Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Marian MUŞAT

Marian MUŞAT

E-mail: Contact autor

Sunt absolvent al Facultăţii de Ziaristică, promoţia 1985. Am lucrat la “Viaţa nouă” din Galaţi, redactor la secţia Agrară. După 1990, am fost acţionar şi angajat ca jurnalist la “Viaţa liberă”.

Aproape un an am fost director al unui post de televiziune local din Galaţi şi mai apoi am fost redactor-şef al hebdomadarelor “Jurnalul de vineri” şi “Punctul pe I”. O bună bucată de timp am editat publicaţia “Stress”.

Sunt deţinătorul Premiului UZP pentru activitate publicistică de excepţie pe anul 1992 acordat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România. 

În prezent redactor şi editorialist la Revista FERMA.

“Cinste şi gramatică, acestea sunt cele dintâi condiţii ale unei prese bune”, spunea Nenea Iancu, cel care-şi  rostise “testamentul”: “Dac-o fi să îmbătrânesc, ştiţi cum să-mi ziceţi ? Să-mi ziceţi Moş Virgulă !…”.  Sunt robul aceloraşi cerinţe etern de… actuale pentru “istoricii clipei” - jurnaliştii! 

Rezultate: [627]  
Pagini: [63]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
MUNAX: Demonstraţie de câmp cu Tume Nova Combi

MUNAX: Demonstraţie de câmp cu Tume Nova Combi

18 octombrie 2017 - 15:28

La jumătatea lunii trecute, în satul Chichineţu, component al comunei brăilene Ciocile, compania Munax a organizat o demonstraţie de câmp cu o maşină de semănat performantă - Tume Nova Combi. Gazda evenimentului a fost fermierul Cristel Urse, care lucrează câteva sute de hectare în Câmpia Bărăganului. Agricultorul a achiziţionat semănătoarea în luna august a acestui an.

Rapiţa i-a produs insomnii şi mult stres… hidric!

Rapiţa i-a produs insomnii şi mult stres… hidric!

18 octombrie 2017 - 15:24

În sezonul de producţie agricolă 2016-2017, singura cultură care i-a produs mare bătaie de cap fermierului gălăţean Jan Florescu a fost rapiţa! 

Ecomomia în piaţă: munca la negru, marfă nefiscalizată!

Ecomomia în piaţă: munca la negru, marfă nefiscalizată!

18 octombrie 2017 - 15:11

Într-una din zilele începutului de toamnă am stat de vorbă pe îndelete cu unul dintre cei mai cunoscuţi fermieri gălăţeni, cu inginerul Gavrilă Tuchiluş, managerul Agrimat Matca. Avusese o fereastră de timp în agenda destul de încărcată a campaniei agricole de sezon.

 

Vârf de campanie sub pecetea secetei

Vârf de campanie sub pecetea secetei

18 octombrie 2017 - 15:05

Ultima jumătate a lunii septembrie este o perioadă cu activitate intensă în câmp: fermierii strâng şi transportă la loc sigur roadele toamnei la floarea-soarelui, cartofi, sfeclă de zahăr şi porumb - regele neîncoronat al câmpului.

FERMA lui Alexandru VLAD creşte în „centrul geometric” al judeţului Galaţi

FERMA lui Alexandru VLAD creşte în „centrul geometric” al judeţului Galaţi

17 octombrie 2017 - 10:13

DIVERSITATE ŞI CÂŞTIG! La câţiva kilometri depărtare de Cuca, o aşezare răzeşească din vremea lui Petru Rareş, situată în „centrul geometric” al judeţului Galaţi, s-a „întrupat”, cu destulă osârdie, ferma lui Alexandru Vlad.

Costache RADU, în circuitul LEGUMICULTURII de PRECIZIE!

Costache RADU, în circuitul LEGUMICULTURII de PRECIZIE!

13 octombrie 2017 - 09:59

FASOLEA şi TOMATA i-au adus făcul ANUL BUN! Pe legumicultorul Costache Radu din comuna Matca, judeţul Galaţi, l-am întâlnit cu prilejul simpozionului organizat de companiile Seminis - Universal Grup şi Naturevo la sfârşitul lunii august.

CĂTĂLIN SEVASTIN: „Mi-am găsit vocaţia în compania Chemark Rom”

CĂTĂLIN SEVASTIN: „Mi-am găsit vocaţia în compania Chemark Rom”

11 octombrie 2017 - 11:53

Cătălin Sevastin, director naţional de vânzări al companiei Chemark Rom, licenţiat în ştiinţele economice şi în cele agronomice, va împlini în curând 40 de ani. Este tatăl a două fetiţe, de 4, respectiv 10 ani, pe care le iubeşte mai mult decât adoră plantele lumina soarelui. Hobby-ul lui este pescuitul.

Mihail PINTILIE – un PIONIER în LEGUMICULTURĂ

Mihail PINTILIE – un PIONIER în LEGUMICULTURĂ

10 octombrie 2017 - 11:07

Moldovenii din cea mai veche reşedinţă domnească a ţării Moldovei, Baia, s-au apucat de legumicultură. Tânărul Mihail Pintilie este unul dintre pionierii acestei îndeletniciri.

Cooperativa Agri Sud

Cooperativa Agri Sud

10 octombrie 2017 - 01:14

• agricultură practicată în spirit asociativ

La Amara, an agricol bun, dar cu preţuri amare!

La Amara, an agricol bun, dar cu preţuri amare!

10 octombrie 2017 - 01:02

Cu ultima ploaie căzută înaintea zilei de Sfânta Mărie, Nicolae Popescu, fermier din Amara, localitate situată în partea centrală a Câmpiei Bărăganului, s-a liniştit efectiv. Nu a ţârâit mult, doar 12 l/mp, dar datorită acestei ploi putea să are terenul şi să-l pregătească în vederea semănatului rapiţei şi mai apoi a grâului în cele mai bune condiţii. 

Rezultate: [627]  
Pagini: [63]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Mewi la Agromalim 2017

Mewi la Agromalim 2017

Compania Mewi, o prezenţă tradiţională la Agromalim, a expus anul acesta maşini şi utilaje agricole reprezentative, printre cele mai bine vândute din portofoliu: combina Fendt 6335C, tractorul Fendt Vario 939 de 390 CP, vârful de gamă din seria 900, tractorul Challenger modelul 875 ED de 600CP, noua versiune a tractorului Valtra de 125CP, seria N, motor în patru cilindri şi un încărcător frontal Merlo. Din gama utilajelor Horsch au fost expuse: cultivatorul dezmiriştitor Terrano 4MT cu lăţimea de lucru de 4 metri şi semănătoarea de păioase Pronto DC, cu sistem de semănat pe discuri şi cu pregătire frontală a terenului.
Anul 2017 a fost un an excelent din punct de vedere al vânzărilor iar Mewi continuă să îşi dezvolte echipa şi investeşte în pregătirea oamenilor de service pentru a fi mereu alături de fermieri.
Interviu cu Florin Văluşescu - manager regional Mewi.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Horsch – noutăţi pentru Agritechnica 2017 Prima zi la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?