Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Olivia Firi, Cosmin Trif

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
Producţiile sunt sigure! Doar preţul să nu scadă

Producţiile sunt sigure! Doar preţul să nu scadă

03 august 2011 - 10:00

Întrebările care îi macină pe agricultori, în această perioadă, sunt legate de momentul desfacerii produselor: cui, la ce preţ şi mai ales când va fi cel mai oportun să-şi vândă marfa.

Despre problemele şi provocările din perioada de faţă, am stat de vorbă cu fermieri din diverse zone ale ţării, pentru a afla direct de la aceştia o primă situaţie a campaniei agricole de vară privind recoltatul.

Culturile de rapiţă: de la foarte rău la excepţional

Culturile de rapiţă: de la foarte rău la excepţional

13 ianuarie 2011 - 16:00

În culturile de rapiţă, seceta pedologică din momentul semănatului, accentuată de lipsa precipitaţiilor din perioada care a urmat înfiinţării plantaţiilor, a îngreunat răsărirea plantelor.

Soarta albinelor, reflectată în producţia de miere

Soarta albinelor, reflectată în producţia de miere

07 ianuarie 2009 - 15:09
Recent, câţiva europarlamentari au readus în actualitate problema dispariţiei albinelor. Potrivit Mediafax, Neil Parish, preşedintele Comisiei pentru Agricultură, a redactat o rezoluţie privind situaţia din sectorul apicol, pe care a prezentat-o Parlamentului European. Neil Parish a arătat că 76 la sută din producţia de alimente pentru consumul uman este corelată cu sectorul apicol, iar 84 la sută dintre speciile de plante cultivate în Europa depind de procesul de polenizare.
Deşi oamenii de ştiinţă nu au ajuns încă la un consens privind cauzele concrete care pot determina dispariţia albinelor, deputaţii europeni au identificat câteva aspecte negative în acest sens, şi anume: folosirea pesticidelor în agricultură; transportul albinelor pe distanţe mari; lipsa diversităţii genetice; schimbarea climatică; câmpurile magnetice generate de utilizarea telefoanelor mobile.
(Articol apărut în Revista Ferma nr. 12/2008)
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?