Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Simona EHMANN

Rezultate: [10]  
Pagini: [1]  1   
Mai multă mișcare, mai mult lapte

Mai multă mișcare, mai mult lapte

16 iulie 2021 - 16:45

Am observat adesea că vacile se mișcă mai sprinten și fără dureri pe zonele de mers pardosite cu covoare din cauciuc. Vacile cărora le place să se miște mai mult tind să se hrănească mai frecvent.

Odihnă plăcută cu POLSTA

Odihnă plăcută cu POLSTA

08 mai 2019 - 22:59

Perna din cauciuc POLSTA, noul produs inovativ oferit de KRAIBURG, aduce un confort special în aşternuturile adânci din boxa de odihnă. Prin răscolirea aşternutului cu membrele anterioare ale animalului, se formează spaţii goale a căror completare cu adaos de aşternut necesită măsuri de îngrijire suplimentară a boxei. „Perna pentru aşternuturile adânci” rezolvă tocmai aceste inconveniente.

Ongloanele poartă laptele!

Ongloanele poartă laptele!

12 februarie 2019 - 01:30

Pentru a îmbunătăţi sănătatea ongloanelor vacilor dumneavoastră, trebuie să aplicaţi următoarele măsuri:

Suprafețe de mișcare perfecte pentru grajd

Suprafețe de mișcare perfecte pentru grajd

17 iunie 2013 - 16:00

La alegerea celor mai potrivite suprafețe de mișcare pentru grajdurile cu vaci de lapte există două cerințe majore care trebuie luate în considerare și evaluate individual în funcție de condițiile din fiecare fermă.

Odihna şi sănătatea ongloanelor

Odihna şi sănătatea ongloanelor

31 mai 2012 - 15:00

Atunci când cazurile izolate de îmbolnăvire a unui animal se extind asupra întregului grup, apar pierderi economice mari. Depistarea precoce şi o evaluare cât mai exactă a gravităţii situaţiei existente joacă un rol important în afecţiunile podale ale vacilor.

Vacile au nevoie de siguranţă la mişcare!

Vacile au nevoie de siguranţă la mişcare!

16 mai 2012 - 14:00

Sistemul cu stabulaţie liberă funcţionează optim numai atunci când vaca se deplasează pe suprafeţe nealunecoase, care, şi mai important, trebuie să fie moi. De câte ori este posibil, animalele preferă zonele moi, pentru că pe acestea îşi pot manifesta comportamentul natural. Acest lucru nu se vede numai în practică, ci şi în cercetările ştiinţifice aprofundate.

Pardoseala elastică din standul cu stabulaţie legată

Pardoseala elastică din standul cu stabulaţie legată

02 august 2010 - 10:00

Firma germană Gummiwerk Kraiburg a dovedit pe parcursul mai multor decenii, că realizarea acestor două cerinţe este posibilă practic, iar rentabilitatea obţinută astfel de către clienţii săi, i-a adus un mare succes.
De peste de 40 de ani, firma Kraiburg produce pardoseli din cauciuc pentru agrozootehnie.

Vacile preferă aşternuturile elastice, din cauciuc

Vacile preferă aşternuturile elastice, din cauciuc

29 iulie 2010 - 10:00

Pentru că, practic, este posibil ca toate zonele din grajd, fie ele de odihnă, alei de circulaţie cu suprafeţe plane sau cu grătare din beton armat, săli de muls de orice tip, culoare de trecere sau săli de aşteptare, să fie pardosite cu materiale pe bază de cauciuc.

Aşterneţi în grajd pajiştile naturale!

Aşterneţi în grajd pajiştile naturale!

08 iunie 2010 - 14:00

Întreţinere vacilor de lapte în stabulaţie liberă este de preferat, întrucât permite eficientizarea costurilor privind munca în grajd şi asigură confortul necesar animalelor.

Confort în mişcare, cu pardoseli elastice

Confort în mişcare, cu pardoseli elastice

22 iunie 2009 - 21:00
Avantajele suprafeţelor moi în grajduri

Suprafeţele moi schimbă comportamentul animalului, mai ales când acesta este în mişcare. Cercetările făcute de Universitatea Hohenheim, Germania, au arătat o creştere semnificativă a activităţii animalelor.

Acestea au parcurs, în medie, cu 30 paşi pe oră mai mult decât în condiţii obişnuite, adică până la 1000 de metri pe zi.

Măsurători comparative pe pajişti şi pe suprafeţele din beton, cu şi fără pardoseli elastice Kraiburg, au dat rezultate semnificative şi în ceea ce priveşte lungimea paşilor. Pe păşune, paşii au avut o lungime de circa 80 cm.

La această lungime a pasului, membrele posterioare ale vacii păşesc pe urmele membrelor anterioare, ceea ce presupune avantajul transferării controlului vizual de la ongloanele superioare la ongloanele inferioare.

Rezultate: [10]  
Pagini: [1]  1   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?