Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages
Marian MUŞAT

Marian MUŞAT

E-mail: Contact autor

Sunt absolvent al Facultăţii de Ziaristică, promoţia 1985. Am lucrat la “Viaţa nouă” din Galaţi, redactor la secţia Agrară. După 1990, am fost acţionar şi angajat ca jurnalist la “Viaţa liberă”.

Aproape un an am fost director al unui post de televiziune local din Galaţi şi mai apoi am fost redactor-şef al hebdomadarelor “Jurnalul de vineri” şi “Punctul pe I”. O bună bucată de timp am editat publicaţia “Stress”.

Sunt deţinătorul Premiului UZP pentru activitate publicistică de excepţie pe anul 1992 acordat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România. 

În prezent redactor şi editorialist la Revista FERMA.

“Cinste şi gramatică, acestea sunt cele dintâi condiţii ale unei prese bune”, spunea Nenea Iancu, cel care-şi  rostise “testamentul”: “Dac-o fi să îmbătrânesc, ştiţi cum să-mi ziceţi ? Să-mi ziceţi Moş Virgulă !…”.  Sunt robul aceloraşi cerinţe etern de… actuale pentru “istoricii clipei” - jurnaliştii! 

Rezultate: [1140]  
Pagini: [114]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Fermieră de succes într-o lume a bărbaţilor

Fermieră de succes într-o lume a bărbaţilor

30 octombrie 2020 - 17:41

Maria Pogăcean a ales pământul şi acum conduce o fermă de 650 ha în Mureş. Anul agricol 2019-2020 i-a adus două satisfacţii: recolta de rapiţă şi cea din lotul de hibridare la porumb.

Roadele toamnei: penalizări şi saci goi!

Roadele toamnei: penalizări şi saci goi!

27 octombrie 2020 - 09:10

Toamna-i tare surprinzătoare: bogată şi cu preţuri bune pentru unii agricultori, dar extrem de săracă pentru fermierii care nu au ce să vândă. Iar traderii bat la uşă...

Războiul bio cu dăunătorii solanaceelor

Războiul bio cu dăunătorii solanaceelor

26 octombrie 2020 - 11:45

Vasile Mătrăşoaie e vestit pentru cele 150 de varietăţi de legume pe care le cultivă cu succes. Vă dezvăluim reţetele şi concentratele bio pe care acesta le aplică plantelor!

Fermierul norocos din Dragoş-Vodă!

Fermierul norocos din Dragoş-Vodă!

25 octombrie 2020 - 09:43

Daniel Rusu îşi pune ştiinţa agronomică în slujba agriculturii de un deceniu şi jumătate. Pentru el, sezonul 2019-2020 n-a fost nici uşor, nici reuşit, doar puţin... norocos!

Ce aşteptări au fermierii la startul noului sezon?

Ce aşteptări au fermierii la startul noului sezon?

22 octombrie 2020 - 16:36

La finalul unui an agricol extrem de dificil şi secetos, fermierii au rămas cu mulţumirea că şi-au făcut datoria. Răsplata nu le-a fost tuturor pe măsură. Acum, o iau de la capăt.

Semănatul în teren... uscat, un risc neasumat!

Semănatul în teren... uscat, un risc neasumat!

12 octombrie 2020 - 09:37

În multe regiuni ale ţării, puternic afectate de seceta pedologică extremă, fermierii au întrerupt pregătirea terenului şi semănatul culturilor de toamnă în aşteptarea ploilor.

Recolta 2020... mai rea decât în foamete!

Recolta 2020... mai rea decât în foamete!

05 octombrie 2020 - 17:38

Cel mai prost an din istoria agriculturii a făcut prăpăd în Bărăgan, Dobrogea şi în Moldova! La porumb şi floare fermierii abia au recoltat câteva sute de kilograme sau… câţiva saci!

Pagubă totală în ferma de la Fântânele… secate!

Pagubă totală în ferma de la Fântânele… secate!

05 octombrie 2020 - 10:58

La un deceniu de când a preluat ferma de la tatăl său, tânărul inginer agronom Cornel Basalic, din satul Fântânele, comuna gălăţeană Scânteieşti, a prins cel mai negru an din agricultură. 

Seceta guvernează agricultura

Seceta guvernează agricultura

02 octombrie 2020 - 15:53

2020 se poate „întrupa” în cel mai păcătos an din istoria agriculturii româneşti, mult mai rău decât pe vremea foametei!
Seceta extremă guvernează cu mare lejeritate agricultura.

Porcii vietnamezi, între succes şi... ruină

Porcii vietnamezi, între succes şi... ruină

24 septembrie 2020 - 16:51

Au lăsat confortul de la oraş, ca să crească porci vietnamezi. Poveştile fermierilor sunt pline de speranţă pentru sezonul profitabil al Crăciunului, dar şi de vise spulberate.

Rezultate: [1140]  
Pagini: [114]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?