Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Tudor CALOTESCU

Tudor CALOTESCU

E-mail: Contact autor

Jurnalist independent, membru al Asociaţiei Presei Agricole din România, scriu cu plăcere în presa agricolă de patru ani (deşi ar părea că sunt pe aici de-o veşnicie). Mai ales despre actorii principali, fermierii!

Rezultate: [379]  
Pagini: [38]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Fermierul DUMITRU MANOLE zâmbeşte ca un star de cinema!

Fermierul DUMITRU MANOLE zâmbeşte ca un star de cinema!

15 ianuarie 2019 - 10:15

Administratorul fermei First Grain Amzacea este una dintre legendele vii ale agriculturii româneşti, alături de Lucian Buzdugan, Dimitrie Muscă, Vasile Lungu, Mihai Petcu, Nicuşor Şerban, Nicolae Sitaru, Gheorghe Niţu şi mulţi alţii. Oameni emblematici cărora fiecare ministru al Agriculturii ar trebui să le facă sluj. Şi asta nu e nicidecum o vorbă mare! 

Băftarii luară premiul de la Alpha Bank România

Băftarii luară premiul de la Alpha Bank România

10 ianuarie 2019 - 16:00

Finanţarea APIA derulată prin Alpha Bank România a oferit şi posibilitatea de a câştiga un premiu. Un premiu specific pentru cei care fac agricultură - un tractor Kubota comercializat în România de Agri Alianţa. Câştigătorii au fost o familie de fermieri din Bumbuia, judeţul Dâmboviţa!

Calea laptelui românesc în universul european

Calea laptelui românesc în universul european

18 decembrie 2018 - 00:28

Anul acesta, am însoţit, într-un tur organizat de Asociaţia Presei Agricole din România împreună cu Asociaţia Holstein RO, cinci fermieri danezi din conducerea Landsforeningen af Danske Maelkeproducenter, care au vizitat mai multe ferme de lapte din România. 

Donau Soja uneşte fermierii

Donau Soja uneşte fermierii

28 noiembrie 2018 - 15:21

Sentimetul că Donau Soja uneşte fermierii de pe ambele maluri ale Prutului se rotunjeşte cu fiecare an care trece. În plus, Donau Soja reuşeşte să readucă împreună cercetarea cu producţia şi cu firmele angrenate în agribusiness. Iar totul este reciproc avantajos.

Demonstraţii de forţă şi precizie cu utilaje Claas

Demonstraţii de forţă şi precizie cu utilaje Claas

26 noiembrie 2018 - 15:48

Agrocomerţ Holding nu a sărbătorit ziua SUA pe 4 iulie a.c., ci a ales să fie împreună cu fermierii în sudul judeţului Olt, la ferma Agromec Vişina, pentru o demonstraţie în câmp cu patru utilaje din portofoliul comercial al companiei. 

Zmeura de la “Colţ de Rai”

Zmeura de la “Colţ de Rai”

29 octombrie 2018 - 22:27

Polovragii Gorjului sunt un colţ de Rai în sine. Probabil că aici s-a născut Mioriţa aceea năzdrăvană din balada neamului acestuia de păstori, iar realitatea zilelor noastre nu poate tulbura prea mult profundul frumos ce se desenează în locul cu Munţii Parâng pe fundal.

FLUIERAŞII divini ai Polovragiului

FLUIERAŞII divini ai Polovragiului

13 octombrie 2018 - 23:13

Fluieraşii ansamblului „Cheile Olteţului” din comuna Polovragi, judeţul Gorj, sunt un amestec frumos de poveste, copilărie şi maturitate culturală. E ca şi cum într-un frumos pom ar fi deodată şi flori, şi fructe! Ca într-un lămâi, spre exemplu!

Eugen Gonţea - fermierul în salopetă de aviator

Eugen Gonţea - fermierul în salopetă de aviator

11 octombrie 2018 - 18:48

Preşedintele Federaţiei Oierilor de Munte din România (FOMR), Eugen Gonţea, moşteneşte ciobănitul din tată-n fiu şi iar aşa. Ca şi cum spirala vieţii nu e decât o continuare a ADN-ului de cioban. Asta, deşi a învăţat carte şi a ales meseria de inginer mecanică agricolă, devenind de-a lungul timpului de la inginer la IAS, până la director la ITSAIA (o întreprindere socialistă specializată pe transportul agricol şi industria alimentară), iar după Revoluţie, pe la direcţia agricolă şi consultanţa agricolă. 

Pepenii de Grojdibodu au o dulceaţă aparte

Pepenii de Grojdibodu au o dulceaţă aparte

11 octombrie 2018 - 18:25

În ferma familiei Cioară din localitatea Grojdibodu, judeţul Olt, pepenii verzi sunt gustoşi şi sănătoşi. De-a lungul timpului am degustat pepeni în tot sudul României, dar ca aici şi la Dăbuleni, niciunde nu a fost la fel!

ZMEURA în trei culori

ZMEURA în trei culori

08 octombrie 2018 - 22:49

La graniţa dintre judeţele Gorj şi Vâlcea, ca pe un picior de plai fantastic, unde susură pârâul Cerna, cel care dă şi numele satului aparţinând comunei Vaideeni, doi oameni frumoşi şi-au împărţit un pic din rai. Cuvintele nu sunt deloc metaforice, cei care vor ajunge vreodată în acest loc le vor împărtăşi ca pe un adevăr incontestabil. Dar să trecem la cele lumeşti. 

Rezultate: [379]  
Pagini: [38]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL Real Deal la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?