Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vasile TURCULEŢ

Rezultate: [9]  
Pagini: [1]  1   
Ce facem cu Ţurcana Albă - despre omologarea unei rase de ovine româneşti

Ce facem cu Ţurcana Albă - despre omologarea unei rase de ovine româneşti

10 iulie 2019 - 00:39

Omologarea unor rase de ovine româneşti se impune tot mai mult în condiţiile zootehniei autohtone adaptată la cerinţele europene şi datorită faptului că acest sector nu trebuie să fie inferior aceleiaşi activităţi din ţările civilizate ale UE. Fără nici un dubiu, demersurile în cauză aparţin adevăraţilor specialişti în oieritul românesc, dar în acelaşi timp, noi, oierii instruiţi nu putem rămâne pasivi faţă de astfel de realizări.

SCZ - UN ALT PUNCT DE VEDERE

SCZ - UN ALT PUNCT DE VEDERE

24 februarie 2018 - 01:50

Controversatul SCZ, întors pe faţă şi pe dos de către diverşii comentatori, în funcţie de interesele pe care le urmăresc, în principiu are un scop lăudabil, indiferent dacă există şi un substrat politic, la fel ca şi în cazul oricărei măsuri de sprijin guvernamentale. 

SCZ-ul, bată-l vina!

SCZ-ul, bată-l vina!

24 februarie 2018 - 01:33

Sprijinul financiar cuplat cu performanţele de producţie în zootehnie, cunoscut sub abrevierea de SCZ, a fost considerat într-o primă etapă ca fiind ceva foarte bine venit pentru crescătorii autentici de anumite specii de animale de fermă.

Ţurcana pură T.A. 100

Ţurcana pură T.A. 100

25 mai 2017 - 19:38

• relativităţi de abordare a selecţiei rasei

Teoria brânzei de oaie

Teoria brânzei de oaie

11 aprilie 2017 - 13:31

• produsul se face cu lapte, nu cu cifre eronate

Elaborarea standardului ocupaţional „oier montan”

Elaborarea standardului ocupaţional „oier montan”

15 februarie 2011 - 15:00

Aceste demersuri, prezentate în revista Ferma din luna august 2010, la rubrica „Premieră naţională”, reprezentau atunci realizările după un an de muncă a organizaţiilor amintite dar, după spusele unora, puteau reprezenta şi nişte vise frumoase, care nu vor avea finalizare.

Muntele şi oieritul merg mână-n mână

31 martie 2010 - 16:00

Au fost menţionate şi trăsăturile de caracter ale oamenilor de la munte, care se remarcă prin multă voinţă şi dârzenie. Nici caracterul ecologic al producţiei agricole, specifice zonei de munte, n-a fost omis în articolele publicate... Şi, cu toate acestea, sensibilitatea factorilor de decizie pentru soarta acestei zone n-a fost încă atinsă.

După fapte, şi răsplată!?

După fapte, şi răsplată!?

27 octombrie 2009 - 21:00
Cum se duce o zi din viaţa oierilor, la MAPDR!

În aceeaşi ordine de idei, nu putem trece cu vederea o altă întâlnire cu directorul zootehniei autohtone, ale cărei detalii, deşi fără importanţă evidentă pentru oieritul de la munte, trebuie să le redăm.

Salvaţi oieritul din Carpaţii României!

Salvaţi oieritul din Carpaţii României!

30 iulie 2009 - 19:00
Pe lângă reprezentanţii FAMD - Vatra Dornei, au mai participat trei specialişti din partea Heifer Project România, reprezentantul-specialist al Agrom-Ro Mureş, reprezentantul-specialist al DADR Harghita şi reprezentantul AJDM Mureş.

Din partea FOM din România a participat preşedintele acesteia, dar şi reprezentanţii asociaţiilor aparţinătoare din judeţele Braşov, Bistriţa-Năsăud, Argeş, Gorj, Mureş, Dâmboviţa, Bacău şi Sibiu.

Rezultate: [9]  
Pagini: [1]  1   

Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?