Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Lavinia ŞTEF, Gabriela RUSALIN

Rezultate: [7]  
Pagini: [1]  1   
Adaosuri la însilozare

Adaosuri la însilozare

09 octombrie 2014 - 20:40

Întrucât există furaje care nu conțin acest minim de glucide, la însilozare sunt necesare adaosuri care să suplinească efectul acelor acizi. Din categoria furajelor greu însilozabile, care au un conținut în glucide apropiat minimului glucidic, fac parte și leguminoasele (lucerna, trifoiul etc.)

Ce fel de nutreţuri combinate cumpărăm?

Ce fel de nutreţuri combinate cumpărăm?

02 august 2012 - 14:00

Pentru a înţelege mai bine eficienţa acestor furaje, facem câteva referiri la tipurile de nutreţuri combinate pe care le puteţi folosi.

Nutreţul combinat este un amestec complex, complet şi omogen de materii prime de origine vegetală, animală, microorganică, vitamine, săruri minerale şi alţi aditivi furajeri.

Alimentaţia porcilor în perioada de finisare

Alimentaţia porcilor în perioada de finisare

03 noiembrie 2011 - 14:00

Sporul în greutate înregistrat în această perioadă ar trebui să fie între 650-800 g. Pentru a depune acest spor, este nevoie de un furaj combinat cu următoarele caracteristici: nivelul energetic 3050-3150 kcal energie metabolizabilă, proteină brută 13-14%, calciu 0,5%, fosfor 0,4%, sare 0,5% şi celuloză maxim 6%.

Despre hrănirea găinilor din rasele grele

Despre hrănirea găinilor din rasele grele

13 mai 2011 - 14:00

Astfel, pentru producerea unui număr corespunzător de ouă cu calităţi de incubaţie, din care să se obţină pui de o zi sănătoşi, este necesară o hrănire adecvată a găinilor de reproducţie. Ştim că aceste păsări au tendinţa de îngrăşare, de aceea reţetele de furaje combinate trebuie să aibă o structură adecvată pentru a preveni acest fenomen.

Calitatea furajelor

Calitatea furajelor

28 decembrie 2010 - 16:00

Pentru cei care produc furaje combinate sau achiziţionează furaje de la firmele producătoare este foarte important să ştie cum pot controla calitatea furajului obţinut sau a materiilor prime şi mai ales cum trebuie luată o probă de laborator în vederea analizei.

Suplimente nutriţionale - prebioticele asigură performanţele de creştere

Suplimente nutriţionale - prebioticele asigură performanţele de creştere

09 august 2010 - 15:00

În această categorie intră substanţele acidifiante, care creează la nivelul digestiv un pH favorabil dezvoltării microflorei, şi oligozaharidele, care asigură substratul energetic pentru anumite genuri microbiene, de regulă a celor din categoria probioticelor.

Condiţionarea grăunţelor de cereale

Condiţionarea grăunţelor de cereale

21 septembrie 2009 - 20:00
Curăţarea cerealelor - importanţă şi procedee

Operaţiunea are ca scop eliminarea corpurilor străine, precum sunt pleava, resturile de paie, seminţele de buruieni, pământul, praful, resturile metalice. Curăţarea se realizează numai după ce se analizează caracteristicile fizico-mecanice ale produsului de bază, pentru a stabili tehnologiile adecvate de lucru. Se pot aplica mai multe procedee, după cum urmează:
Rezultate: [7]  
Pagini: [1]  1   

Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?