Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maria Bala, Vasilica Ionela Asaftei

Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
Tăierile aplicate trandafirilor

Tăierile aplicate trandafirilor

14 septembrie 2010 - 13:00

Prin lucrările de tăiere trebuie să ne folosim de acest proces natural în aşa fel ca tufele să fie în stare de creştere şi înflorire timp cât mai îndelungat.

Tăieri aplicate plantelor floricole

Tăieri aplicate plantelor floricole

02 aprilie 2010 - 14:00

O tăiere este în aparenţă o acţiune de reducere, a tăia înseamnă a micşora parţial o ramură sau a elimina o ramură. În primul caz sunt îndepărtate părţile moarte, bolnave, deteriorate. Tăierea constă, de asemenea, în limitarea lungimii anumitor ramuri devenite stânjenitoare sau a căror creştere este disproporţionată faţă de restul plantei.

Intervenţia este frecventă îndeosebi la plantele agăţătoare sau volubile. O tăiere importantă constă în eliminarea lăstarilor prea numeroşi sau prost plasaţi, pentru a-i permite plantei să capete o siluetă estetică, agreabilă şi să continue să se dezvolte armonios. Tăierea are, de asemenea, un efect stimulativ, planta reacţionând de cele mai multe ori prin vigoare.

Calendarul lucrărilor din floricultură primăvara

Calendarul lucrărilor din floricultură primăvara

02 aprilie 2010 - 13:00

Se fac semănături pe brazde reci pentru: gălbenele, zorele, garofiţe, latirus, portulaca, gipsophilla (floarea miresei), cu scopul producerii de răsaduri.

În sere, înmulţitor sau răsadniţe calde se seamănă Aquilegia (căldăruşe), Aster (steliţă), Cineraria, Dalia (gherghină), Petunia, Salvia, Verbena, Cârciumărese, Crăiţe, pentru a produce răsaduri ce se vor planta în grădină în prima jumătate a lunii aprilie.

Către sfârşitul lunii se plantează: Amarylis, Canna, Dalia, Gladiolus, Iris, Lilium (crin), Paeonia (bujor), Polyanthes (tuberoze).

Calendarul lucrărilor din floricultură

Calendarul lucrărilor din floricultură

25 martie 2010 - 15:00

IULIE

• Se încheie semănatul speciilor bianuale;
• Începe semănatul la Cyclamen;
• Se continuă plantatul culturilor la garoafe, gerbera, crizanteme;
• Se scot bulbii de gladiole din culturile forţate;
• Se continuă pregătirea amestecurilor de pământ;
• Începe revizuirea serelor şi răsadniţelor.

Tăierile aplicate plantelor floricole

Tăierile aplicate plantelor floricole

29 ianuarie 2009 - 19:00

O tăiere este în aparenţă o acţiune de reducere, a tăia înseamnă a micşora parţial o ramură sau a elimina o ramură. În primul caz sunt îndepărtate părţile moarte, bolnave, deteriorate.

Tăierea constă, de asemenea, în limitarea lungimii anumitor ramuri devenite stânjenitoare sau a căror creştere este disproporţionată faţă de restul plantei. Intervenţia este frecventă îndeosebi la plantele agăţătoare sau volubile.

O tăiere importantă constă în eliminarea lăstarilor prea numeroşi sau prost plasaţi, pentru a-i permite plantei să capete o siluetă estetică, agreabilă şi să continue să se dezvolte armonios. Tăierea are, de asemenea, un efect stimulativ, planta reacţionând de cele mai multe ori prin vigoare.

Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?