Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ruxandra ILIE

E-mail: Contact autor

Rezultate: [56]  
Pagini: [6]  1 2 3 4 5 6   >  »   
Inovaţiile New Holland la Field Academy 2018

Inovaţiile New Holland la Field Academy 2018

19 februarie 2019 - 08:59

AgroConcept a prezentat o nouă serie de inovaţii New Holland la Field Academy 2018. Gama CR REVELATION Tier 5 cu sistemul IntelliSense, care aduce automatizarea la un nivel superior, şi COMBINA CR7.80 sunt noutăţile cu care compania îi întâmpină pe fermierii români. 

Joystick, duşmanul buruienilor

Joystick, duşmanul buruienilor

03 decembrie 2018 - 13:43

De acum, combaterea buruienilor va fi floare la ureche. Acesta este mesajul pe care compania Alcedo a dorit să-l transmită la evenimentul de lansare a noului erbicid pentru cereale păioase, JOYSTICK. Produsul este dezvoltat de SAPEC AGRO şi este conceput pentru combaterea în postemergenţă a buruienilor graminee din culturile de grâu, orz, triticale şi secară. Erbicidul controlează un spectru larg de buruieni, iar utilizarea sa promite efecte vizuale rapide. 

Interra Farm Network - un nou concept pentru viitorii fermieri

Interra Farm Network - un nou concept pentru viitorii fermieri

03 decembrie 2018 - 13:38

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în parteneriat cu compania Syngenta, a organizat la Staţiunea Didactică Belciugatele evenimentul de lansare a conceptului Interra Farm Network în România. Programul îşi propune să pregătească şi să instruiască viitoarea generaţie de fermieri în domeniul utilizării durabile a produselor pentru protecţia plantelor la mai multe culturi cheie. Acest concept deja se derulează în mai multe ţări din Europa, iar fermele implicate au devenit adevărate centre de formare a expertizei pentru producătorii agricoli. 

Corteva: soluţii noi şi sustenabile pentru culturi

Corteva: soluţii noi şi sustenabile pentru culturi

28 noiembrie 2018 - 15:20

Un start puternic al culturii este esenţial pentru o recoltă bogată şi sănătoasă. Acesta a fost mesajul principal pe care compania Corteva Agriscience, Divizia de Agricultură a DowDuPont, a dorit să-l transmită fermierilor la lansarea celor mai noi produse din portofoliu: insecticidul Lumiposa şi erbicidul Bizon. 

De la sămânţă la recoltă

De la sămânţă la recoltă

16 octombrie 2018 - 11:05

Pentru că pasiunea pentru agricultură nu se opreşte niciodată, compania Syngenta a dat startul evenimentelor în câmp pentru a prezenta fermierilor noutăţile tehnologice din portofoliul comercial pentru anul 2018. Astfel, zeci de agricultori au fost invitaţi la ferma SC Femi Suat SRL din - Amzacea, judeţul Constanţa, cu scopul de a vedea loturile demonstrative de porumb, floarea-soarelui şi cereale păioase.

 

Drona - ochiul precis şi vigilent al fermierului

Drona - ochiul precis şi vigilent al fermierului

16 octombrie 2018 - 10:26

Agricultura de precizie a prins contur şi în ţara noastră, fiind de fapt o posibilitate excelentă de a creşte productivitatea culturilor şi de a reduce costurile de producţie. Un exemplu în acest sens este monitorizarea culturilor cu ajutorul dronelor, care a devenit din ce în ce mai populară în rândul fermierilor români. Pentru a veni în sprijinul celor interesaţi, Falcon Electronics, lider pe piaţa echipamentelor electronice auto din România şi unic importator al dronelor Parrot, a lansat în premieră, pe Aerodromul Aerogetic, două drone profesionale dedicate monitorizării suprafeţelor agricole.

O companie 100% agricolă în România

O companie 100% agricolă în România

16 octombrie 2018 - 10:24

Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, va deveni un jucător major pe piaţa locală, combinând activităţile DuPont Pioneer, DuPont Protecţia Plantelor şi Dow AgroSciences. Compania va deveni independentă şi până în luna iunie 2019 va fi listată la bursă. De asemenea, Corteva Agriscience™ va avea cea mai mare echipă de cercetare în domeniul agricol din România şi va lansa produse inovatoare pentru fermieri încă din toamnă. Acestea au fost principalele mesaje pe care membrii companiei au dorit să le transmită în cadrul evenimentului Media Club, întâlnire anuală organizată special pentru reprezentanţii presei. 

Hibrizi de top pentru recolte de excepţie

Hibrizi de top pentru recolte de excepţie

18 septembrie 2018 - 12:28

Şi în acest an, compania Syngenta a organizat o serie de evenimente în mai multe zone legumicole din ţară, pentru a le arăta fermierilor importanţa geneticii de top în evoluţia perfectă a culturilor. Cea mai recentă întâlnire a avut loc în localitatea Băleni, din judeţul Dâmboviţa, în ferma lui Ionuţ Dumitru, unde au fost prezentate plantaţiile de tomate şi de ardei din spaţii protejate. 

Aplicaţia FieldView - noi soluţii digitale pentru eficienţa fermei

Aplicaţia FieldView - noi soluţii digitale pentru eficienţa fermei

18 septembrie 2018 - 12:27

În Statele Unite ale Americii, Climate FieldView este cea mai populară platformă pentru agricultura de precizie şi digitală. Succesul ei a înregistrat o creştere foarte mare de la an la an, datorită experienţei pozitive primite de la fermierii care o folosesc. Utilizând şi aplicând tehnologiile agriculturii de precizie, ei pot să-şi crească productivitatea şi să scadă consumul de inputuri în fermă.
În momentul de faţă, aplicaţia Climate FieldView este testată şi în România, în 20 de ferme, urmând ca în scurt timp să fie disponibilă şi pe piaţa noastră.

 

Descoperă succesul cu NOUA GENETICĂ Saaten Union

Descoperă succesul cu NOUA GENETICĂ Saaten Union

05 septembrie 2018 - 10:27

“Ce semeni, aia culegi”, spune o zicală celebră. În cazul fermierilor, proverbul subliniază cât de important este startul unei culturi. Prin urmare, alegerea corectă şi atentă a hibrizilor poate contribui semnificativ la calitatea şi obţinerea unor producţii ridicate.

 

Rezultate: [56]  
Pagini: [6]  1 2 3 4 5 6   >  »   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?