Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Petronela Cotea Mihai

E-mail: Contact autor

Rezultate: [125]  
Pagini: [13]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Despre riscuri şi câştig într-un an agricol dificil

Despre riscuri şi câştig într-un an agricol dificil

20 ianuarie 2020 - 16:09

Anul agricol 2019-2020 a avut un start dificil, la indigo cu sezonul precedent, lipsa precipitaţiilor determinând întârzieri la însămânţarea culturilor de toamnă. Fermierii vasluieni au întâmpinat probleme şi la recoltarea culturilor de primăvară.

Întâlnirile Corteva cu fermierii din Moldova

Întâlnirile Corteva cu fermierii din Moldova

15 ianuarie 2020 - 23:39

În cadrul evenimentului anual organizat de Corteva Agriscience la Iaşi, în ziua de 21 noiembrie a.c., au fost prezentate atât noutăţile tehnologice puse la dispoziţia fermierilor pentru următorul an agricol, cât şi unele semnale referitoare la experienţele practice din precedentul an de producţie.

 

Inovaţia în agricultură - evoluţii recente şi traiectorii viitoare

Inovaţia în agricultură - evoluţii recente şi traiectorii viitoare

30 decembrie 2019 - 00:54

În programul evenimentului anual “Săptămâna Europeană a Biotehnologiilor”, organizaţiile profesionale AgroBiotechRom, Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) şi Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR), în colaborare cu Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice (ACCPT) Iaşi au organizat, pe 25 septembrie 2019, conferinţa cu tema „Inovaţii în ameliorarea plantelor - evoluţii recente şi traiectorii viitoare”.

SFECLA DE ZAHĂR, eficienţă economică şi perspective

SFECLA DE ZAHĂR, eficienţă economică şi perspective

05 decembrie 2019 - 11:43

În anul agricol 2019, Agrana Roman, judeţul Neamţ, singura fabrică de prelucrare a sfeclei de zahăr din zona Moldovei, a avut contractate 12.500 de hectare cultivate cu sfeclă de zahăr, ceea ce a reprezentat o creştere cu aproximativ zece la sută faţă de suprafaţa din anul 2018. Din cele 12.500 de hectare, aproximativ patru sute au fost destinate culturii de sfeclă de zahăr ecologică, în judeţele Iaşi (270 ha) şi Botoşani (130 ha).

Ziua Sfeclei de Zahăr II

Ziua Sfeclei de Zahăr II

26 noiembrie 2019 - 13:16

La ediţia de anul acesta a simpozionului regional ”Ziua Sfeclei de Zahăr”, desfăşurat la Iaşi în data de 3 septembrie, la Ţigănaşi, au participat aproximativ o sută de fermieri, reprezentanţi la nivel local, regional şi naţional ai asociaţiilor de profil, furnizori de seminţe, de produse pentru fertilizare şi protecţie a culturii de sfeclă de zahăr. Ministerul Agriculturii a fost reprezentat de Elena Tatomir, Director General al Direcţiei Generale Politici Agricole.

Ziua porumbului - Iaşi

Ziua porumbului - Iaşi

14 noiembrie 2019 - 13:48

Într-o frumoasă zi de septembrie, societatea Agro-Ilmar SRL din Târgu Frumos, sat Boureni, comuna Balş, judeţul Iaşi, a fost pentru a doua oară consecutiv gazda evenimentului anual "Ziua Porumbului - Iaşi”, cea mai mare întâlnire profesională din zona Moldovei dedicată geneticii şi tehnologiei de cultură a porumbului. Manifestarea a fost organizată în colaborare cu Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice (ACCPT) Iaşi, sub egida APPR. Partenerul principal al evenimentului a fost compania Syngenta, iar pe partea de îngrăşăminte s-a colaborat exclusiv cu Azomureş.

Inovaţiile Corteva în câmpul performanţei Zăneşti

Inovaţiile Corteva în câmpul performanţei Zăneşti

06 noiembrie 2019 - 10:15

La finalul lunii august, în câmpurile Fermei Zăneşti a Grupului de firme TCE 3 Brazi, judeţul Neamţ, compania Corteva Agriscience şi-a prezentat portofoliul de noi produse, hibrizi Pioneer şi soluţii de protecţia plantelor, precum şi tehnologiile care permit manifestarea la maximum a potenţialului genetic. La evenimentul care a inclus şi recomandări tehnice oferite de către Lebosol, partenerul pe segmentul de fertilizare, au fost prezenţi peste 450 de fermieri din regiunea de nord-est a României.

 

Vinurile de aur din noua recoltă a Cotnariului

Vinurile de aur din noua recoltă a Cotnariului

28 octombrie 2019 - 12:29

Oricine se află toamna în trecere prin Cotnari simte îmbietoarele arome de must proaspăt şi forfota celor care transportă continuu strugurii către cramele de vinificaţie şi îmbuteliere, semne evidente ale sosirii mult aşteptatului moment al recoltării. O perioadă de satisfacţie pentru viticultori, care, după încă un an de muncă, îşi văd răsplătite eforturile.

Târgul Legumelor de Iaşi

Târgul Legumelor de Iaşi

14 octombrie 2019 - 09:54

La Târgu Frumos, judeţul Iaşi, acolo unde se găseşte o importantă comunitate de ruşi lipoveni care se ocupă preponderent cu producerea legumelor, în special în solarii, în ziua de 29 august a.c., s-a desfăşurat prima ediţie a unui târg profesional pentru legumicultura şi legumicultorii din regiune.

Cerul e umbrela fermierului - irigaţii de la zero, cu zero fonduri de la stat

Cerul e umbrela fermierului - irigaţii de la zero, cu zero fonduri de la stat

08 octombrie 2019 - 06:31

Pe raza a patru comune nemţene, respectiv Dochia, Ştefan cel Mare, Dragomireşti şi Bârgăoani, ferma administrată de către Adrian Alexa, SC Tehnoind SRL Neamţ, exploatează aproximativ 1500 hectare de teren arabil. An de an, în structura agricolă se regăsesc culturile de grâu, porumb, rapiţă, soia, sfeclă de zahăr şi floarea-soarelui, fermierul căutând permanent cele mai potrivite soluţii economico-tehnologice pentru a ajunge la nivelul maxim de performanţă în producţie şi la profit.

Rezultate: [125]  
Pagini: [13]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Brinkman - Let’s improve together
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?