Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Olivia Firi, Cosmin Trif

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
Producţiile sunt sigure! Doar preţul să nu scadă

Producţiile sunt sigure! Doar preţul să nu scadă

03 august 2011 - 10:00

Întrebările care îi macină pe agricultori, în această perioadă, sunt legate de momentul desfacerii produselor: cui, la ce preţ şi mai ales când va fi cel mai oportun să-şi vândă marfa.

Despre problemele şi provocările din perioada de faţă, am stat de vorbă cu fermieri din diverse zone ale ţării, pentru a afla direct de la aceştia o primă situaţie a campaniei agricole de vară privind recoltatul.

Culturile de rapiţă: de la foarte rău la excepţional

Culturile de rapiţă: de la foarte rău la excepţional

13 ianuarie 2011 - 16:00

În culturile de rapiţă, seceta pedologică din momentul semănatului, accentuată de lipsa precipitaţiilor din perioada care a urmat înfiinţării plantaţiilor, a îngreunat răsărirea plantelor.

Soarta albinelor, reflectată în producţia de miere

Soarta albinelor, reflectată în producţia de miere

07 ianuarie 2009 - 15:09
Recent, câţiva europarlamentari au readus în actualitate problema dispariţiei albinelor. Potrivit Mediafax, Neil Parish, preşedintele Comisiei pentru Agricultură, a redactat o rezoluţie privind situaţia din sectorul apicol, pe care a prezentat-o Parlamentului European. Neil Parish a arătat că 76 la sută din producţia de alimente pentru consumul uman este corelată cu sectorul apicol, iar 84 la sută dintre speciile de plante cultivate în Europa depind de procesul de polenizare.
Deşi oamenii de ştiinţă nu au ajuns încă la un consens privind cauzele concrete care pot determina dispariţia albinelor, deputaţii europeni au identificat câteva aspecte negative în acest sens, şi anume: folosirea pesticidelor în agricultură; transportul albinelor pe distanţe mari; lipsa diversităţii genetice; schimbarea climatică; câmpurile magnetice generate de utilizarea telefoanelor mobile.
(Articol apărut în Revista Ferma nr. 12/2008)
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?