Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ioan Ladosi

Rezultate: [39]  
Pagini: [4]  1 2 3 4   >  »   
Cum obţinem PURCEI de calitate pentru ABATORIZARE

Cum obţinem PURCEI de calitate pentru ABATORIZARE

29 octombrie 2019 - 13:47

Statisticile actuale demonstrează că numai 80-90 la sută dintre purceii înţărcaţi ajung să fie valorificaţi prin tăiere la valoarea lor maximă, scopul evident fiind acela de a împinge acest procent cât mai sus. Stabilirea ca obiectiv vânzarea către abator a 93-95 la sută din totalul purceilor înţărcaţi poate constitui o provocare pentru mulţi fermieri, însă nu e o cifră irealizabilă.

PPA în zodia... porcului

PPA în zodia... porcului

18 octombrie 2019 - 16:59

Se spune că anul Porcului, în care am intrat pe 5 ianuarie 2019, încheie un ciclu de 12 ani din zodiacul chinezesc, ceea ce înseamnă că “se pot rezolva numeroase probleme şi conflicte care au marcat ultima perioadă”. Cel puţin aşa ne este prezentat de către pricepuţii domeniului. Având în vedere criza profundă în care se află producţia cărnii de porc autohtonă, în acest an al porcului am ajuns să facem haz de necaz, întrucât speranţele de a scăpa de spectrul pestei porcine africane (PPA) par să fie din ce în ce mai... greu de îndeplinit.

Izolarea şi ACLIMATIZAREA SCROFIŢELOR de înlocuire

Izolarea şi ACLIMATIZAREA SCROFIŢELOR de înlocuire

27 august 2019 - 16:20

Scrofiţele pe care le-aţi achiziţionat reprezintă o investiţie în viitorul fermei, de aceea este foarte important să le trataţi cu o deosebită grijă. De modul în care veţi organiza şi supraveghea aclimatizarea scrofiţelor, într-o fermă funcţională deja sau nouă, de calitatea furajului administrat, de procedurile aplicate pentru montă, însămânţare, supravegherea fătărilor şi a tineretului sau de numărul de produşi obţinuţi va depinde viabilitatea şi, mai ales, eficienţa afacerii.

CARNE in VITRO? De prin lume adunate...

CARNE in VITRO? De prin lume adunate...

24 mai 2019 - 16:29

Vor ţine fermierii pasul cu inovaţiile agriculturii inteligente? Creşterea cu 30 la sută a importurilor de carne de porc în 2018, faţă de anul anterior, nu produce îngrijorare în România! Viitorul cărnii din farfuriile noastre se află în laboratoare, nu în ferme! Agricultura europeană are mari şanse să devină o zonă liberă de tehnologie.

De ce e bine să reformăm voluntar scroafele?

De ce e bine să reformăm voluntar scroafele?

20 mai 2019 - 14:52

Cărţile şi manualele de suinicultură ale secolului trecut fixau rata reformei anuale a scroafelor în efectivele comerciale la 30-35 la sută pe an, iar limitarea acestui procent era considerat o dovadă a profesionalismului în fermă. Din păcate, aplicarea acestor „litere de lege” nu mai corespunde situaţiei actuale dintr-un motiv pe cât de simplu, pe atât de clar: scroafele la care făceau referire cărţile şi manualele acelor vremuri nu mai există! Locul lor a fost luat, în majoritatea fermelor comerciale, de scroafe cu un potenţial genetic ce poate depăşi 30 de porci vânduţi per an/scroafă.

Înconjurul lumii în ştiri agricole

Înconjurul lumii în ştiri agricole

21 aprilie 2019 - 13:47

Britanicii ăştia chiar sunt daţi naibii!

De prin lume adunate...

De prin lume adunate...

20 martie 2019 - 15:41

Înconjurul lumii în... ştiri agricole: Brigitte Bardot se vrea europarlamentar; servicii de export româneşti „all inclusive” pentru irlandezi; noua PAC ar putea fi inspirată din politicile agricole ale SUA, Canada, Australia, Japonia şi Elveţia; ce amenzi ar merita cei care riscă să plimbe Pesta Porcină Africană dintr-un colţ în altul al României; rata sinuciderilor în rândul fermierilor a crescut alarmant!

Înconjurul lumii în... ŞTIRI AGRICOLE!

Înconjurul lumii în... ŞTIRI AGRICOLE!

28 ianuarie 2019 - 09:55

BREXIT, Politica Agricolă Comună (PAC), bugetul UE, subvenţiile pentru bovine, un prim-ministru bănuit de fraudarea fondurilor europene, Pesta Porcină Africană şi un furt mai puţin obişnuit.

Din nou despre motivele înlocuirii vierilor

Din nou despre motivele înlocuirii vierilor

01 septembrie 2018 - 17:07

Revin cu acest subiect după aproape zece ani de la ultimul articol în care am abordat pe larg motivele, dar şi cauzele, pentru care se operează înlocuirea vierilor în fermele comerciale moderne. De ce această revenire? Pentru că multe s-au schimbat în această perioadă în privinţa abordării acestui subiect complex, însă cu un impact economic major asupra profitabilităţii fermelor. Pe unele dintre aceste schimbări voi încerca să le sumarizez în cele ce urmează.

 

Directiva UE 120: STOP castrare purcei

Directiva UE 120: STOP castrare purcei

25 decembrie 2017 - 09:21

Subiectul nu este unul nou pentru cei care au ferme comerciale, însă nu avem nici un fel de informaţii referitoare la modul în care, începând cu 1 ianuarie 2018, se vor implementa noile standarde UE privind interzicerea castrării în fermele mici şi în gospodăriile populaţiei. O altă mare necunoscută este poziţia consumatorilor referitoare la faptul că, în curând, vor avea pe masă carne de la altfel de porci decât cei cu care au fost obişnuiţi.

Rezultate: [39]  
Pagini: [4]  1 2 3 4   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?