Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vasile Pop-Silaghi

Rezultate: [86]  
Pagini: [9]  1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  »   
De ce să plantezi cartoful timpuriu?

De ce să plantezi cartoful timpuriu?

29 aprilie 2020 - 11:25

Luna martie a oferit o “fereastră” scurtă pentru plantarea timpurie a cartofului. Ce riscuri şi-au asumat cei care au semănat din vreme şi ce avantaje vor avea la final?

Capcanele din lan: buruieni ce pun viaţa în pericol

Capcanele din lan: buruieni ce pun viaţa în pericol

15 aprilie 2020 - 09:22

Riscurile expunerii îndelungate la soare sunt deja binecunoscute.

Semne bune pentru zahăr?

Semne bune pentru zahăr?

24 martie 2020 - 09:59

Producţia de sfeclă de zahăr în 2019 a fost apropiată de cele mai bune randamente din ultimii ani.

PLANTAREA TIMPURIE A CARTOFULUI. Află ce poţi face în caz de ÎNGHEŢ!

PLANTAREA TIMPURIE A CARTOFULUI. Află ce poţi face în caz de ÎNGHEŢ!

18 martie 2020 - 19:58

După primele zile ale săptămânii, când temeparaturile matinale au fost majoritar negative (chiar minus 9-10 grade C), s-a reinstalat o vreme mai caldă iar în sol la 10 cm adâncime se înregistrează 5-6 grade C, temperatura optimă de plantare a cartofului.

PĂCAT CĂ NU AVEM MAI MULTE FERME DE FAMILIE!

PĂCAT CĂ NU AVEM MAI MULTE FERME DE FAMILIE!

16 martie 2020 - 23:29

De foarte multe ori în ultimii ani mi-am pus problema: ce s-ar întâmpla cu ţara noastră în caz de război, de cutremur devastator, negândindu-mă că în mileniul III ar fi posibilă o pandemie, când cercetarea în domeniul medical (genetică, chimie, biologie, IT etc.) a ajuns atât de departe în doar câteva decenii.

De unde criză de cartof?!

De unde criză de cartof?!

25 februarie 2020 - 14:11

Cartoful, cultura nimănui! Afirmaţia şochează poate, dar e chiar adevărată! După integrarea în UE, an de an, cartoful românesc a scăzut drastic atât ca suprafeţe plantate, cât mai ales ca producţie şi calitate. 

Cartoful 2018 - o RARA AVIS

Cartoful 2018 - o RARA AVIS

24 martie 2019 - 09:23

Suprafaţa cultivată cu cartofi în România în 2018 a urmat tendinţa descrescătoare din ultimii ani. Conform datelor de la MADR şi APIA, s-a raportat suprafaţa de aproximativ 143.000 ha pe total cartof, dar numai circa 38.000 ha au fost înregistrate la APIA, din care doar puţin mai mult de jumătate au fost cultivate în scop comercial, restul suprafeţelor fiind în GP. Practic, pentru piaţă s-a produs cartof doar pe 1/7 din suprafaţa totală.

 

Criza cartofului consolidează fermierii performanţi

Criza cartofului consolidează fermierii performanţi

22 ianuarie 2019 - 11:43

Revenind în ţară, am încercat să lămurim acest perpetuu joc al pieţei cartofului care se manifestă de foarte mulţi ani (preponderent în mod defectuos pentru fermieri) şi am solicitat un punct de vedere preşedintelui Federaţiei Naţionale “Cartoful” din România (FNCR) - Romulus Oprea.

SFECLA DE ZAHĂR... PRAF!

SFECLA DE ZAHĂR... PRAF!

16 ianuarie 2019 - 12:33

Faţă de 2017, când în România s-a obţinut una dintre cele mai frumoase producţii de sfeclă din perioada post-aderare, situaţia recoltei din 2018 este destul de îngrijorătoare. Chiar dacă suprafaţa a scăzut cu 11% (faţă de 26.480 ha în 2017), în 2018 producţia totală de zahăr scade cu aproape 40%, în primul rând din cauza recoltei medii de sfeclă (45,73 tone net/ha în 2017), dar şi a conţinutului în zahăr şi implicit a randamentului de extracţie (17,4%, respectiv 14,7%).

PIAŢA MONDIALĂ A ZAHĂRULUI - cea mai mare criză din ultimii 25 de ani!

PIAŢA MONDIALĂ A ZAHĂRULUI - cea mai mare criză din ultimii 25 de ani!

08 ianuarie 2019 - 08:22

La un an de la sfârşitul regimului de cote, în condiţiile în care preţul mondial al zahărului a atins nivelul istoric, mult sub pragul de referinţă şi sub costul de producţie din UE, sectorul zahărului din sfeclă continuă să sufere turbulenţe severe. În plus, deciziile prea restrictive privind utilizarea pesticidelor (neonicotinoide) şi noile tehnici de reproducere (OMG) afectează puternic cultivatorii europeni, cei care au fost întotdeauna în fruntea inovării şi a practicilor durabile. Singurul câştigător al reformei este industria alimentară şi a băuturilor care utililzeaza zahăr, în portofoliul căreia au fost transferate, numai în ultimul an, aproximativ 1,5 miliarde de euro, în detrimentul fermierilor şi procesatorilor de sfeclă de zahăr din UE!

 

Rezultate: [86]  
Pagini: [9]  1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  »   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?