Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Petronela Cotea Mihai

E-mail: Contact autor

Rezultate: [107]  
Pagini: [11]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Ziua Câmpului Almos

Ziua Câmpului Almos

25 iulie 2019 - 14:30

Cea de-a XI-a ediţie a evenimentului agricol ”Ziua câmpului Almos” s-a desfăşurat în ziua de 5 iunie 2019, în comuna Dulceşti, judeţul Neamţ, pe o platformă expoziţională de aproximativ zece hectare, organizată de Grupul Almos Agrorom România, într-un parteneriat de tradiţie cu Grupul Adama şi în colaborare cu renumite firme furnizoare de inputuri.

Visul începe cu un profesor care crede în tine

Visul începe cu un profesor care crede în tine

24 iulie 2019 - 07:36

Afirmaţia din titlu aparţine jurnalistului american Dan Rather şi este perfect valabilă. De pildă, în micul sat vasluian Protopopeşti, comuna Tăcuta, într-o zonă împădurită şi cu dealuri vălurite, există numeroase exemple de oameni care au început să îşi contureze vise şi aspiraţii la îndemnul şi cu sprijinul dascălilor.

Drumul Pâinii din Magazia Morăriţei de la Probota

Drumul Pâinii din Magazia Morăriţei de la Probota

18 iunie 2019 - 19:23

În cadrul unui eveniment public desfăşurat la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi, în data de 30 mai 2019, au primit atestat de produs tradiţional trei sortimente de panificaţie. Este vorba despre pâinea cu maia, pâinea integrală şi vărzări moldoveneşti, realizate după reţete foarte vechi.

Protecţia resursei APĂ - bunăstare pentru fermieri, sănătate pentru toţi

Protecţia resursei APĂ - bunăstare pentru fermieri, sănătate pentru toţi

30 mai 2019 - 13:47

Problematica menţinerii şi îmbunătăţirii calităţii apelor din România, inclusiv în urma activităţii agro-zootehnice, a fost adusă în atenţie, la Iaşi, în cadrul primei reuniuni zonale organizate de Ministerul Apelor şi Pădurilor, prin Unitatea de Management a Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” (UMP - CIPN). Proiectul face parte din seria de demersuri guvernamentale pentru asigurarea implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nutrienţi din surse agricole. 

Operaţiunea DEMETRA

Operaţiunea DEMETRA

30 mai 2019 - 12:29

Peste 80 de tone de legume şi fructe importate confiscate, 430 de mijloace auto destinate transportului de legume-fructe controlate, vămi blocate şi sancţiuni în valoare de peste 600.000 de lei. Acestea sunt primele rezultate oficiale ale controlului demarat de ANSVSA sub denumirea “Demetra”, prezetate în data de 14 aprilie 2019.

 

La Băcănie: “producem local, consumăm local”

La Băcănie: “producem local, consumăm local”

06 mai 2019 - 18:17

Asocierea magazinelor de proximitate este o idee pusă în practică, în premieră naţională, la Iaşi, sub denumirea "La Băcănie". Iată cum a luat naştere şi cum funcţionează acest concept inedit pentru România.

Peştele, proteină strategică

Peştele, proteină strategică

22 aprilie 2019 - 12:19

Astăzi, la nivel mondial, proteina de peşte este considerată proteină strategică. Ca urmare, este necesară o grijă deosebită faţă de această ramură economică a României, respectiv producerea şi industrializarea peştelui. De ce carnea de peşte şi de ce proteină strategică? Răspunsul îl avem în discursul lui Benone Păsărin, Prorector al USAMV Iaşi, specialist în domeniul Pescuit, Piscicultură şi Acvacultură.

 

Cercetătorii ies la rampă

Cercetătorii ies la rampă

22 aprilie 2019 - 12:09

Oportunităţile de valorificare a rezultatelor obţinute în cadrul unor proiecte recent derulate şi posibilităţile de transfer de cunoştinţe din partea cercetătorilor către agricultori au fost două dintre ideile importante dezvoltate cu ocazia unei manifestări ştiinţifice desfăşurate în ziua de 12 februarie a.c. la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Secuieni - Neamţ.

O investiţie relativ mică poate scuti pagube imense

O investiţie relativ mică poate scuti pagube imense

22 aprilie 2019 - 12:02

În contextul în care în ţară suprafeţe agricole întinse sunt invadate de mistreţi, fermierii fiind deosebit de afectaţi de faptul că înregistrează pagube mari, în judeţul Iaşi, unii fermieri încearcă să se apere singuri de sălbăticiuni.

Acvacultura - o industrie lăsată în coadă de peşte

Acvacultura - o industrie lăsată în coadă de peşte

21 aprilie 2019 - 14:36

Starea şi perspectivele activităţii pescăreşti din România sunt prezentate tot mai accentuat. Pe de o parte, producătorii aduc în atenţie problemele deosebite cu care se confruntă şi care, uneori, exced puterea lor de a le controla pe deplin. Pe de altă parte, specialiştii din cercetarea ştiinţifică de profil subliniază nevoia de a privi cu mai multă atenţie asupra acestei industrii care, cândva, plasa România în topul producătorilor de peşte.

Rezultate: [107]  
Pagini: [11]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?