Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Paul VARGA

Rezultate: [9]  
Pagini: [1]  1   
Despre zootehnie, numai „de bine”

Despre zootehnie, numai „de bine”

22 august 2013 - 11:00

De la profesorii mei din țară și din străinătate am învățat că „locomotiva” care propulsează întregul „tren” al agriculturii este zootehnia, iar „combustibilul”, fără de care totul ar stagna, îl constituie pășunile, fânețele și plantele furajere.

E criză grea în cercetare

E criză grea în cercetare

03 iunie 2011 - 15:00

În plus, am devenit singura ţară din Uniunea Europeană care plăteşte subvenţii la suprafaţă, iar cei mai mulţi proprietari încasează subvenţia, dar nu lucrează terenul. Cum un hectar costă circa 1000 euro, în câţiva ani şi-au dublat banii fără nici o problemă. Consider că este o lege greşită, care ar trebui urgent anulată, iar plata subvenţiei să se facă şi pe producţie.

Surse de furaje în zone secetoase, cu irigaţii

Surse de furaje în zone secetoase, cu irigaţii

15 decembrie 2010 - 16:00

Dintre toate grupele de plante agricole, speciile furajere dau cele mai mari sporuri de producţie prin irigare, mai ales în zone secetoase cu o perioadă lungă favorabilă vegetaţiei, cu căldură şi mult soare.
Întrebarea este însă cât costă implementarea unui sistem de irigare!?

Surse de furaje în zone secetoase, fără irigaţii

Surse de furaje în zone secetoase, fără irigaţii

22 noiembrie 2010 - 16:00

Totuşi, în aceste zone scetoase nu se poate renunţa la creşterea animalelor, deoarece gospodăriile ţărăneşti, mici şi mijlocii, nu pot exista fără animale - singura lor speranţă de prosperitate. Pentru astfel de gospodării, dar şi pentru ferme mari, situate în zone secetoase şi fără posibilităţi de irigare, recomand următorul sortiment de plante furajere.

De ce scad suprafeţele cultivate cu trifoi roşu?

De ce scad suprafeţele cultivate cu trifoi roşu?

12 octombrie 2010 - 11:00

... Cred că nimeni până atunci şi de atunci nu a omagiat atât de frumos o plantă agricolă. Într-adevăr, trifoiul roşu introdus în asolament ca premergător cerealelor, a reprezentat prima etapă de sporire constantă a producţiei agricole, datorată unei recomandări tehnologice, a doua fiind fertilizarea.

Borceagul de toamnă

Borceagul de toamnă

25 august 2010 - 16:00

Desigur că vechiul sistem trebuia lichidat, dar nu de la o zi la alta, ci eşalonat în timp, pe măsură ce un altul, mai modern, i-ar fi luat locul. Ca urmare, a apărut criza seminţelor de soi, scumpirea excesivă a acestora şi reducerea sortimentului de culturi.

Să producem seminţe de lucernă!

Să producem seminţe de lucernă!

11 iunie 2010 - 14:30

Zonarea loturilor semincere

Mai întâi, este necesar să cădem de acord că între cultura lucernei pentru furaj şi cultura lucernei pentru sămânţă există deosebiri foarte mari; e ca şi cum ar fi specii diferite. Din acest motiv, cultura mixtă, şi pentru furaj şi pentru sămânţă, cum din păcate se mai practică la noi, nu dă rezultate bune.

Asolamentele furajere

Asolamentele furajere

15 februarie 2010 - 13:00

Aşa se explică faptul că, în ultima vreme, s-a răspândit ideea că în ţara noastră activitatea de creştere a animalelor nu este rentabilă, ba mai mult producătorii agricoli sunt sceptici când vine vorba să facă faţă concurenţei produselor provenite din import.

Astfel, s-a ajuns ca într-o ţară cu un potenţial agricol uriaş, aşa cum este România, să se importe peste 70 la sută din necesarul de hrană, tocmai din cauza faptului că preţul de cost intern este mai mare decât cel din import. Aşadar, ne confruntăm cu un dezechilibru economic care trebuie corectat fără întârziere.

Sparceta, o plantă furajeră pe nedrept uitată

Sparceta, o plantă furajeră pe nedrept uitată

18 decembrie 2009 - 11:00

- poate fi cultivată pe terenuri calcaroase cu stratul arabil subţire, în special pe pante erodate, unde culturile de lucernă sau de trifoi nu reuşesc;
- poate fi cultivată în zone foarte secetoase, fără irigare, în cultură pură sau în amestec cu Obsiga sau cu pirul crestat;
- previne eroziunea pe terenurile aflate în pantă;

Rezultate: [9]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?