Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Petronela Cotea Mihai

E-mail: Contact autor

Rezultate: [114]  
Pagini: [12]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Inovaţiile Corteva în câmpul performanţei Zăneşti

Inovaţiile Corteva în câmpul performanţei Zăneşti

06 noiembrie 2019 - 10:15

La finalul lunii august, în câmpurile Fermei Zăneşti a Grupului de firme TCE 3 Brazi, judeţul Neamţ, compania Corteva Agriscience şi-a prezentat portofoliul de noi produse, hibrizi Pioneer şi soluţii de protecţia plantelor, precum şi tehnologiile care permit manifestarea la maximum a potenţialului genetic. La evenimentul care a inclus şi recomandări tehnice oferite de către Lebosol, partenerul pe segmentul de fertilizare, au fost prezenţi peste 450 de fermieri din regiunea de nord-est a României.

 

Vinurile de aur din noua recoltă a Cotnariului

Vinurile de aur din noua recoltă a Cotnariului

28 octombrie 2019 - 12:29

Oricine se află toamna în trecere prin Cotnari simte îmbietoarele arome de must proaspăt şi forfota celor care transportă continuu strugurii către cramele de vinificaţie şi îmbuteliere, semne evidente ale sosirii mult aşteptatului moment al recoltării. O perioadă de satisfacţie pentru viticultori, care, după încă un an de muncă, îşi văd răsplătite eforturile.

Târgul Legumelor de Iaşi

Târgul Legumelor de Iaşi

14 octombrie 2019 - 09:54

La Târgu Frumos, judeţul Iaşi, acolo unde se găseşte o importantă comunitate de ruşi lipoveni care se ocupă preponderent cu producerea legumelor, în special în solarii, în ziua de 29 august a.c., s-a desfăşurat prima ediţie a unui târg profesional pentru legumicultura şi legumicultorii din regiune.

Cerul e umbrela fermierului - irigaţii de la zero, cu zero fonduri de la stat

Cerul e umbrela fermierului - irigaţii de la zero, cu zero fonduri de la stat

08 octombrie 2019 - 06:31

Pe raza a patru comune nemţene, respectiv Dochia, Ştefan cel Mare, Dragomireşti şi Bârgăoani, ferma administrată de către Adrian Alexa, SC Tehnoind SRL Neamţ, exploatează aproximativ 1500 hectare de teren arabil. An de an, în structura agricolă se regăsesc culturile de grâu, porumb, rapiţă, soia, sfeclă de zahăr şi floarea-soarelui, fermierul căutând permanent cele mai potrivite soluţii economico-tehnologice pentru a ajunge la nivelul maxim de performanţă în producţie şi la profit.

Ieşenii pregătesc o nouă ediţie a “Zilei porumbului”

Ieşenii pregătesc o nouă ediţie a “Zilei porumbului”

25 septembrie 2019 - 10:31

După succesul primei întâlniri în judeţul Iaşi a fermierilor cultivatori de porumb din România, care s-a desfăşurat în toamna anului trecut în localitatea Boureni, comuna Balş, s-a decis organizarea, în toamna 2019, a celei de-a doua ediţii a manifestării profesionale aflate sub genericul ,,Ziua Porumbului”.

Ziua Câmpului Almos

Ziua Câmpului Almos

25 iulie 2019 - 14:30

Cea de-a XI-a ediţie a evenimentului agricol ”Ziua câmpului Almos” s-a desfăşurat în ziua de 5 iunie 2019, în comuna Dulceşti, judeţul Neamţ, pe o platformă expoziţională de aproximativ zece hectare, organizată de Grupul Almos Agrorom România, într-un parteneriat de tradiţie cu Grupul Adama şi în colaborare cu renumite firme furnizoare de inputuri.

Visul începe cu un profesor care crede în tine

Visul începe cu un profesor care crede în tine

24 iulie 2019 - 07:36

Afirmaţia din titlu aparţine jurnalistului american Dan Rather şi este perfect valabilă. De pildă, în micul sat vasluian Protopopeşti, comuna Tăcuta, într-o zonă împădurită şi cu dealuri vălurite, există numeroase exemple de oameni care au început să îşi contureze vise şi aspiraţii la îndemnul şi cu sprijinul dascălilor.

Daruri pentru VIITOR

Daruri pentru VIITOR

26 iunie 2019 - 16:09

La iniţiativa Direcţiei pentru Agricultură Judeţene (DAJ) Iaşi, în colaborare cu Pepiniera Moara din judeţul Suceava, elevii Liceului Tehnologic ”Mihail Kogălniceanu” din comuna Miroslava, judeţul Iaşi, au primit o nouă şansă de a deprinde abilităţi practice de horticultori. În ziua de 16 mai 2019, au participat la înfiinţarea unui lot demonstrativ cu arbuşti fructiferi, materialul săditor provenind prin donaţie de la Pepiniera Moara, judeţul Suceava.

Staţiunea de Pajişti de la Vaslui - un nou început

Staţiunea de Pajişti de la Vaslui - un nou început

26 iunie 2019 - 16:02

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pajişti Vaslui a desfăşurat prima ediţie a ,,Zilei porţilor deschise”. Evenimentul a fost structurat în două secvenţe, prima parte fiind destinată vizitei şi observaţiilor în câmpurile experimentale, iar cea de-a doua parte cuprinzând prezentări şi analize statistice, ştiinţifice şi organizatorice privind perspectivele sectorului. 

Drumul Pâinii din Magazia Morăriţei de la Probota

Drumul Pâinii din Magazia Morăriţei de la Probota

18 iunie 2019 - 19:23

În cadrul unui eveniment public desfăşurat la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi, în data de 30 mai 2019, au primit atestat de produs tradiţional trei sortimente de panificaţie. Este vorba despre pâinea cu maia, pâinea integrală şi vărzări moldoveneşti, realizate după reţete foarte vechi.

Rezultate: [114]  
Pagini: [12]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga A inceput INDAGRA! Semănat în sistem No-till
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?