Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ioan Ladosi

Rezultate: [45]  
Pagini: [5]  1 2 3 4 5   >  »   
Covid-19 și Pesta Porcină Africană (PPA) - 10 asemănări și deosebiri

Covid-19 și Pesta Porcină Africană (PPA) - 10 asemănări și deosebiri

25 martie 2020 - 20:21

“Un necaz nu vine niciodată singur, sunt destui care îl ajută” (Dorel Schor)

Cum obţinem PURCEI de calitate pentru ABATORIZARE

Cum obţinem PURCEI de calitate pentru ABATORIZARE

29 octombrie 2019 - 13:47

Statisticile actuale demonstrează că numai 80-90 la sută dintre purceii înţărcaţi ajung să fie valorificaţi prin tăiere la valoarea lor maximă, scopul evident fiind acela de a împinge acest procent cât mai sus. Stabilirea ca obiectiv vânzarea către abator a 93-95 la sută din totalul purceilor înţărcaţi poate constitui o provocare pentru mulţi fermieri, însă nu e o cifră irealizabilă.

PPA în zodia... porcului

PPA în zodia... porcului

18 octombrie 2019 - 16:59

Se spune că anul Porcului, în care am intrat pe 5 ianuarie 2019, încheie un ciclu de 12 ani din zodiacul chinezesc, ceea ce înseamnă că “se pot rezolva numeroase probleme şi conflicte care au marcat ultima perioadă”. Cel puţin aşa ne este prezentat de către pricepuţii domeniului. Având în vedere criza profundă în care se află producţia cărnii de porc autohtonă, în acest an al porcului am ajuns să facem haz de necaz, întrucât speranţele de a scăpa de spectrul pestei porcine africane (PPA) par să fie din ce în ce mai... greu de îndeplinit.

De prin lume adunate...

De prin lume adunate...

28 august 2019 - 17:15

Haideţi să facem înconjurul lumii în... ştiri. Iată subiectele! Cum împacă UE promovarea Coca Cola cu politicile europene antiobezitate? Brexitul şi multiplele lui efecte şocante! Statistică... oarbă privind sărăcia. După 18 ani, acordul Mercosur a fost în sfârşit încheiat! La final, o veste nedorită: PPA a revenit în forţă!

Izolarea şi ACLIMATIZAREA SCROFIŢELOR de înlocuire

Izolarea şi ACLIMATIZAREA SCROFIŢELOR de înlocuire

27 august 2019 - 16:20

Scrofiţele pe care le-aţi achiziţionat reprezintă o investiţie în viitorul fermei, de aceea este foarte important să le trataţi cu o deosebită grijă. De modul în care veţi organiza şi supraveghea aclimatizarea scrofiţelor, într-o fermă funcţională deja sau nouă, de calitatea furajului administrat, de procedurile aplicate pentru montă, însămânţare, supravegherea fătărilor şi a tineretului sau de numărul de produşi obţinuţi va depinde viabilitatea şi, mai ales, eficienţa afacerii.

De prin lume adunate...

De prin lume adunate...

27 iulie 2019 - 00:25

Un studiu al Uniunii Europene pe tema îmbătrînirii accentuate a populaţiei de fermieri activi ne pune pe gânduri! În Spania, numărul porcilor sacrificaţi (50 de milioane) l-a depăşit pe cel al populaţiei ţării - 46 de milioane de locuitori. Poftiţi la consumul de produse proteice vegetale, în locul burgerilor şi cârnaţilor! Dă-le Doamne guvernanţilor din România înţelepciunea celor din guvernul vietnamez, care au ştiut să ia măsuri de prevenire a răspândirii PPA în Vietnam.

 

Cum decidem alegerea furnizorului de genetică

Cum decidem alegerea furnizorului de genetică

27 iulie 2019 - 00:14

Una dintre deciziile vitale la nivel de fermă se referă la strategia achiziţiei animalelor de reproducţie - scrofiţe şi vieri. După cum se cunoaşte, multe dintre fermele comerciale de creştere şi exploatare a suinelor se bazează pe un efectiv matcă propriu, care furnizează generaţia destinată abatorizării, fie producănd purcei spre vănzare către terţi, fie realizănd finisarea în propriul sistem.

CARNE in VITRO? De prin lume adunate...

CARNE in VITRO? De prin lume adunate...

24 mai 2019 - 16:29

Vor ţine fermierii pasul cu inovaţiile agriculturii inteligente? Creşterea cu 30 la sută a importurilor de carne de porc în 2018, faţă de anul anterior, nu produce îngrijorare în România! Viitorul cărnii din farfuriile noastre se află în laboratoare, nu în ferme! Agricultura europeană are mari şanse să devină o zonă liberă de tehnologie.

De ce e bine să reformăm voluntar scroafele?

De ce e bine să reformăm voluntar scroafele?

20 mai 2019 - 14:52

Cărţile şi manualele de suinicultură ale secolului trecut fixau rata reformei anuale a scroafelor în efectivele comerciale la 30-35 la sută pe an, iar limitarea acestui procent era considerat o dovadă a profesionalismului în fermă. Din păcate, aplicarea acestor „litere de lege” nu mai corespunde situaţiei actuale dintr-un motiv pe cât de simplu, pe atât de clar: scroafele la care făceau referire cărţile şi manualele acelor vremuri nu mai există! Locul lor a fost luat, în majoritatea fermelor comerciale, de scroafe cu un potenţial genetic ce poate depăşi 30 de porci vânduţi per an/scroafă.

Înconjurul lumii în ştiri agricole

Înconjurul lumii în ştiri agricole

21 aprilie 2019 - 13:47

Britanicii ăştia chiar sunt daţi naibii!

Rezultate: [45]  
Pagini: [5]  1 2 3 4 5   >  »   

Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?