Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Petronela Cotea Mihai

E-mail: Contact autor

Rezultate: [102]  
Pagini: [11]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
La Băcănie: “producem local, consumăm local”

La Băcănie: “producem local, consumăm local”

06 mai 2019 - 18:17

Asocierea magazinelor de proximitate este o idee pusă în practică, în premieră naţională, la Iaşi, sub denumirea "La Băcănie". Iată cum a luat naştere şi cum funcţionează acest concept inedit pentru România.

Peştele, proteină strategică

Peştele, proteină strategică

22 aprilie 2019 - 12:19

Astăzi, la nivel mondial, proteina de peşte este considerată proteină strategică. Ca urmare, este necesară o grijă deosebită faţă de această ramură economică a României, respectiv producerea şi industrializarea peştelui. De ce carnea de peşte şi de ce proteină strategică? Răspunsul îl avem în discursul lui Benone Păsărin, Prorector al USAMV Iaşi, specialist în domeniul Pescuit, Piscicultură şi Acvacultură.

 

Cercetătorii ies la rampă

Cercetătorii ies la rampă

22 aprilie 2019 - 12:09

Oportunităţile de valorificare a rezultatelor obţinute în cadrul unor proiecte recent derulate şi posibilităţile de transfer de cunoştinţe din partea cercetătorilor către agricultori au fost două dintre ideile importante dezvoltate cu ocazia unei manifestări ştiinţifice desfăşurate în ziua de 12 februarie a.c. la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Secuieni - Neamţ.

O investiţie relativ mică poate scuti pagube imense

O investiţie relativ mică poate scuti pagube imense

22 aprilie 2019 - 12:02

În contextul în care în ţară suprafeţe agricole întinse sunt invadate de mistreţi, fermierii fiind deosebit de afectaţi de faptul că înregistrează pagube mari, în judeţul Iaşi, unii fermieri încearcă să se apere singuri de sălbăticiuni.

Acvacultura - o industrie lăsată în coadă de peşte

Acvacultura - o industrie lăsată în coadă de peşte

21 aprilie 2019 - 14:36

Starea şi perspectivele activităţii pescăreşti din România sunt prezentate tot mai accentuat. Pe de o parte, producătorii aduc în atenţie problemele deosebite cu care se confruntă şi care, uneori, exced puterea lor de a le controla pe deplin. Pe de altă parte, specialiştii din cercetarea ştiinţifică de profil subliniază nevoia de a privi cu mai multă atenţie asupra acestei industrii care, cândva, plasa România în topul producătorilor de peşte.

Pere din Dealurile Fălticenilor, nu din America

Pere din Dealurile Fălticenilor, nu din America

21 aprilie 2019 - 14:14

Martie 2019 este prima lună în care fosta Staţiune de Cercetare-Dezvoltare Pomicolă Fălticeni, judeţul Suceava, funcţionează sub o nouă denumire, după ce a căpătat şi un nou statut, fiind asimilată, din anul 2018, în structura Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) Iaşi.

CERCETAREA APLICATIVĂ a prins teren fertil la IAŞI

CERCETAREA APLICATIVĂ a prins teren fertil la IAŞI

16 aprilie 2019 - 11:34

Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) continuă consolidarea programului de cercetare aplicată prin semnarea unui acord-cadru de colaborare cu USAMV „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi.

INSECTICIDELE şi ALBINELE, în vizorul cercetării (II)

INSECTICIDELE şi ALBINELE, în vizorul cercetării (II)

05 aprilie 2019 - 15:50

Care este densitatea şi intensitatea atacului dăunătorilor de sol ai culturilor de porumb, floarea-soarelui şi de rapiţă în condiţiile agro-pedoclimatice specifice ţării noastre? Ce impact are tratamentul seminţelor de porumb, floarea-soarelui şi rapiţă cu insecticide neonicotinoide asupra producţiilor agricole şi asupra albinelor şi produselor stupului? Iată principalele întrebări care şi-au găsit parţial răspunsul în urma cercetărilor pe această temă coordonate de Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor Bucureşti. 

Insecticidele şi albinele, în vizorul cercetării (I)

Insecticidele şi albinele, în vizorul cercetării (I)

05 aprilie 2019 - 15:49

În ziua de 12 februarie 2019, la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Secuieni, judeţul Neamţ, în cadrul unui eveniment ştiinţific de prezentare publică şi de transfer al cunoştinţelor pe teme de interes pentru specialiştii din cercetarea agricolă, precum şi pentru fermieri, au fost făcute cunoscute rezultatele unui studiu care a vizat influenţa tratamentului seminţelor de porumb, floarea-soarelui şi rapiţă cu insecticide neonicotinoide asupra producţiilor agricole şi asupra albinelor.

Pregătirea recoltei 2019

Pregătirea recoltei 2019

01 aprilie 2019 - 22:17

Manifestarea de la Dulceşti a fost organizată de către Societatea Almos Agrorom în parteneriat cu companiile Adama, Euralis, Cich Năvodari, Nufarm, DicorLand, în faţa fermierilor fiind invitaţi să expună noutăţi de interes şi reprezentanţi ai Credit Agricole şi USAMV Iaşi.

Rezultate: [102]  
Pagini: [11]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?