Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Liliana SIME

Rezultate: [39]  
Pagini: [4]  1 2 3 4   >  »   
Fără vânători de subvenţii!

Fără vânători de subvenţii!

20 martie 2020 - 13:22

Reprezentanţii cooperativelor agricole din România au participat, pe data de 30 ianuarie a.c., la „Ziua Cooperativelor de Cultură Mare”, organizată de Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), în parteneriat cu Euralis Seminţe, la Bucureşti. Subiectele dezbătute de participanţi „macină” toată agricultura: subvenţionare, tranzacţii cu terenuri agricole, facilităţi fiscale pentru cooperative.

Noroc cu tractorul de la Alpha Bank

Noroc cu tractorul de la Alpha Bank

30 decembrie 2019 - 16:17

Câţi dintre fermieri cred că un bilet de tombolă le-ar putea aduce cadou un tractor? Nici noi nu am fi crezut dacă nu am fi văzut. Cu Alpha Bank chiar se întâmplă! Alpha Bank demonstrează că a fi alături de fermieri nu e un slogan de campanie. Sunt fapte. Este al treilea an când banca oferă unui fermier un tractor Kubota, marcă japoneză comercializată în România de Agri Alianţa.

Corteva Agriscience are o nouă fabrică în Franţa

Corteva Agriscience are o nouă fabrică în Franţa

22 noiembrie 2019 - 01:02

Inatreq™ active, Corteva Agriscience: 15 ani de cercetare, 200 de milioane de dolari investiţi şi o moleculă de succes care se va produce în noua fabrică inaugurată în septembrie 2019 la Cernay, în Franţa, de compania Corteva.

Dan Loagăr, de patru ani FURNIZOR pentru PIAŢA LIDL

Dan Loagăr, de patru ani FURNIZOR pentru PIAŢA LIDL

26 septembrie 2019 - 16:04

Dan Loagăr exploatează două sute de hectare de teren agricol în localitatea Scânteia din judeţul Ialomiţa. Pe 45 ha cultivă legume - ardei gras, capia, ardei iute, castraveţi, tomate, pepene verde cu miez roşu şi cu miez galben -, iar pe restul suprafeţei, cereale. Se încăpăţânează să păstreze gustul românesc al legumelor şi de asta nu renunţă la cultivarea soiului românesc de roşie Buzău 1600.

 

Meet the Food: la Sursă, la Raft şi în Farfurie

Meet the Food: la Sursă, la Raft şi în Farfurie

27 iulie 2019 - 00:40

Prima ediţie a evenimentului „Meet the Food”, concept nou de eveniment în agricultură dezvoltat de Amazag, s-a desfăşurat pe 14 iunie a.c. la hotelul JW Marriott din Bucureşti.. Compus din trei paneluri de discuţie - La Sursă, La Raft şi în Farfurie -, Meet the Food a strâns la aceeaşi masă fermieri, reprezentanţi ai companiilor producătoare de inputuri agricole, distribuitori, producători şi procesatori de alimente, retaileri moderni şi tradiţionali, lanţuri de restaurante, bucătari celebri, livratori şi vloggeri.

 

CORTEVA aduce în România molecula ZORVEC

CORTEVA aduce în România molecula ZORVEC

22 mai 2019 - 15:49

Corteva Agriscience, Divizia de Agricultură DowDuPont, a lansat, pe 10 aprilie 2019, la Poiana Braşov, două noi produse pentru protecţia culturii de cartof şi a viţei-de-vie. Este vorba despre fungicidele: Zorvec™ Enicade™ şi Zorvec™ Zelavin™. Molecula Zorvec, cum a spus Maria Cîrjă, Marketing Manager România şi Republica Moldova al Corteva Agriscience.

 

Cum rezistă PORCUL ROMÂNESC pe o piaţă inegală?

Cum rezistă PORCUL ROMÂNESC pe o piaţă inegală?

29 ianuarie 2018 - 00:44

Turul organizat de Asociaţia Fermierilor cu Investiţii în Sectorul Suin (AFISS), în perioada 4 octombrie - 6 octombrie 2017, este o premieră. Timp de trei zile, jurnaliştii din presa agricolă au vizitat în trei judeţe, Bacău, Vrancea şi Suceava, ferme de reproducţie, de îngrăşare şi o unitate unde a fost creat un lanţ integrat, de la reproducţie, îngrăşare, abatorizare şi procesare.

Pactul de la Tohanul Nou

Pactul de la Tohanul Nou

27 noiembrie 2017 - 23:46

• oierii l-au „răvăşit” pe Daea cu necazurile lor

Gator, vehiculul “prescris” oricărui tip de fermă

Gator, vehiculul “prescris” oricărui tip de fermă

12 noiembrie 2017 - 10:16

Par utilaje pentru hobby, dar de fapt sunt maşinuţe cu care fermierii pot să-şi străbată exploataţia agricolă la un cost mic şi cu un beneficiu mare. Preţul unui Gator nu depăşeşte 15.000 de euro şi este recomandat horticultorilor sau fermelor zootehnice. Deşi este mic, uşor de manverat, Gator are o capacitate de încărcare de 500 kg şi una de tractare de 700 kg.  

BASF - La Belle Epoque

BASF - La Belle Epoque

22 decembrie 2016 - 16:51

• călătorie pe axa trecut-prezent-viitor!

Rezultate: [39]  
Pagini: [4]  1 2 3 4   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!