Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Olivia Firi, Cosmin Trif

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
Producţiile sunt sigure! Doar preţul să nu scadă

Producţiile sunt sigure! Doar preţul să nu scadă

03 august 2011 - 10:00

Întrebările care îi macină pe agricultori, în această perioadă, sunt legate de momentul desfacerii produselor: cui, la ce preţ şi mai ales când va fi cel mai oportun să-şi vândă marfa.

Despre problemele şi provocările din perioada de faţă, am stat de vorbă cu fermieri din diverse zone ale ţării, pentru a afla direct de la aceştia o primă situaţie a campaniei agricole de vară privind recoltatul.

Culturile de rapiţă: de la foarte rău la excepţional

Culturile de rapiţă: de la foarte rău la excepţional

13 ianuarie 2011 - 16:00

În culturile de rapiţă, seceta pedologică din momentul semănatului, accentuată de lipsa precipitaţiilor din perioada care a urmat înfiinţării plantaţiilor, a îngreunat răsărirea plantelor.

Soarta albinelor, reflectată în producţia de miere

Soarta albinelor, reflectată în producţia de miere

07 ianuarie 2009 - 15:09
Recent, câţiva europarlamentari au readus în actualitate problema dispariţiei albinelor. Potrivit Mediafax, Neil Parish, preşedintele Comisiei pentru Agricultură, a redactat o rezoluţie privind situaţia din sectorul apicol, pe care a prezentat-o Parlamentului European. Neil Parish a arătat că 76 la sută din producţia de alimente pentru consumul uman este corelată cu sectorul apicol, iar 84 la sută dintre speciile de plante cultivate în Europa depind de procesul de polenizare.
Deşi oamenii de ştiinţă nu au ajuns încă la un consens privind cauzele concrete care pot determina dispariţia albinelor, deputaţii europeni au identificat câteva aspecte negative în acest sens, şi anume: folosirea pesticidelor în agricultură; transportul albinelor pe distanţe mari; lipsa diversităţii genetice; schimbarea climatică; câmpurile magnetice generate de utilizarea telefoanelor mobile.
(Articol apărut în Revista Ferma nr. 12/2008)
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?