Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Petronela Cotea Mihai

E-mail: Contact autor

Rezultate: [85]  
Pagini: [9]  1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  »   
La desprimăvărare, cu rapiţa toată în picioare!

La desprimăvărare, cu rapiţa toată în picioare!

12 martie 2019 - 09:09

Cultura de rapiţă, în toamna lui 2018, a fost înfiinţată cu dificultate, mai cu seamă din cauza secetei şi, acolo unde a răsărit, a avut o densitate neuniformă. Fermierii spun că, în primăvara 2019, pe zeci de mii de hectare care iniţial au fost rezervate rapiţei vor fi înfiinţate alte culturi. Dar în România există şi fermieri care vorbesc despre reuşite în etapa de semănat/răsărire a rapiţei în toamna 2018 şi care în iarnă au simţit doar emoţiile obişnuite legate de parcurgerea sezonului rece şi de condiţiile de reluare a procesului vegetativ.

AVERTISMENT: Ne fuge terenul de sub picioare!

AVERTISMENT: Ne fuge terenul de sub picioare!

06 martie 2019 - 20:58

La această dată, în România, suprafaţa totală de teren agricol afectat predominant de eroziune este de aproximativ 5 milioane de hectare, atrag atenţia cercetătorii de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Combaterea Eroziunii Solului ”Mircea Moţoc” Perieni, judeţul Vaslui.

 

APIMAR introduce ÎNVĂŢĂMÂNTUL DUAL la Miroslava

APIMAR introduce ÎNVĂŢĂMÂNTUL DUAL la Miroslava

13 februarie 2019 - 23:14

Pe fondul creşterii interesului fermierilor, mai ales al celor care deţin exploataţii agricole mari, pentru pregătirea mecanizatorilor şi a personalului tehnic de execuţie, anul 2019 aduce veşti bune în privinţa învăţământului preuniversitar de profil. În judeţul Iaşi, la Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu” din comuna Miroslava, începând cu anul şcolar 2019-2020, va fi înfiinţată o clasă în sistem dual.

 

Ziua cânepei la Secuieni (II) - programe tehnologice integrate de la Naturevo

Ziua cânepei la Secuieni (II) - programe tehnologice integrate de la Naturevo

17 ianuarie 2019 - 11:58

La manifestarea anuală dedicată culturii de cânepă monoică, susţinută în luna iulie a.c. la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Secuieni, judeţul Neamţ, s-au prezentat rezultatele practice ale implicării în tehnologia de cultivare, pentru prima dată în cadrul unităţii nemţene de cercetare, a companiei Naturevo.

“FUM ÎMPACHETAT ÎN CARNE” - o afacere de succes

“FUM ÎMPACHETAT ÎN CARNE” - o afacere de succes

09 ianuarie 2019 - 17:43

Ca o formă de reacţie la produsele din carne obţinute în sistem industrializat, pe care le găsim în supermarketuri, şi în condiţiile în care consumatorii manifestă o atracţie tot mai accentuată faţă de alimentele obţinute în cantităţi mai mici şi după reţete tradiţionale, în judeţul Iaşi a crescut numărul producătorilor care răspund acestor cerinţe de nişă.
Una dintre unităţile de producţie care, practic, în ultimul an, a cunoscut o dezvoltare deosebită atât din perspectiva diversificării gamei de produse, cât şi a extinderii reţelei de beneficiari, este Fabrica de Fum Iaşi.

Ziua Câmpului ALMOS

Ziua Câmpului ALMOS

26 noiembrie 2018 - 15:46

La Dulceşti, în judeţul Neamţ, în data de 24 mai a.c., s-a desfăşurat cea de-a zecea ediţie a “Zilei Câmpului ALMOS”, eveniment organizat şi în acest an împreună cu firma ADAMA. Aproximativ 27 de firme au participat - cu inputuri, tehnologii şi tehnică - la realizarea mai multor loturi demonstrative pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare.

“ZIUA PORUMBULUI” APPR şi-a făcut debutul la Iaşi

“ZIUA PORUMBULUI” APPR şi-a făcut debutul la Iaşi

11 noiembrie 2018 - 13:58

Prima ediţie din judeţul Iaşi a întâlnirii fermierilor cultivatori de porumb s-a desfăşurat în data de 5 octombrie a.c., la Boureni, comuna Balş, la platforma expoziţională a firmei SC Agro Ilmar SRL Târgu Frumos, coordonată de inginerii Maricica şi Gheorghe Cozma.

ÎNVĂŢĂMÂNT AGRICOL. Triplu eveniment la Liceul Agricol Miroslava

ÎNVĂŢĂMÂNT AGRICOL. Triplu eveniment la Liceul Agricol Miroslava

10 octombrie 2018 - 19:54

Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu” din comuna Miroslava, judeţul Iaşi, a inclus şi alte două manifestări educaţionale. Pe data de 10 septembrie a avut loc inaugurarea ”Sălii Absolvenţilor” sub genericul ”Şi eu sunt urmaş al lui Mihail Kogălniceanu” şi totodată s-au făcut donaţii de carte de specialitate în cadrul proiectului "Susţinem învăţământul preuniversitar agricol”.

Examenul rapiţei în ferma Agrotora Negreşti

Examenul rapiţei în ferma Agrotora Negreşti

28 septembrie 2018 - 21:26

Anul agricol 2018 a adus noi lecţii şi noi provocări pentru fermierii vasluieni. Dacă la debutul său, anul de producţie 2017-2018 scotea în faţa cultivatorilor de cereale problema lipsei de apă din sol, care îngreuna semănatul, către final, respectiv la începutul lunii august, au apărut ploile torenţiale care au afectat sute de hectare de culturi. 

Programul “Tomate”: suprafeţele cresc, banii se împuţinează

Programul “Tomate”: suprafeţele cresc, banii se împuţinează

28 septembrie 2018 - 21:12

Atât în judeţul Iaşi, cât şi în judeţul Vaslui, rezultate mai bune în privinţa numărului beneficiarilor sunt consemnate în cadrul schemei Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate, demarat tot în anul 2017.

Rezultate: [85]  
Pagini: [9]  1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga În 'pole position' cu BASF Sorin Chelmu, în vizita la INDAGRA
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?