Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mircea Selegean

Rezultate: [12]  
Pagini: [2]  1 2   »   
Cultivarea ciupercilor Pleurotus

Cultivarea ciupercilor Pleurotus

01 noiembrie 2010 - 14:00

Ciupercile Pleurotus folosesc ca sursă nutritivă principală celuloza. Aceasta este prezentă în resturile vegetale provenite din agricultură (paie de grâu sau orz, ciocălăi de porumb, vreji de fasole sau soia) şi silvicultură (rumeguş de fag sau plop).

La aceste materiale de bază se pot adăuga şi alte componente, cum sunt: făina de lucernă sau de soia, colţii de malţ, zahărul, mălaiul, etc. Aceste materii auxiliare, prin calitatea lor, pot influenţa cantitativ şi calitativ producţia de ciuperci.

Cultura ciupercilor Pleurotus

Cultura ciupercilor Pleurotus

22 octombrie 2010 - 11:00

Pentru reuşita unei culturi de bureţi de fag (Pleurotus sp.) este foarte important să respectăm condiţiile de reproducere a acestor ciuperci.

Avantajul unei asemenea culturi, într-un spaţiu protejat, este deosebit, deoarece toţi parametrii - temperatura, umiditatea, aerul şi, ceea ce este mai important, calitatea hranei - se află sub controlul cultivatorului de ciuperci, iar ciupercile nu vor creşte în voia hazardului.

Lentinus, o ciupercă culinară şi medicinală

Lentinus, o ciupercă culinară şi medicinală

03 septembrie 2010 - 14:00

Tehnologia culturii acestei ciuperci a fost perfecţionată permanent, iar ulterior a fost introdusă, în Japonia, SUA şi Europa.

Ciupercile ţin piept crizei economice

Ciupercile ţin piept crizei economice

30 iulie 2010 - 10:00

Condiţiile socio-economice din ţara noastră, din ultima perioadă, impuse de recesiunea economică, au favorizat o nouă orientare profesională pentru mulţi dintre noi. Astfel, din diverse motive, unii au fost nevoiţi să renunţe la activitatea lor de bază, chiar şi fără voia lor, şi să îmbrăţişeze o altă profesie. Iată motivul pentru care, din nevoia de a întreţine o familie, iar mai târziu o afacere, unii dintre noi am ales, şi bine am făcut, o muncă productivă şi eficientă, cum este cea din agricultură.

Ciupercărie profitabilă, finanţată cu bani europeni

Ciupercărie profitabilă, finanţată cu bani europeni

21 iulie 2010 - 14:00

Pornind de la convingerea că cheia bunăstării stă în a produce şi a fi eficient, putem spune că în momentul de faţă sectorul de activitate care ne poate scoate din acest impas în care suntem, deloc plăcut, şi ne poate ajuta să trecem peste această criză, este agricultura.

Bioregulatori în producţia de ciuperci Pleurotus

Bioregulatori în producţia de ciuperci Pleurotus

08 iulie 2010 - 14:00

Importanţa substratului nutritiv

În cultura ciupercilor, un rol important în creşterea miceliului, în formarea butonilor de fructificaţie şi maturizarea ciupercilor îl are calitatea substratului nutritiv. Un compost de calitate inferioară, cu un substrat celulozic redus, cu un pH necorespunzător, cu o sterilizare superficială, care favorizează creşterea mucegaiurilor, un miceliu de calitate inferioară sau chiar expirat, lipsa bioregulatorilor de creştere sau a fitohormonilor sunt doar câţiva dintre factorii care influenţează negativ producţia de Pleurotus.

Trufele… diamantele negre

Trufele… diamantele negre

27 mai 2010 - 14:00

Aceste ciuperci subterane “vor” să fie căutate, deoarece ele trăiesc în pământ printre rădăcinile unor plante, cum sunt alunul, stejarul, fagul, plopul sau arţarul şi nu numai, într-o convieţuire simbiontică cu acestea, denumită micoriză. Există mai multe tipuri de micorize şi în funcţie de locul unde se formează avem ectomicorize (la suprafaţa rădăcinilor), endomicorize (proliferează în interiorul rădăcinilor) şi ecto-endomicorize (prezente atât la exteriorul, cât şi în spaţiul interradicular).

Cultura ciupercilor, o afacere de familie

Cultura ciupercilor, o afacere de familie

29 ianuarie 2009 - 18:40
Mircea Selegean:  Sunteţi unul dintre numeroşii consumatori de ciuperci. Consideraţi această cultură o afacere de viitor?

Corin Jula:
Încă din copilărie am apreciat valoarea nutritivă deosebită a ciupercilor, când împreună cu tatăl meu, cutreieram, în timpul vacanţelor, minunatele noastre păduri pline de bogăţii din zona localităţii Beliu. Atunci am aflat despre cântecul păsărilor, am simţit parfumul florilor şi am împărtăşit din tradiţia locală cunoştinţe despre ciuperci.
Lentinus - o ciupercă culinară şi medicinală

Lentinus - o ciupercă culinară şi medicinală

29 ianuarie 2009 - 18:26
Ciuperca  shiitake (se pronunţă she-ta-key, in lb.engl.) se cultivă şi pentru aportul suplimentar în polizaharide, săruri minerale, vitamine (A,B, B12, C, D, Acid nicotinic), aminoacizi, absolute necesare consumului nostru zilnic.
Se cunosc foarte multe specii ale acestui gen şi sunt  prezente în pădurile de foioase, fag, stejar, dar şi pe castan.

Chinezii nu au ales orice ciupercă, căreia să-i acorde o atenţie atât de mare, şi nu numai ei, deoarece aceasta prezintă proprietăţi profilactice şi curative.
Asemenea ciuperci sunt şi Ganoderma lucidum, Coriolus versicolor, Grifola frondosa, Polyporus umbelatum, Uncaria tomentosa. Şi culmea, acestea din urmă, se găsesc şi prin pădurile noastre.

Iată un motiv în plus, serios de a privi cu mai multă atenţie în jurul nostru şi să profităm din plin de darul naturii, în sănătatea noastră şi a semenilor.
Bioregulatorii şi producţia de ciuperci Pleurotus

Bioregulatorii şi producţia de ciuperci Pleurotus

29 ianuarie 2009 - 18:08

Rolul acestor tehnologii este de a crea noi plante, ciuperci, bacterii sau alte produse de interes economic, rezistente la patogeni sau la factorii stresanţi termici sau hidrici, ori a se obţine organisme cu un potenţial productiv şi calitativ mult superior faţă de organismele ancestrale.

Rezultate: [12]  
Pagini: [2]  1 2   »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!