Rezultate: [27] Pagini: [3] 1 2 3 > »
09 aprilie 2019 - 16:28
Funcţionarea la parametri normali a fluxului de animale dintr-o fermă, indiferent cât de mare ar fi aceasta, ar trebui să constituie obiectivul central al oricărui fermier. Variaţiile sunt nedorite.
05 iulie 2018 - 19:08
Trăim vremuri în care, mai mult decât oricând, consumatorul îşi impune tot mai mult preferinţele în privinţa propriei alimentaţii, iar carnea de porc nu avea cum să nu fie atinsă de acest nou curent. Consumatorul a devenit „rege” şi îşi va impune tot mai mult punctul de vedere, iar fermierii nu vor avea altă soluţie decât să se conformeze, chiar dacă aceasta va conduce la creşterea costului de producţie.
10 aprilie 2018 - 01:04
Cu toate că anul 2017 a devenit istorie, multe dintre evenimentele desfăşurate în anul care s-a încheiat vor avea, neîndoielnic, efecte asupra porcului românesc în anul în care am păşit. Oricât de mult şi-ar dori unii să vorbim despre ce s-a întâmplat în 2017 şi ce se va întâmpla în acest sector în 2018, doar din perspectiva îngustă, naţională, realitatea nu poate fi ocolită sau ignorată: producţia cărnii de porc este o industrie globalizată, supusă regulilor implacabile ale cererii şi ofertei. De aceea, haideţi să vedem retrospectiv care au fost mişcările pieţei şi ce ne-au învăţat acestea.
24 februarie 2018 - 01:36
Alternative la castrarea chirurgicală! Indiferent că vorbim despre fermele comerciale sau gospodăriile populaţiei, nu există azi decât două variante la castrarea chirurgicală a purceilor masculi. Prima este aşa-numita „imuno-castrare”, iar cealaltă presupune, pur şi simplu, creşterea animalelor necastrate!!!
12 septembrie 2017 - 10:16
În fiecare toamnă fermierii se confruntă cu probleme ale fertilităţii scroafelor, indiferent de cât de performant ar fi managementul acestora. Este un dat biologic care, aşa cum am mai spus, reprezintă o moştenire de la rubedeniile sălbatice - Sus scrofa.
12 august 2017 - 14:49
NU EXISTĂ FERMĂ FĂRĂ EROARE! În fiecare fermă, întoarcerile în estru după inseminare reprezintă un fapt real cu care se confruntă fermierii, indiferent cât de profesionişti sau eficienţi ar fi. Pur şi simplu, nu există fermă cu întoarceri „zero”!
15 iunie 2017 - 20:36
Orice fermier, crescător de porci, este conştient de faptul că 60-70 la sută din costul producerii unui kilogram de carne în viu reprezintă cheltuiala cu furajul. Ca atare, optimizarea cantitativă şi calitativă a acestuia are un impact covârşitor asupra costului de producţie final şi, implicit, asupra profitabilităţii fermei.
07 iunie 2017 - 15:54
MIXUL DE SPERMATOZOIZI. În esenţă şi cu vorbe simple, inseminarea heterospermică înseamnă folosirea „în amestec” a materialului seminal recoltat de la doi sau mai mulţi vieri. Practic, în doza finală administrată scroafelor în călduri vom avea un mix de spermatozoizi.
06 iunie 2017 - 20:35
În esenţă şi cu vorbe simple, inseminarea heterospermică înseamnă folosirea „în amestec” a materialului seminal recoltat de la doi sau mai mulţi vieri. Practic, în doza finală administrată scroafelor în călduri vom avea un mix de spermatozoizi.
10 mai 2017 - 15:54
Una dintre caracteristicile atipice ale industriei noastre producătoare de carne de porc este aceea că majoritatea fermelor de reproducție au propriul laborator de prelucrare a materialului seminal și, prin urmare, proprii vieri. În ultimii 25 de ani am urmărit cu cea mai mare atenție ce se întâmplă în lume pe acest subiect și, pur și simplu, la noi lucrurile nu se schimbă. Din acest motiv am considerat util să reluăm o serie de principii de bază ale antrenamentului vierilor destinați însămânțărilor artificiale.
Rezultate: [27] Pagini: [3] 1 2 3 > »