Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Olivia FIRI, Nicoleta DRAGOMIR

Rezultate: [11]  
Pagini: [2]  1 2   »   
Are 70 de cai şi este visul împlinit al lui Alexandru

Are 70 de cai şi este visul împlinit al lui Alexandru

12 decembrie 2017 - 21:47

DORINŢELE SE ÎMPLINESC! Un tractor şi un încărcător frontal. Acestea sunt noile achiziţii ale lui Alexandru Anton-Baniciu.  
La târgul Agromalim de la Arad, Alexandru, însoţit de tatăl său Florin Anton-Baniciu, ne-a răspuns cu generozitate întrebărilor pentru a-i contura Profilul de Fermier (publicat în revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017), o campanie marca Ferma dedicată vizitatorilor noştri fermieri la standul de la Agromalim, sub genericul  Ferma ta-Povestea ta.

Subvenţia spală memoria colectivă şi scapă „turma” de probleme

Subvenţia spală memoria colectivă şi scapă „turma” de probleme

25 noiembrie 2011 - 16:00

Oficialii, de la cei locali şi până la cel mai înalt nivel, n-au ratat aproape nici un mare festival al oierilor (expoziţie sau bursă a oilor) - prilej numai bun pentru a câştiga capital de imagine şi electoral, adică piesa de rezistenţă în caz de vreo remaniere sau demitere nejustificată.

În legea lu’ Păşunel

În legea lu’ Păşunel

24 martie 2011 - 16:00

Primul episod: MIELUL ŞI CERCELUL

În scurt timp, mielul va fi unul dintre cele mai căutate şi ofertate produse agro-alimentare, perioadă în care şi crescătorii de ovine se aşteaptă să obţină grosul agoniselii cuvenite pentru un an întreg. Doar că, de anul acesta, din suma veniturilor vor fi nevoiţi să scadă şi costul identificării animalelor. Asta cel puţin teoretic, dacă nu cumva, după practica devenită deja tradiţională, va vinde direct din fermă intermediarilor cu crotaliile la purtător, fiind scutit atunci de toată bătaia de cap cu crotalierea care zguduie în prezent zootehnia mioritică. Iar de formalităţi se ocupă alţii...

Subvenţia, mai încâlcită ca lâna oii

Subvenţia, mai încâlcită ca lâna oii

01 septembrie 2010 - 10:00

Poate că aşa vor înţelege şi crescătorii ce înseamnă apartenenţa la o formă asociativă. Practic, cererea pentru prima la ovine, depusă către APIA trebuie vizată de o asociaţie de crescători de animale legal constituită şi afiliată la federaţiile naţionale de profil. Acum avem şi asociaţii, şi federaţii reprezentative, deci nici o problemă cu vizarea! Teoretic...

APIA şi-a făcut planul. Consiliul local ia banul!

APIA şi-a făcut planul. Consiliul local ia banul!

25 iunie 2010 - 14:00

Dacă nu am şti, nu v-am povesti... Din păcate, nu e vorba doar de o simplă poveste cu final mai puţin fericit, când ne referim la banii pentru păşunile comunale. De multe ori, scăpările legislative şi chiar încălcarea cu bună ştiinţă a legii duc la nedreptăţi care nu mai pot fi remediate.

Vaca, păgubita agriculturii

Vaca, păgubita agriculturii

25 iunie 2010 - 12:00

Crescătorii de bovine nu acceptă propunerea oficialilor de la agricultură de a înlocui subvenţia pe cap de animal cu ajutorul de 45 de euro pe tona de lapte din laptele livrat conform cotei pentru perioada 2008-2009.

Când n-o mai fi subvenţia, cine-o să mai vrea păşunea?

Când n-o mai fi subvenţia, cine-o să mai vrea păşunea?

07 iunie 2010 - 15:00

Problemele păşunilor comunale şi a plăţilor pe suprafaţă pentru acestea sunt un subiect pe care revista Ferma îl analizează de mai bine de doi ani. Lacunele legislative şi cazurile particulare care ne-au fost supuse atenţiei ne-au determinat să facem acest demers jurnalistic, care trebuie tratat ca atare.

MADR e doar spectator, primarii fac legea păşunii

MADR e doar spectator, primarii fac legea păşunii

02 iunie 2010 - 14:00

În ceea ce priveşte zootehnia, dacă la porci şi la păsări ajutoarele de stat pierdute vor fi compensate prin fonduri naţionale pentru bunăstarea animalelor, în celelalte sectoare, respectiv ovine, bovine, caprine, banii vin cu nemiluita, dar nu de la bugetul de stat, ci din fonduri europene.

ANSVSA se scapă de griji rămasă fără bani, aruncă identificarea în curtea asociaţiilor

ANSVSA se scapă de griji rămasă fără bani, aruncă identificarea în curtea asociaţiilor

01 iunie 2010 - 14:00

Conform formei actuale a Ordonanţei, toate ovinele şi caprinele se identifică în mod obligatoriu odată cu mişcarea lor din exploataţia în care s-au născut sau, cel mai târziu, la împlinirea vârstei de 9 luni.

Oierii cer reglementarea situaţiei păşunilor comunale

Oierii cer reglementarea situaţiei păşunilor comunale

30 iunie 2009 - 19:00
Ministerul Agriculturii ne sprijină, însă pentru elaborarea formei finale a proiectului trebuie să ne întâlnim şi cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, care să ne comunice pretenţiile lor în schimbul cedării dreptului de folosinţă a păşunilor, precum şi perioada minimă pentru care se poate închiria păşunea”, ne-a explicat Ion Cîmpian, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine “Romovis”.

Prezenţi la Conferinţa Naţională a Federaţiei „Agrostar”, susţinută în ziua de 12 iunie, la Sinaia, reprezentanţii crescătorilor de ovine au înmânat ministrului agriculturii Ilie Sârbu, propunerile lor pentru elaborarea Ordinului privind păşunile.

Rezultate: [11]  
Pagini: [2]  1 2   »   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?