Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Marian MUŞAT

Marian MUŞAT

E-mail: Contact autor

Sunt absolvent al Facultăţii de Ziaristică, promoţia 1985. Am lucrat la “Viaţa nouă” din Galaţi, redactor la secţia Agrară. După 1990, am fost acţionar şi angajat ca jurnalist la “Viaţa liberă”.

Aproape un an am fost director al unui post de televiziune local din Galaţi şi mai apoi am fost redactor-şef al hebdomadarelor “Jurnalul de vineri” şi “Punctul pe I”. O bună bucată de timp am editat publicaţia “Stress”.

Sunt deţinătorul Premiului UZP pentru activitate publicistică de excepţie pe anul 1992 acordat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România. 

În prezent redactor şi editorialist la Revista FERMA.

“Cinste şi gramatică, acestea sunt cele dintâi condiţii ale unei prese bune”, spunea Nenea Iancu, cel care-şi  rostise “testamentul”: “Dac-o fi să îmbătrânesc, ştiţi cum să-mi ziceţi ? Să-mi ziceţi Moş Virgulă !…”.  Sunt robul aceloraşi cerinţe etern de… actuale pentru “istoricii clipei” - jurnaliştii! 

Rezultate: [702]  
Pagini: [71]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Legumicultorii s-au retras în spaţiul protejat

Legumicultorii s-au retras în spaţiul protejat

19 martie 2018 - 01:52

În această perioadă, producătorii de legume în spaţii protejate nu au pic de tihnă şi nici de odihnă. “De regulă, noi intrăm în solar înaintea sărbătorilor de iarnă şi ieşim taman la primăvară!”, spun mătcaşii, care parcă niciodată nu se mai satură de muncă.

 

Ferma la ora bilanţului

19 martie 2018 - 01:27

Ne apropiem cu paşi repezi de sfârşitul anului. Producătorii agricoli şi-au cam terminat socotelile cu câmpul şi îşi fac altele privind bilanţul financiar, dar şi proiecţia bugetară pentru investiţiile anului viitor.  

A schimbat din mers sistemul tehnologic de producţie

A schimbat din mers sistemul tehnologic de producţie

19 martie 2018 - 01:26

„Ţinând cont că suntem aproape de sfârşitul anului, avem un bilanţ provizoriu al activităţii agricole. De departe, la rapiţă am înregistrat cea mai mare producţie, din anul 2007 de când am început să o cultiv. Am obţinut undeva la 5.120 kg/hectar pe întreaga suprafaţă de 125 ha, în condiţii de neirigare. Dar am avut şi sole unde combina a recoltat şi 5.500 kg/ha”.

“Hai, coşar, coşar!” - FLORIN GHINEA, un hornar hoinar

“Hai, coşar, coşar!” - FLORIN GHINEA, un hornar hoinar

19 martie 2018 - 01:20

“Ţi-a ieşit coşar în drum!” Vorba cântecului, fără nici o... înfumurare, chiar aşa s-a şi întâmplat. Zilele trecute, în Tecuci, l-am întâlnit pe Florin Ghinea, un tânăr în puterea vârstei care timp de şase ani s-a toooot chinuit să se autorizeze în coşerit. 

Fermierii nemţeni vor să cultive cânepă!

Fermierii nemţeni vor să cultive cânepă!

16 martie 2018 - 13:19

În ultima decadă a lunii februarie, un nucleu format din producători agricoli mici şi mijlocii din judeţul Neamţ, care urmăresc creşterea profitabilităţii fermelor pe care le administrează prin introducerea în structura de producţie a unor culturi de nişă, purtătoare de subvenţii cel puţin atractive, s-a întrunit la Girov pentru a întări colaborarea între ei şi a pregăti cât mai bine noul sezon agricol.

Un fermier român a investit în Rusia!

Un fermier român a investit în Rusia!

16 martie 2018 - 12:37

Gălăţeanul Andrei Banaga a cumpărat o suprafaţă de 5000 de hectare de teren arabil în inima Rusiei!

Dedicaţi horticulturii - BASF şi-a organizat o echipă specială

Dedicaţi horticulturii - BASF şi-a organizat o echipă specială

13 martie 2018 - 15:04

Luna trecută, BASF a participat la un eveniment de sală organizat în parteneriat cu alte două companii de profil - Marcoser şi Summit Agro România - în zona Matca. Cu acest prilej, am avut ocazia de a sta de vorbă cu inginerul Robert-Ionuţ Băicoianu, director de vânzări pentru culturi horticole în cadrul Diviziei BASF pentru Protecţia Plantelor.

SUBVENŢIILE, îngrăşământul starter al campaniei agricole

SUBVENŢIILE, îngrăşământul starter al campaniei agricole

08 martie 2018 - 14:03

De Mărţişor, fermierii sunt informaţi că li se pregăteşte ceva!

Şcolarizare direct în fermă - Braicoop a aderat la proiectul APIMAR

Şcolarizare direct în fermă - Braicoop a aderat la proiectul APIMAR

03 martie 2018 - 15:28

Luna trecută, Monika Puiu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR), a fost invitată de Braicoop Cooperativa Agricolă din Brăila să prezinte în faţa membrilor proiectul cu privire la şcolarizarea viitorilor mecanici agricoli şi integrarea lor în producţie. Cooperativa Braicoop este interesată de proiectul APIMAR privind formarea mecanicilor agricoli. 

Claudiu Gavril sau performanţa ca modus vivendi!

Claudiu Gavril sau performanţa ca modus vivendi!

24 februarie 2018 - 02:59

În agricultura gălăţeană sunt tot mai mulţi tineri fermieri pentru care atingerea performanţei reprezintă un obiectiv permanent, ce stă la baza obţinerii unor randamente cât mai ridicate în producţia agricolă. Unul dintre aceştia este inginerul Claudiu Sorin Gavril, din comuna Corod, aflat pe valul unei noi generaţii de tineri agronomi care dau inedite valenţe, vigoare şi rigoare nobilei profesiuni de agricultor.

Rezultate: [702]  
Pagini: [71]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Elita Campionilor în Agribusiness

Elita Campionilor în Agribusiness

Etapa de la Timişoara a Elitei Campionilor în Agribusiness, conceptul BASF gândit pentru a marca anul acesta seria simpozioanelor de iarnă, a reunit peste 200 de fermieri din vestul ţării. Şi chiar dacă pentru unii prezenţa în "arenă" a unor mari campioni precum Bogdan Stelea şi Gabi Balint a fost oarecum surprinzătoare, cei doi exponenţi ai generaţii de aur a fotbalului românesc s-au integrat perfect în peisaj, oferind pase decisive şi numeroase conexiuni paralele între aşa-numitul sport rege şi agricultură. Pentru că, deşi la prima vedere par două lumi total diferite, în realitate aceste domenii de activitate au multe în comun, bazându-se pe obiective şi performanţe.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Uzina de carne din Deta Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?