Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Olivia Firi, Violeta Mâţ

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
Agrostar: “Nu s-a rezolvat absolut nimic. Protestele continuă.”

Agrostar: “Nu s-a rezolvat absolut nimic. Protestele continuă.”

28 octombrie 2009 - 21:00
Revendicările Agrostar cuprind 22 de puncte referitoare la măsuri financiare şi de organizare a sectorului agricol. Principalele solicitări sunt reducerea cu 50% a preţului la motorina pentru agricultură, faţă de cel practicat la pompă, trecerea ANSVSA în subordinea Ministerului Agriculturii, acordarea de garanţii guvernamentale de 100% pentru obţinerea de credite pentru realizarea investiţiilor din PNDR, reducerea TVA la 5% pe întreaga filieră de produs (produs agricol, procesator, comerciant), plata la zi a tuturor restanţelor financiare către producătorii agricoli din ajutoarele de stat conform legislaţiei în vigoare, inclusiv acordarea diferenţei de curs valutar pentru plăţile pe suprafaţă şi acordarea sprijinului financiar de minimis în sectorul legume-fructe aferent anului 2009 către formele asociative.
Zootehnia nu se duce cu zăhărelul, ci cu promisiunea!

Zootehnia nu se duce cu zăhărelul, ci cu promisiunea!

02 februarie 2009 - 17:08
Ajunşi la capătul răbdărilor, şi chiar în pragul falimentului, fermierii din toată ţara s-au îndreptat, pentru început, spre punctele vamale ale zonei de vest a ţării, cu scopul de a sensibiliza autorităţile române şi, mai ales, de a le responsabiliza.

Crescătorii de taurine din România au pichetat timp de trei zile frontierele de vest ale ţării sau „frontierele dioxinei”, nemulţumiţi de faptul că piaţa românească a fost invadată de importurile de lapte materie primă de slabă calitate, în timp ce ei îşi pierd contractele de livrare către procesatori, iar autorităţile responsabile menite să îi susţină pe producătorii români închid ochii şi stau cu mâinile în sân, aşa cum se anunţa într-un comunicat de presă al Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România (SCTR), care a declanşat mişcările de protest.

În perioada 17-19 decembrie, între orele 9 şi 16, fermieri din toată ţara s-au instalat în punctele vamale de la Nădlac, judeţul Arad, Borş, judeţul Bihor şi Petea, judeţul Satu Mare. Pichetările ar fi trebuit să se desfăşoare şi în punctul de trecere Vărşand, judeţul Arad, însă autorităţile locale nu au aprobat miting-ul în zona solicitată.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?