Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ioan Ladosi

Rezultate: [49]  
Pagini: [5]  1 2 3 4 5   >  »   
Cine şi de ce spune STOP creşterii animalelor?

Cine şi de ce spune STOP creşterii animalelor?

11 aprilie 2021 - 23:46

Aşa-numita “dietă planetară sănătoasă” ameninţă serios viitorul zootehniei mondiale. Se discută despre stoparea definitivă a creşterii animalelor. Care ar fi consecinţele unei asemenea decizii?

5 restricţii cu efecte dramatice în zootehnie

5 restricţii cu efecte dramatice în zootehnie

11 martie 2021 - 11:51

Legislaţia privind transportul animalelor vii va fi schimbată radical. Noul cadru legal va crea serioase probleme fermierilor. Aşadar, încă o provocare la orizont în zootehnia românească!

Câţi purcei la fiecare scroafă/an?

Câţi purcei la fiecare scroafă/an?

11 septembrie 2020 - 17:15

Una dintre cele mai frecvente teme de discuţie la întâlnirile fermierilor se învârte constant în jurul unei singure întrebări: Câţi purcei ai produs pe scroafă în acest an?

Pesta Porcină Africană, după 3 ani de pandemie

Pesta Porcină Africană, după 3 ani de pandemie

25 august 2020 - 10:57

Bilanţul celor trei ani de pandemie de la apariţia primului focar de PPA în România depăşeşte şi cele mai sumbre scenarii: 612.226 de animale moarte şi pagube de 700 milioane de euro.

Covid-19 și Pesta Porcină Africană (PPA) - 10 asemănări și deosebiri

Covid-19 și Pesta Porcină Africană (PPA) - 10 asemănări și deosebiri

25 martie 2020 - 20:21

“Un necaz nu vine niciodată singur, sunt destui care îl ajută” (Dorel Schor)

Cum obţinem PURCEI de calitate pentru ABATORIZARE

Cum obţinem PURCEI de calitate pentru ABATORIZARE

29 octombrie 2019 - 13:47

Statisticile actuale demonstrează că numai 80-90 la sută dintre purceii înţărcaţi ajung să fie valorificaţi prin tăiere la valoarea lor maximă, scopul evident fiind acela de a împinge acest procent cât mai sus. Stabilirea ca obiectiv vânzarea către abator a 93-95 la sută din totalul purceilor înţărcaţi poate constitui o provocare pentru mulţi fermieri, însă nu e o cifră irealizabilă.

PPA în zodia... porcului

PPA în zodia... porcului

18 octombrie 2019 - 16:59

Se spune că anul Porcului, în care am intrat pe 5 ianuarie 2019, încheie un ciclu de 12 ani din zodiacul chinezesc, ceea ce înseamnă că “se pot rezolva numeroase probleme şi conflicte care au marcat ultima perioadă”. Cel puţin aşa ne este prezentat de către pricepuţii domeniului. Având în vedere criza profundă în care se află producţia cărnii de porc autohtonă, în acest an al porcului am ajuns să facem haz de necaz, întrucât speranţele de a scăpa de spectrul pestei porcine africane (PPA) par să fie din ce în ce mai... greu de îndeplinit.

De prin lume adunate...

De prin lume adunate...

28 august 2019 - 17:15

Haideţi să facem înconjurul lumii în... ştiri. Iată subiectele! Cum împacă UE promovarea Coca Cola cu politicile europene antiobezitate? Brexitul şi multiplele lui efecte şocante! Statistică... oarbă privind sărăcia. După 18 ani, acordul Mercosur a fost în sfârşit încheiat! La final, o veste nedorită: PPA a revenit în forţă!

Izolarea şi ACLIMATIZAREA SCROFIŢELOR de înlocuire

Izolarea şi ACLIMATIZAREA SCROFIŢELOR de înlocuire

27 august 2019 - 16:20

Scrofiţele pe care le-aţi achiziţionat reprezintă o investiţie în viitorul fermei, de aceea este foarte important să le trataţi cu o deosebită grijă. De modul în care veţi organiza şi supraveghea aclimatizarea scrofiţelor, într-o fermă funcţională deja sau nouă, de calitatea furajului administrat, de procedurile aplicate pentru montă, însămânţare, supravegherea fătărilor şi a tineretului sau de numărul de produşi obţinuţi va depinde viabilitatea şi, mai ales, eficienţa afacerii.

De prin lume adunate...

De prin lume adunate...

27 iulie 2019 - 00:25

Un studiu al Uniunii Europene pe tema îmbătrînirii accentuate a populaţiei de fermieri activi ne pune pe gânduri! În Spania, numărul porcilor sacrificaţi (50 de milioane) l-a depăşit pe cel al populaţiei ţării - 46 de milioane de locuitori. Poftiţi la consumul de produse proteice vegetale, în locul burgerilor şi cârnaţilor! Dă-le Doamne guvernanţilor din România înţelepciunea celor din guvernul vietnamez, care au ştiut să ia măsuri de prevenire a răspândirii PPA în Vietnam.

 

Rezultate: [49]  
Pagini: [5]  1 2 3 4 5   >  »   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?