Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Lari CAZACU

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
Extractul lichid de humus de râmă: fungicid şi fertilizant

Extractul lichid de humus de râmă: fungicid şi fertilizant

29 iunie 2010 - 14:00

Este limpede că cei care nu s-au opus au deja tehnologii prin care vor depăşi cu succes aceste restricţii. Una dintre cele mai spectaculoase tehnologii prin preţ, randament, uşurinţă în producere şi aplicare, total nepoluantă, prin simplitate tehnologică etc., este folosirea extractului lichid de humus de râmă ca fungicid, ca fertilizant şi nu numai.

Datorită proprietăţilor extraordinare pe care le are, prognozele economice ca urmare a folosirii lui pe scară largă sunt extrem de favorabile pentru mulţi ani de acum încolo.

Neutralizarea dejecţiilor animaliere cu ajutorul vermiculturii (III)

Neutralizarea dejecţiilor animaliere cu ajutorul vermiculturii (III)

07 octombrie 2009 - 00:00
Posesorii de ferme zootehnice - au posibilitatea de a transforma gunoiul de grajd al propriilor ferme în fertilizanţi, astfel aceştia vor economisi banii destinaţi îngrăşămintelor chimice, insecticidelor şi fungicidelor;

Proprietarii fermelor vegetale, de sere, solarii, plantaţii legumicole, viticole, pomicole etc., îşi vor putea produce singuri fertilizanţii solizi sau lichizi, foliari sau radiculari, insecticidele şi fungicidele necesare;

Producătorii din agricultura ecologică vegetală - prin folosirea humusului de râmă în stare solidă, lichidă sau suspensie, vor reduce substanţial costurile de producţie. Humusul de râmă se poate administra chiar în perioada de conversie a terenului respectiv;

Alţi beneficiari ai transformării dejecţiilor în fertilizanţi pot fi întreprinzătorii care doresc să producă substraturi pentru legumicultură, pomicultură, viticultură, floricultură etc., precum şi cei care acţionează în domeniul amenajărilor exterioare.
Neutralizarea dejecţiilor cu ajutorul vermiculturii (2)

Neutralizarea dejecţiilor cu ajutorul vermiculturii (2)

17 august 2009 - 22:00
Întrucât se presupune că humusul produs de râme este limitat cantitativ de numărul de animale din ferme, permanent a existat şi va exista preocuparea, în special a firmelor cu tradiţie în producerea fertilizanţilor, de a obţine pe orice cale, inclusiv cea artificială, produse similare din punct de vedere calitativ, însă până acum nu s-a ajuns la un rezultat satisfăcător.
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?