Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ioan Ladoşi, PIC România

Rezultate: [27]  
Pagini: [3]  1 2 3   >  »   
Cine ignoră RATA FĂTĂRILOR, o face pe BANII lui!

Cine ignoră RATA FĂTĂRILOR, o face pe BANII lui!

09 aprilie 2019 - 16:28

Funcţionarea la parametri normali a fluxului de animale dintr-o fermă, indiferent cât de mare ar fi aceasta, ar trebui să constituie obiectivul central al oricărui fermier. Variaţiile sunt nedorite. 

Prevenirea agresivităţii suinelor - un cost în plus

Prevenirea agresivităţii suinelor - un cost în plus

05 iulie 2018 - 19:08

Trăim vremuri în care, mai mult decât oricând, consumatorul îşi impune tot mai mult preferinţele în privinţa propriei alimentaţii, iar carnea de porc nu avea cum să nu fie atinsă de acest nou curent. Consumatorul a devenit „rege” şi îşi va impune tot mai mult punctul de vedere, iar fermierii nu vor avea altă soluţie decât să se conformeze, chiar dacă aceasta va conduce la creşterea costului de producţie. 

Rezoluţie: porcul românesc în 2017

Rezoluţie: porcul românesc în 2017

10 aprilie 2018 - 01:04

Cu toate că anul 2017 a devenit istorie, multe dintre evenimentele desfăşurate în anul care s-a încheiat vor avea, neîndoielnic, efecte asupra porcului românesc în anul în care am păşit. Oricât de mult şi-ar dori unii să vorbim despre ce s-a întâmplat în 2017 şi ce se va întâmpla în acest sector în 2018, doar din perspectiva îngustă, naţională, realitatea nu poate fi ocolită sau ignorată: producţia cărnii de porc este o industrie globalizată, supusă regulilor implacabile ale cererii şi ofertei. De aceea, haideţi să vedem retrospectiv care au fost mişcările pieţei şi ce ne-au învăţat acestea. 

STOP castrare purcei. Schimbă Directiva UE 120 gustul cărnii de porc?

STOP castrare purcei. Schimbă Directiva UE 120 gustul cărnii de porc?

24 februarie 2018 - 01:36

Alternative la castrarea chirurgicală! Indiferent că vorbim despre fermele comerciale sau gospodăriile populaţiei, nu există azi decât două variante la castrarea chirurgicală a purceilor masculi. Prima este aşa-numita „imuno-castrare”, iar cealaltă presupune, pur şi simplu, creşterea animalelor necastrate!!!

Cum gestionăm INFERTILITATEA de toamnă la PORCINE?

Cum gestionăm INFERTILITATEA de toamnă la PORCINE?

12 septembrie 2017 - 10:16

În fiecare toamnă fermierii se confruntă cu probleme ale fertilităţii scroafelor, indiferent de cât de performant ar fi managementul acestora. Este un dat biologic care, aşa cum am mai spus, reprezintă o moştenire de la rubedeniile sălbatice - Sus scrofa. 

EVITAŢI întoarcerea SCROAFELOR ÎN CĂLDURI!

EVITAŢI întoarcerea SCROAFELOR ÎN CĂLDURI!

12 august 2017 - 14:49

NU EXISTĂ FERMĂ FĂRĂ EROARE! În fiecare fermă, întoarcerile în estru după inseminare reprezintă un fapt real cu care se confruntă fermierii, indiferent cât de profesionişti sau eficienţi ar fi. Pur şi simplu, nu există fermă cu întoarceri „zero”!

Costul producerii cărnii de porc

Costul producerii cărnii de porc

15 iunie 2017 - 20:36

Orice fermier, crescător de porci, este conştient de faptul că 60-70 la sută din costul producerii unui kilogram de carne în viu reprezintă cheltuiala cu furajul. Ca atare, optimizarea cantitativă şi calitativă a acestuia are un impact covârşitor asupra costului de producţie final şi, implicit, asupra profitabilităţii fermei. 

Inseminarea HETEROSPERMICĂ la PORCINE

Inseminarea HETEROSPERMICĂ la PORCINE

07 iunie 2017 - 15:54

MIXUL DE SPERMATOZOIZI. În esenţă şi cu vorbe simple, inseminarea heterospermică înseamnă folosirea „în amestec” a materialului seminal recoltat de la doi sau mai mulţi vieri. Practic, în doza finală administrată scroafelor în călduri vom avea un mix de spermatozoizi.

Inseminarea heterospermică

Inseminarea heterospermică

06 iunie 2017 - 20:35

În esenţă şi cu vorbe simple, inseminarea heterospermică înseamnă folosirea „în amestec” a materialului seminal recoltat de la doi sau mai mulţi vieri. Practic, în doza finală administrată scroafelor în călduri vom avea un mix de spermatozoizi. 

Antrenarea vierușilor pentru recoltare

Antrenarea vierușilor pentru recoltare

10 mai 2017 - 15:54

Una dintre caracteristicile atipice ale industriei noastre producătoare de carne de porc este aceea că majoritatea fermelor de reproducție au propriul laborator de prelucrare a materialului seminal și, prin urmare, proprii vieri. În ultimii 25 de ani am urmărit cu cea mai mare atenție ce se întâmplă în lume pe acest subiect și, pur și simplu, la noi lucrurile nu se schimbă. Din acest motiv am considerat util să reluăm o serie de principii de bază ale antrenamentului vierilor destinați însămânțărilor artificiale.

Rezultate: [27]  
Pagini: [3]  1 2 3   >  »   

Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?