Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Simona EHMANN

Rezultate: [9]  
Pagini: [1]  1   
Odihnă plăcută cu POLSTA

Odihnă plăcută cu POLSTA

08 mai 2019 - 22:59

Perna din cauciuc POLSTA, noul produs inovativ oferit de KRAIBURG, aduce un confort special în aşternuturile adânci din boxa de odihnă. Prin răscolirea aşternutului cu membrele anterioare ale animalului, se formează spaţii goale a căror completare cu adaos de aşternut necesită măsuri de îngrijire suplimentară a boxei. „Perna pentru aşternuturile adânci” rezolvă tocmai aceste inconveniente.

Ongloanele poartă laptele!

Ongloanele poartă laptele!

12 februarie 2019 - 01:30

Pentru a îmbunătăţi sănătatea ongloanelor vacilor dumneavoastră, trebuie să aplicaţi următoarele măsuri:

Suprafețe de mișcare perfecte pentru grajd

Suprafețe de mișcare perfecte pentru grajd

17 iunie 2013 - 16:00

La alegerea celor mai potrivite suprafețe de mișcare pentru grajdurile cu vaci de lapte există două cerințe majore care trebuie luate în considerare și evaluate individual în funcție de condițiile din fiecare fermă.

Odihna şi sănătatea ongloanelor

Odihna şi sănătatea ongloanelor

31 mai 2012 - 15:00

Atunci când cazurile izolate de îmbolnăvire a unui animal se extind asupra întregului grup, apar pierderi economice mari. Depistarea precoce şi o evaluare cât mai exactă a gravităţii situaţiei existente joacă un rol important în afecţiunile podale ale vacilor.

Vacile au nevoie de siguranţă la mişcare!

Vacile au nevoie de siguranţă la mişcare!

16 mai 2012 - 14:00

Sistemul cu stabulaţie liberă funcţionează optim numai atunci când vaca se deplasează pe suprafeţe nealunecoase, care, şi mai important, trebuie să fie moi. De câte ori este posibil, animalele preferă zonele moi, pentru că pe acestea îşi pot manifesta comportamentul natural. Acest lucru nu se vede numai în practică, ci şi în cercetările ştiinţifice aprofundate.

Pardoseala elastică din standul cu stabulaţie legată

Pardoseala elastică din standul cu stabulaţie legată

02 august 2010 - 10:00

Firma germană Gummiwerk Kraiburg a dovedit pe parcursul mai multor decenii, că realizarea acestor două cerinţe este posibilă practic, iar rentabilitatea obţinută astfel de către clienţii săi, i-a adus un mare succes.
De peste de 40 de ani, firma Kraiburg produce pardoseli din cauciuc pentru agrozootehnie.

Vacile preferă aşternuturile elastice, din cauciuc

Vacile preferă aşternuturile elastice, din cauciuc

29 iulie 2010 - 10:00

Pentru că, practic, este posibil ca toate zonele din grajd, fie ele de odihnă, alei de circulaţie cu suprafeţe plane sau cu grătare din beton armat, săli de muls de orice tip, culoare de trecere sau săli de aşteptare, să fie pardosite cu materiale pe bază de cauciuc.

Aşterneţi în grajd pajiştile naturale!

Aşterneţi în grajd pajiştile naturale!

08 iunie 2010 - 14:00

Întreţinere vacilor de lapte în stabulaţie liberă este de preferat, întrucât permite eficientizarea costurilor privind munca în grajd şi asigură confortul necesar animalelor.

Confort în mişcare, cu pardoseli elastice

Confort în mişcare, cu pardoseli elastice

22 iunie 2009 - 21:00
Avantajele suprafeţelor moi în grajduri

Suprafeţele moi schimbă comportamentul animalului, mai ales când acesta este în mişcare. Cercetările făcute de Universitatea Hohenheim, Germania, au arătat o creştere semnificativă a activităţii animalelor.

Acestea au parcurs, în medie, cu 30 paşi pe oră mai mult decât în condiţii obişnuite, adică până la 1000 de metri pe zi.

Măsurători comparative pe pajişti şi pe suprafeţele din beton, cu şi fără pardoseli elastice Kraiburg, au dat rezultate semnificative şi în ceea ce priveşte lungimea paşilor. Pe păşune, paşii au avut o lungime de circa 80 cm.

La această lungime a pasului, membrele posterioare ale vacii păşesc pe urmele membrelor anterioare, ceea ce presupune avantajul transferării controlului vizual de la ongloanele superioare la ongloanele inferioare.

Rezultate: [9]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!