Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ioan Ladoşi, PIC România

Rezultate: [27]  
Pagini: [3]  1 2 3   >  »   
Cine ignoră RATA FĂTĂRILOR, o face pe BANII lui!

Cine ignoră RATA FĂTĂRILOR, o face pe BANII lui!

09 aprilie 2019 - 16:28

Funcţionarea la parametri normali a fluxului de animale dintr-o fermă, indiferent cât de mare ar fi aceasta, ar trebui să constituie obiectivul central al oricărui fermier. Variaţiile sunt nedorite. 

Prevenirea agresivităţii suinelor - un cost în plus

Prevenirea agresivităţii suinelor - un cost în plus

05 iulie 2018 - 19:08

Trăim vremuri în care, mai mult decât oricând, consumatorul îşi impune tot mai mult preferinţele în privinţa propriei alimentaţii, iar carnea de porc nu avea cum să nu fie atinsă de acest nou curent. Consumatorul a devenit „rege” şi îşi va impune tot mai mult punctul de vedere, iar fermierii nu vor avea altă soluţie decât să se conformeze, chiar dacă aceasta va conduce la creşterea costului de producţie. 

Rezoluţie: porcul românesc în 2017

Rezoluţie: porcul românesc în 2017

10 aprilie 2018 - 01:04

Cu toate că anul 2017 a devenit istorie, multe dintre evenimentele desfăşurate în anul care s-a încheiat vor avea, neîndoielnic, efecte asupra porcului românesc în anul în care am păşit. Oricât de mult şi-ar dori unii să vorbim despre ce s-a întâmplat în 2017 şi ce se va întâmpla în acest sector în 2018, doar din perspectiva îngustă, naţională, realitatea nu poate fi ocolită sau ignorată: producţia cărnii de porc este o industrie globalizată, supusă regulilor implacabile ale cererii şi ofertei. De aceea, haideţi să vedem retrospectiv care au fost mişcările pieţei şi ce ne-au învăţat acestea. 

STOP castrare purcei. Schimbă Directiva UE 120 gustul cărnii de porc?

STOP castrare purcei. Schimbă Directiva UE 120 gustul cărnii de porc?

24 februarie 2018 - 01:36

Alternative la castrarea chirurgicală! Indiferent că vorbim despre fermele comerciale sau gospodăriile populaţiei, nu există azi decât două variante la castrarea chirurgicală a purceilor masculi. Prima este aşa-numita „imuno-castrare”, iar cealaltă presupune, pur şi simplu, creşterea animalelor necastrate!!!

Cum gestionăm INFERTILITATEA de toamnă la PORCINE?

Cum gestionăm INFERTILITATEA de toamnă la PORCINE?

12 septembrie 2017 - 10:16

În fiecare toamnă fermierii se confruntă cu probleme ale fertilităţii scroafelor, indiferent de cât de performant ar fi managementul acestora. Este un dat biologic care, aşa cum am mai spus, reprezintă o moştenire de la rubedeniile sălbatice - Sus scrofa. 

EVITAŢI întoarcerea SCROAFELOR ÎN CĂLDURI!

EVITAŢI întoarcerea SCROAFELOR ÎN CĂLDURI!

12 august 2017 - 14:49

NU EXISTĂ FERMĂ FĂRĂ EROARE! În fiecare fermă, întoarcerile în estru după inseminare reprezintă un fapt real cu care se confruntă fermierii, indiferent cât de profesionişti sau eficienţi ar fi. Pur şi simplu, nu există fermă cu întoarceri „zero”!

Costul producerii cărnii de porc

Costul producerii cărnii de porc

15 iunie 2017 - 20:36

Orice fermier, crescător de porci, este conştient de faptul că 60-70 la sută din costul producerii unui kilogram de carne în viu reprezintă cheltuiala cu furajul. Ca atare, optimizarea cantitativă şi calitativă a acestuia are un impact covârşitor asupra costului de producţie final şi, implicit, asupra profitabilităţii fermei. 

Inseminarea HETEROSPERMICĂ la PORCINE

Inseminarea HETEROSPERMICĂ la PORCINE

07 iunie 2017 - 15:54

MIXUL DE SPERMATOZOIZI. În esenţă şi cu vorbe simple, inseminarea heterospermică înseamnă folosirea „în amestec” a materialului seminal recoltat de la doi sau mai mulţi vieri. Practic, în doza finală administrată scroafelor în călduri vom avea un mix de spermatozoizi.

Inseminarea heterospermică

Inseminarea heterospermică

06 iunie 2017 - 20:35

În esenţă şi cu vorbe simple, inseminarea heterospermică înseamnă folosirea „în amestec” a materialului seminal recoltat de la doi sau mai mulţi vieri. Practic, în doza finală administrată scroafelor în călduri vom avea un mix de spermatozoizi. 

Antrenarea vierușilor pentru recoltare

Antrenarea vierușilor pentru recoltare

10 mai 2017 - 15:54

Una dintre caracteristicile atipice ale industriei noastre producătoare de carne de porc este aceea că majoritatea fermelor de reproducție au propriul laborator de prelucrare a materialului seminal și, prin urmare, proprii vieri. În ultimii 25 de ani am urmărit cu cea mai mare atenție ce se întâmplă în lume pe acest subiect și, pur și simplu, la noi lucrurile nu se schimbă. Din acest motiv am considerat util să reluăm o serie de principii de bază ale antrenamentului vierilor destinați însămânțărilor artificiale.

Rezultate: [27]  
Pagini: [3]  1 2 3   >  »   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?