Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

A fost ÎNFIINŢATĂ ORGANIZAŢIA INTERPROFESIONALĂ EUROPEANĂ a SORGULUI: Sorghum ID

Publicat: 04 octombrie 2017 - 17:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRODUCĂTORII EUROPENI DIN SECTORUL SORGULUI AU ORGANIZAŢIE INTERPROFESIONALĂ. Pe 26 septembrie 2017, la Bruxelles, a avut loc adunarea constitutivă a asociaţiei interprofesionale europene a sorgului, înfiinţându-se, astfel, organizaţia Sorghum ID.

Această întrunire de la Bruxelles a reunit protagonişti europeni din sectorul sorgului - de la seminţe, până la producţie şi procesare, şi a lansat, formal, noua structură, odată cu formularea unui obiectiv strategic - dezvoltarea producţiei europene de sorg pentru boabe, siloz şi biocombustibili, precum şi a geneticii hibrizilor - şi a unor linii de acţiune.

Înfiinţarea organizaţiei Sorghum ID constituie cea de-a treia etapă a unui demers iniţiat în 2016 de către o serie de profesionişti şi agenţi economici din sector, care a condus la realizarea primului Congres European al Sorgului, în noiembrie 2016, la Bucureşti, apoi la elaborarea - în primăvara lui 2017 - unor programe de promovare trianuale ale sorgului, în diferite state europene, cu finanţare din partea Comisiei Europene.

Primul Congres European al Sorgului_b

Organizaţia Sorghum ID şi-a creat un Consiliu de Administraţie, format din reprezentanţi ai entităţilor europene implicate în construcţia acestui sector. Acest Consiliu de Administraţie va alege biroul director şi preşedintele noii asociaţii în cadrul primei sale reuniuni, care va avea loc în curând.

Sorgul are numeroase avantaje şi un potenţial real. Ambiţia noastră este, aşadar, să reunim în jurul lui protagonişti europeni, care, pe de o parte, să dezvolte producţia europeană de sorg şi genetica hibrizilor, iar pe de altă parte, să transforme această dezvoltare într-o acţiune pe termen lung, pentru a crea o nouă sursă de aprovizionare, consistentă şi durabilă, pentru utilizatori şi procesatori, a spus Luc Esprit, delegat al organizaţiei Sorghum ID, la încheierea întrunirii de la Bruxelles.

Vizualizat: 461 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?