fiecărei rase, vor avea loc prezentări pe teme legate de sisteme de creștere și bunăstare a ovinelor și vor fi dezbătute problemele cu care se confruntă crescătorii de ovine.

De asemenea, la Agromalim 2017 vor fi prezentate și alte specii de animale: cabaline, suine, caprine, animale de hobby.

AGROMALIM se va desfăşoară la Arad, în perioada 7 - 10 septembrie 2017, în Complexul Expo Arad.

Vizualizat: 3834 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Revista Ferma
|
09. 07, 2017. Thursday 20:54

Multumim mult, stimate domn!

1.
Gaftoneanu ioan
|
09. 02, 2017. Saturday 14:23

Felicitări!Îmi place tot ce faceți ,articole frumoase și constructive,poze,concursuri!

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?