Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Silvica AMBĂRUŞ, SCDL Bacău

Rezultate: [12]  
Pagini: [2]  1 2   »   
Combaterea dăunătorilor prin metode biologice

Combaterea dăunătorilor prin metode biologice

02 iunie 2011 - 16:00

Principalii dăunători combătuţi prin mijloacele biologice în legumicultură sunt: musculiţa albă de seră, păianjenul roşu şi purecii.

Topinamburul în cultură

Topinamburul în cultură

27 aprilie 2011 - 15:00

Topinamburul face parte din familia Asteraceae (Compositae), fiind o plantă perenă prin tuberculii săi, dar cu tijele (tulpinile) anuale. Tijele sunt puternice, viguroase, uneori ramificate la bază, cu înălţimea de 1,50-2,00 m sau mai mult, cu frunze ovale acoperite cu peri rigizi.

Februarie în legumicultură

Februarie în legumicultură

23 februarie 2011 - 15:00

În plantaţiile legumicole înfiinţate în toamna anului trecut (salata, spanacul, ceapa verde) se verifică starea de vegetaţie şi se iau măsuri de prevenire a excesului de apă, dacă este cazul. De asemenea, culturile se protejează de animale şi se acoperă cu folie de polietilenă pentru grăbirea creşterii.

Producerea răsadurilor la culturile timpurii

Producerea răsadurilor la culturile timpurii

04 februarie 2011 - 14:00

Pentru început, ne procurăm seminţele, îngrăşămintele chimice, pesticidele şi alte materiale (geamuri, rogojini, folie etc.) necesare. În paralel, se verifică şi se pregătesc răsadniţele: se curăţă, repară şi se dezinfectează tocurile şi ramele sau se confecţionează rame noi şi se montează geamuri pe rame. Apoi tocurile şi ramele se transportă şi se depozitează la locul unde urmează să fie folosite.

Soiuri de tomate recomandate în cultură

Soiuri de tomate recomandate în cultură

04 februarie 2011 - 14:00

Soiurile au fost aclimatizate în zona Moldovei, dar sunt răspândite în cultură în toate zonele ţării unde se cultivă tomate.

Soiuri pentru cultura fasolei

Soiuri pentru cultura fasolei

09 decembrie 2010 - 16:00

Pentru acest motiv, în contextul măsurilor privind intensificarea legumiculturii, elementul "biologic" are cea mai mare mobilitate, fiind capabil să valorifice în cel mai înalt grad condiţiile create prin optimizarea celorlalţi factori.

Tratamente fitosanitare în culturile legumicole

Tratamente fitosanitare în culturile legumicole

19 august 2010 - 14:00

În acest articol vă prezentăm principalele boli şi dăunătorii care afectează culturile legumicole în această perioadă, precum şi metodele de combatere, cu atât mai mult cu cât condiţiile meteorologice sunt total defavorabile plantelor de cultură, iar precipitaţiile depăşesc, în multe zone de cultură, media multianuală lunară.

Legumicultura de sezon

Legumicultura de sezon

23 iunie 2010 - 14:00

Aşadar, verificăm starea de vegetaţie a culturilor înfiinţate în toamna anului trecut, eventual în această primăvară, şi luăm măsuri de prevenire a excesului de apă, când este cazul. Trebuie să protejăm culturile de animalele sălbatice şi domestice şi să aplicăm folie de polietilenă în culturile de salată, spanac, ceapă verde şi de usturoi verde, pentru a le grăbi creşterea.

Organizarea producţiei din microfermele legumicole

Organizarea producţiei din microfermele legumicole

29 aprilie 2010 - 09:00

Paralel cu dezvoltarea agriculturii, legumicultura a trecut treptat la organizarea ştiinţifică a producţiei, în vederea aprovizionării ritmice a populaţiei cu legume proaspete pe tot parcursul anului, precum şi la crearea unor disponibilităţi pentru sectorul de prelucrare industrială şi export.

Răsaduri de legume pentru culturi ecologice

Răsaduri de legume pentru culturi ecologice

16 februarie 2010 - 15:00

Tehnica producerii răsadurilor de legume destinate culturilor de câmp în sistem ecologic presupune câteva reguli:

Incinta pentru producerea răsadurilor trebuie să fie bine igienizată şi să permită o foarte bună aerisire pe parcursul vegetaţiei răsadurilor.

Componentele amestecurilor nutritive (turbă, mraniţă, pământ de ţelină şi nisip) să fie pregătite din timp (vara anului anterior), pentru a se dezinfecta prin solarizare intensivă şi pentru a se distruge rezerva de sămânţă de buruieni prin pregerminare şi lopătări succesive.

Răsadurile se produc individual în cuburi nutritive, în pahare sau în ghivece din material plastic sau în palete alveolare din poliestiren expandat. Se evită producerea răsadurilor la pat nutritiv.

Spaţiul necesar răririi plantelor în incinta de producere a răsadurilor este necesar, mai ales în perioada premergătoare plantării, pentru a evita fenomenul de alungire şi pentru o mai bună aerisire şi o stare fito-sanitară a răsadurilor optimă.

Substratul nutritiv trebuie să asigure toate elementele necesare unei creşteri şi dezvoltări normale răsadului (cel puţin 40% mraniţă).

În cazul unui deficit de fosfor se adaugă fosfat natural în cantitate de 4-5 kg/mc de amestec.

Rezultate: [12]  
Pagini: [2]  1 2   »   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?