Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ludovic Cziszter

Rezultate: [59]  
Pagini: [6]  1 2 3 4 5 6   >  »   
5 SOLUŢII PENTRU UN START BUN LA PĂŞUNAT

5 SOLUŢII PENTRU UN START BUN LA PĂŞUNAT

27 aprilie 2020 - 00:56

Sezonul de păşunat este deschis. În condițiile în care nu a mai plouat serios de circa două luni, iar rezervele de apă sunt tot mai reduse în sol, ne întrebăm ce putem face!

15 POSIBILE PROBLEME în ferma zootehnică în timpul pandemiei de Covid-19

15 POSIBILE PROBLEME în ferma zootehnică în timpul pandemiei de Covid-19

15 aprilie 2020 - 19:49

Căutând informații despre ce ar fi bine să facă lucrătorii din fermele de vaci de lapte în timpul pandemiei cu Covid-19, am găsit acest îndrumar pe site-ul DairyNZ (www.dairy.co.nz), organizația reprezentativă a fermierilor de vaci de lapte din Noua Zeelandă.

COVID-19. Sfaturi utile pentru FERMA DE VACI DE LAPTE

COVID-19. Sfaturi utile pentru FERMA DE VACI DE LAPTE

16 martie 2020 - 11:50

Cu noul coronavirus COVID-19 prezent în România, şi cu cazuri confirmate din ce în ce mai multe (nu îndrăznesc să spun un număr pentru că el se schimbă de la o oră la alta), sigur că producţia de alimente este o placă turnantă pentru asigurarea existenţei tuturor românilor, sănătoşi sau bolnavi.

ŞI EU AM ABSOLVIT LICEUL AGRICOL!

ŞI EU AM ABSOLVIT LICEUL AGRICOL!

07 iulie 2019 - 14:39

Şi anume, Liceul agroindustrial nr. 9 din Arad. În 1986. Şi e interesant că acest lucru nu mi s-a părut important sau deosebit. A fost un liceu din Arad pe care l-am absolvit şi apoi urma să dau admitere la facultate...

Viţeii, stresul de căldură şi surplusul de lapte

Viţeii, stresul de căldură şi surplusul de lapte

22 august 2018 - 13:33

Vara se apropie cu paşi repezi, parcă am sărit peste primăvară, doar temperaturile mici de peste noapte ne aduc aminte că, totuşi, este primăvară. Aşteptăm din nou temperaturi foarte ridicate şi de aceea trebuie să ne pregătim din timp şi să organizăm producţia în fermele de vaci de lapte pentru perioada caniculară. Acum voi încerca să lămuresc, atât cât se poate, problema referitoare la cantitatea de lapte administrată viţeilor pe timpul verii, la temperaturi ridicate, conform cu cerinţele fiziologice ale acestora.

SMZ-ul şi alăptarea - transformaţi VIŢEAUA într-o bună VACĂ DE LAPTE

SMZ-ul şi alăptarea - transformaţi VIŢEAUA într-o bună VACĂ DE LAPTE

04 august 2018 - 19:00

Într-un articol anterior apărut în acest an în revista Ferma, am arătat care este impactul alăptării asupra vitezei de creştere a viţeilor în perioada de alăptare şi prezentam planul accelerat de creştere a viţelelor de reproducţie şi beneficiile sale. Dar noi, tehnologii, ştim că nu numai alimentaţia/nutriţia este importantă în perioada de alăptare pentru a obţine viţei sănătoşi, viguroşi şi care să se afle în bunăstare deplină.

Şi VIŢEII au PERSONALITATE!

Şi VIŢEII au PERSONALITATE!

25 iulie 2018 - 22:25

Da, aţi citit bine, viţeii au personalitatea lor. Iar un studiu publicat recent în prestigioasa revistă ştiinţifică americană „Journal of Dairy Science”, de către un grup de cercetători din Canada, dovedeşte că personalitatea este asociată cu comportamentul alimentar şi cu performanţa viţeilor.

Creşterea accelerată a viţeilor din rase de lapte

Creşterea accelerată a viţeilor din rase de lapte

12 iulie 2018 - 23:54

Ideea acestui articol mi-a venit când recent am vizitat, împreună cu studenţii anului IV Zootehnie din Timişoara, o fermă de vaci de lapte al cărui manager este un absolvent de-al nostru. Am rămas plăcut surprins de ceea ce am văzut în fermă, dar şi acum îmi stăruie în minte discuţia privind creşterea viţeilor pe perioada alăptării. În această fermă, absolventul nostru pune în practică ceea ce noi numim un plan accelerat de creştere a viţeilor, folosind o cantitate de substituent de lapte mult mai mare decât se obişnuieşte în fermele convenţionale.

 

Influenţa suptului asupra producţiei de lapte

Influenţa suptului asupra producţiei de lapte

06 iulie 2018 - 13:36

În articolele anterioare publicate în revista Ferma am arătat care este motivaţia şi care sunt tehnologiile de creştere a viţeilor din rasele de lapte împreună cu mamele lor până la înţărcare. Da, ştiu! Ştiu că nu prea sunt în trend cu aceste articole despre vacile de lapte, pentru că acum la modă este vaca de carne. Dar, dacă vom continua în acest fel, vom rămâne fără lapte de producţie internă şi vom fi obligaţi să importăm lapte pentru consum. Mult mai mult decât o facem acum!

Variante de creştere a viţeilor cu mamele lor

Variante de creştere a viţeilor cu mamele lor

05 iulie 2018 - 19:04

Am arătat într-un articol anterior că sistemul de creştere a viţeilor în care aceştia au acces permanent la mamele lor are multe deficienţe, provocând mai ales un stres puternic în momentul înţărcării viţeilor şi a despărţirii lor de mame. 

Rezultate: [59]  
Pagini: [6]  1 2 3 4 5 6   >  »   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!