Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ruxandra ILIE

E-mail: Contact autor

Rezultate: [48]  
Pagini: [5]  1 2 3 4 5   >  »   
Inovaţiile New Holland la Field Academy 2018

Inovaţiile New Holland la Field Academy 2018

19 februarie 2019 - 08:59

AgroConcept a prezentat o nouă serie de inovaţii New Holland la Field Academy 2018. Gama CR REVELATION Tier 5 cu sistemul IntelliSense, care aduce automatizarea la un nivel superior, şi COMBINA CR7.80 sunt noutăţile cu care compania îi întâmpină pe fermierii români. 

Corteva: soluţii noi şi sustenabile pentru culturi

Corteva: soluţii noi şi sustenabile pentru culturi

28 noiembrie 2018 - 15:20

Un start puternic al culturii este esenţial pentru o recoltă bogată şi sănătoasă. Acesta a fost mesajul principal pe care compania Corteva Agriscience, Divizia de Agricultură a DowDuPont, a dorit să-l transmită fermierilor la lansarea celor mai noi produse din portofoliu: insecticidul Lumiposa şi erbicidul Bizon. 

De la sămânţă la recoltă

De la sămânţă la recoltă

16 octombrie 2018 - 11:05

Pentru că pasiunea pentru agricultură nu se opreşte niciodată, compania Syngenta a dat startul evenimentelor în câmp pentru a prezenta fermierilor noutăţile tehnologice din portofoliul comercial pentru anul 2018. Astfel, zeci de agricultori au fost invitaţi la ferma SC Femi Suat SRL din - Amzacea, judeţul Constanţa, cu scopul de a vedea loturile demonstrative de porumb, floarea-soarelui şi cereale păioase.

 

Drona - ochiul precis şi vigilent al fermierului

Drona - ochiul precis şi vigilent al fermierului

16 octombrie 2018 - 10:26

Agricultura de precizie a prins contur şi în ţara noastră, fiind de fapt o posibilitate excelentă de a creşte productivitatea culturilor şi de a reduce costurile de producţie. Un exemplu în acest sens este monitorizarea culturilor cu ajutorul dronelor, care a devenit din ce în ce mai populară în rândul fermierilor români. Pentru a veni în sprijinul celor interesaţi, Falcon Electronics, lider pe piaţa echipamentelor electronice auto din România şi unic importator al dronelor Parrot, a lansat în premieră, pe Aerodromul Aerogetic, două drone profesionale dedicate monitorizării suprafeţelor agricole.

O companie 100% agricolă în România

O companie 100% agricolă în România

16 octombrie 2018 - 10:24

Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, va deveni un jucător major pe piaţa locală, combinând activităţile DuPont Pioneer, DuPont Protecţia Plantelor şi Dow AgroSciences. Compania va deveni independentă şi până în luna iunie 2019 va fi listată la bursă. De asemenea, Corteva Agriscience™ va avea cea mai mare echipă de cercetare în domeniul agricol din România şi va lansa produse inovatoare pentru fermieri încă din toamnă. Acestea au fost principalele mesaje pe care membrii companiei au dorit să le transmită în cadrul evenimentului Media Club, întâlnire anuală organizată special pentru reprezentanţii presei. 

Hibrizi de top pentru recolte de excepţie

Hibrizi de top pentru recolte de excepţie

18 septembrie 2018 - 12:28

Şi în acest an, compania Syngenta a organizat o serie de evenimente în mai multe zone legumicole din ţară, pentru a le arăta fermierilor importanţa geneticii de top în evoluţia perfectă a culturilor. Cea mai recentă întâlnire a avut loc în localitatea Băleni, din judeţul Dâmboviţa, în ferma lui Ionuţ Dumitru, unde au fost prezentate plantaţiile de tomate şi de ardei din spaţii protejate. 

Aplicaţia FieldView - noi soluţii digitale pentru eficienţa fermei

Aplicaţia FieldView - noi soluţii digitale pentru eficienţa fermei

18 septembrie 2018 - 12:27

În Statele Unite ale Americii, Climate FieldView este cea mai populară platformă pentru agricultura de precizie şi digitală. Succesul ei a înregistrat o creştere foarte mare de la an la an, datorită experienţei pozitive primite de la fermierii care o folosesc. Utilizând şi aplicând tehnologiile agriculturii de precizie, ei pot să-şi crească productivitatea şi să scadă consumul de inputuri în fermă.
În momentul de faţă, aplicaţia Climate FieldView este testată şi în România, în 20 de ferme, urmând ca în scurt timp să fie disponibilă şi pe piaţa noastră.

 

Descoperă succesul cu NOUA GENETICĂ Saaten Union

Descoperă succesul cu NOUA GENETICĂ Saaten Union

05 septembrie 2018 - 10:27

“Ce semeni, aia culegi”, spune o zicală celebră. În cazul fermierilor, proverbul subliniază cât de important este startul unei culturi. Prin urmare, alegerea corectă şi atentă a hibrizilor poate contribui semnificativ la calitatea şi obţinerea unor producţii ridicate.

 

Ziua Câmpului la Feteşti - un tur al performanţei

Ziua Câmpului la Feteşti - un tur al performanţei

21 august 2018 - 00:20

Joi, 31 mai. Dimineaţa, la ora 8:30, m-am urcat în maşină şi am pornit spre autostrada Bucureşti - Constanţa. Aşa ar putea debuta relatarea despre minivacanţa de 1 iunie, începută cu o zi mai devreme. Doar că pentru mine călătoria a fost un pic mai… scurtă. Nu am atins litoralul Mării Negre, ci m-am oprit pe un câmp din municipiul Feteşti. Mai precis la ferma Agrichim a lui Viorel Nica. Pentru că odată cu începerea sezonului estival, a început şi sezonul dedicat Zilelor Câmpului prin ferme. 

AgriPlanta - ora exactă în tehnologia agricolă

AgriPlanta - ora exactă în tehnologia agricolă

08 august 2018 - 22:20

Târgul AgriPlanta - RomAgroTec şi-a deschis porţile şi în acest an la Fundulea, judeţul Călăraşi, în perioada 17-20 mai. Cu un concept expoziţional unic în România, târgul a reuşit să reunească şi de această dată sute de firme expozante, producători, importatori şi distribuitori de seminţe, de fertilizanţi şi produse pentru protecţia plantelor, furnizori de maşini şi utilaje agricole, de sisteme de irigaţii, echipamente şi tehnologii pentru energii regenerabile, asociaţii de profil şi presa de specialitate.

Rezultate: [48]  
Pagini: [5]  1 2 3 4 5   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?