Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Olivia Firi, Violeta Mâţ

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
Agrostar: “Nu s-a rezolvat absolut nimic. Protestele continuă.”

Agrostar: “Nu s-a rezolvat absolut nimic. Protestele continuă.”

28 octombrie 2009 - 21:00
Revendicările Agrostar cuprind 22 de puncte referitoare la măsuri financiare şi de organizare a sectorului agricol. Principalele solicitări sunt reducerea cu 50% a preţului la motorina pentru agricultură, faţă de cel practicat la pompă, trecerea ANSVSA în subordinea Ministerului Agriculturii, acordarea de garanţii guvernamentale de 100% pentru obţinerea de credite pentru realizarea investiţiilor din PNDR, reducerea TVA la 5% pe întreaga filieră de produs (produs agricol, procesator, comerciant), plata la zi a tuturor restanţelor financiare către producătorii agricoli din ajutoarele de stat conform legislaţiei în vigoare, inclusiv acordarea diferenţei de curs valutar pentru plăţile pe suprafaţă şi acordarea sprijinului financiar de minimis în sectorul legume-fructe aferent anului 2009 către formele asociative.
Zootehnia nu se duce cu zăhărelul, ci cu promisiunea!

Zootehnia nu se duce cu zăhărelul, ci cu promisiunea!

02 februarie 2009 - 17:08
Ajunşi la capătul răbdărilor, şi chiar în pragul falimentului, fermierii din toată ţara s-au îndreptat, pentru început, spre punctele vamale ale zonei de vest a ţării, cu scopul de a sensibiliza autorităţile române şi, mai ales, de a le responsabiliza.

Crescătorii de taurine din România au pichetat timp de trei zile frontierele de vest ale ţării sau „frontierele dioxinei”, nemulţumiţi de faptul că piaţa românească a fost invadată de importurile de lapte materie primă de slabă calitate, în timp ce ei îşi pierd contractele de livrare către procesatori, iar autorităţile responsabile menite să îi susţină pe producătorii români închid ochii şi stau cu mâinile în sân, aşa cum se anunţa într-un comunicat de presă al Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România (SCTR), care a declanşat mişcările de protest.

În perioada 17-19 decembrie, între orele 9 şi 16, fermieri din toată ţara s-au instalat în punctele vamale de la Nădlac, judeţul Arad, Borş, judeţul Bihor şi Petea, judeţul Satu Mare. Pichetările ar fi trebuit să se desfăşoare şi în punctul de trecere Vărşand, judeţul Arad, însă autorităţile locale nu au aprobat miting-ul în zona solicitată.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?