Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Viorel Herman

Rezultate: [25]  
Pagini: [3]  1 2 3   >  »   
BOLI la OVINE. Cum să EVITAŢI afecţiunile INFECŢIOASE pe timp de IARNĂ?

BOLI la OVINE. Cum să EVITAŢI afecţiunile INFECŢIOASE pe timp de IARNĂ?

06 februarie 2017 - 13:07

PREVENIŢI, CA SĂ NU TRATAŢI MAI TÂRZIU! În perioada de iarnă, efectivele de ovine sunt expuse riscului mai multor boli infecţioase. Mergând pe principiul conform căruia este mai bine să previi o boală, decât să o combaţi, oferim proprietarilor de ovine informaţiile necesare, astfel încât aceştia să-şi poată proteja efectivele din timp.

Agalaxia contagioasă la oi şi la capre

Agalaxia contagioasă la oi şi la capre

15 februarie 2011 - 14:00

Caracterele epidemiologice

Sunt receptive la boală atât oile cât şi caprele în lactaţie, iar mai puţin receptivi sunt berbecii şi tineretul ovin.

Sursa principală de infecţie o reprezintă animalele bolnave şi cele trecute prin boală, care elimină prin secreţii şi excreţii micoplasme (mai ales prin lapte). Sursele secundare de infecţie sunt apa, aşternutul şi furajele contaminate.
Boala este foarte contagioasă şi, odată intrată într-o turmă, îmbracă un caracter staţionar.

Cum să prevenim mortalităţile la păsările crescute în gospodăriile populaţiei

Cum să prevenim mortalităţile la păsările crescute în gospodăriile populaţiei

10 ianuarie 2011 - 15:00

Pseudopesta aviară

Una din cauzele care produc pierderi prin mortalitate o constituie prezenţa pseudopestei aviare în efectivele de galinacee (găini, curci, fazani, bibilici etc.).

Campylobacterioza aviară

Campylobacterioza aviară

07 decembrie 2010 - 14:00

Boala se manifestă clinic prin abatere, diaree şi scăderea producţiei de ouă, iar morfopatologic prin leziuni intestinale şi hepatice.

Campylobacterioza aviară deşi prezintă importanţă economică mai redusă, totuşi ea are importanţă sanitară mare, fiind o zoonoză, agentul etiologic producând frecvent la om, toxiinfecţii alimentare.

Laringotraheita infecţioasă aviară

Laringotraheita infecţioasă aviară

01 noiembrie 2010 - 14:00

Boala este răspândită în prezent în toată lumea, producând pierderi în crescătoriile de păsări, prin mortalitate şi scăderea producţiei de ouă şi carne.

Boala este produsă de un virus, ce conţine ADN, încadrat în familia Herpesviridae; între tulpinile virale există diferenţe de patogenitate, fapt ce face dificilă diferenţierea între tulpinile virulente şi cele vaccinale. Virusul este sensibil la căldură şi la dezinfectante.

Ectima contagioasă a oilor şi caprelor

Ectima contagioasă a oilor şi caprelor

21 octombrie 2010 - 13:00

Agentul etiologic este un virus încadrat în familia Poxviridae, virus care are tropism pentru epitelii, şi care are rezistenţă mare la factorii fizico - chimici din mediu, mai ales dacă este înglobat în cruste menţinute în condiţii de uscăciune.

Anemia infecţioasă ecvină

Anemia infecţioasă ecvină

27 septembrie 2010 - 13:00

Diagnosticul de anemie infecţioasă este destul de dificil, mai ales atunci când se stabileşte pentru prima dată într-un efectiv sau localitate. Se iau în considerare datele epidemiologice, aspectul clinic şi necropsic prin coroborarea cu examenul de laborator. Confirmarea oficială a bolii se face prin examen serologic.

Coriza infecţioasă aviară

Coriza infecţioasă aviară

13 august 2010 - 12:00

Importanţa economică a bolii se datorează pierderilor prin mortalitate, scăderii producţiei de ouă, cu 10-40% şi cheltuielilor cu profilaxia şi combaterea.

Consideraţii privind profilaxia infecţiilor salmonelice la păsări

Consideraţii privind profilaxia infecţiilor salmonelice la păsări

30 iulie 2010 - 10:30

Deoarece ambele boli se pot transmite atât orizontal (tuturor păsărilor coabitante) cât şi vertical (de la o generaţie la alta, prin intermediul ouălor de incubaţie provenite de la păsări infectate), legislaţia veterinară cuprinde măsuri privind controlul efectivelor de păsări În privinţa prezenţei infecţiilor cu salmonele.

Controlul este efectuat de către personalul veterinar şi constă În examenul serologic al efectivelor producătoare de ouă de incubaţie, şi examen necropsic şi de laborator la efectivele producătoare de ouă de consum. Testele serologice sunt mai rapide şi mai uşor de executat, ele pun În evidenţă prezenţa anticorpilor umorali În sângele păsărilor care au fost infectate.

Ce trebuie să ştim despre incubaţia ouălor de găină?

Ce trebuie să ştim despre incubaţia ouălor de găină?

29 iulie 2010 - 14:00

Recoltarea ouălor pentru incubaţie

De la găinile care se vor recolta ouă pentru incubaţie pregătirea perechilor (formarea familiilor) se va face respectând raportul între sexe (acesta trebuie să fie corespunzător cerinţelor fiecărei rase sau hibrid aviar în parte), în medie un cocoş la 8-10 găini.

Rezultate: [25]  
Pagini: [3]  1 2 3   >  »   

Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?