Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Dumitru BĂDIȚA

Dumitru BĂDIȚA

E-mail: Contact autor

Sunt născut în 1972, în comuna Polovragi, judeţul Gorj. Am absolvit Facultatea de Jurnalistică la Sibiu, în 1997.

Activez în presa centrală din 1997 până în prezent (radio, presă scrisă şi multimedia, TV). Teme de interes profesional: satele româneşti, investiţiile rurale, legislaţie cu efecte în mediul rural.

Autor, printre altele, al cărţii de reportaje ”Rute ocolitoare”, ed. Tracus Arte, Bucureşti, 2014. 

Rezultate: [129]  
Pagini: [13]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Marţea produsului românesc

Marţea produsului românesc

25 decembrie 2017 - 09:10

Agricultura românească s-a pricopsit în această toamnă cu o sărbătoare a produsului agroalimentar românesc, fixată prin lege (168/2017) pentru data de 10 octombrie. Anul acesta, evenimentul a picat într-o zi de marţi. 

Drumul greu către TARABA CU LEGUME

Drumul greu către TARABA CU LEGUME

10 decembrie 2017 - 15:44

Preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România (AAPP), Teodor Birţ, a semnalat recent că „tot mai puţini producători agricoli vin să-şi vândă marfa în pieţele agroalimentare”, aceştia preferând să o livreze comercianţilor. 

Oierul, herghelia şi imaşul revendicat de săteni

Oierul, herghelia şi imaşul revendicat de săteni

03 decembrie 2017 - 12:00

Sâmbăta de Jos, judeţul Braşov. Ierburile văluresc în bătaia vântului dinaintea furtunii, vacile sătenilor păşunează pe malul Oltului, iar în grajdurile cunoscutei herghelii din localitate, superbii Lipiţani rumegă liniştiţi furajele primite. O atmosferă de-a dreptul bucolică învăluie împrejurimile şi casele localnicilor, mulţi dintre ei plecaţi la muncă în străinătate. 

Gaura din telemea!

Gaura din telemea!

27 noiembrie 2017 - 22:13

României, când nu i se spune ”Ţara vinului”, i se spune ”Ţara brânzei”. Desigur, ambele sunt formule publicitare, mai degrabă de uz intern, ca să ne crească mândria naţională la un nivel superior. Altfel, nu suntem noi nici cei mai mari producători de vinuri şi nici de brânzeturi. Suntem însă producători importanţi, în ambele domenii. 

Noul Rural Fest, o versiune improvizată

Noul Rural Fest, o versiune improvizată

20 noiembrie 2017 - 01:23

Când toată lumea aproape uitase că a existat cândva târgul Rural Fest (au avut loc numai două ediţii, în 2014 şi 2015), organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, iată că anul acesta, în septembrie, târgul a scos capul din nou, având însă cu totul alt organizator şi alt spaţiu de organizare. 

Inspectori la stână

Inspectori la stână

20 noiembrie 2017 - 01:19

• filmul unui control mixt la Curtea de Argeş

INSPECTORI la STÂNĂ: LICITAŢII ILICITE, CROTALII…MĂSLUITE?!

INSPECTORI la STÂNĂ: LICITAŢII ILICITE, CROTALII…MĂSLUITE?!

29 octombrie 2017 - 11:40

SESIZARE şi VERIFICARE de al A la Z? Sesizările făcute de oierii Dan Petrescu, Gheorghe Dănuleţiu şi Ioan Sterp către MADR, în această primăvară, când au fost primiţi chiar în biroul ministrului Petre Daea, au determinat efectuarea unui control în teritoriu de către angajaţi ai Direcţiei Generale Control, Antifraudă şi Inspecţii (DGCAI) din MADR.

Noul Rural Fest, o versiune improvizată

Noul Rural Fest, o versiune improvizată

27 octombrie 2017 - 17:23

A TREIA EDIŢIE!? Când toată lumea aproape uitase că a existat cândva târgul Rural Fest (au avut loc numai două ediţii, în 2014 şi 2015), organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, iată că anul acesta, în septembrie, târgul a scos capul din nou, având însă cu totul alt organizator şi alt spaţiu de organizare. 

România, ţara brânzei sau... Gaura din telemea?!

România, ţara brânzei sau... Gaura din telemea?!

27 octombrie 2017 - 15:22

LAPTELE DIN STÂNĂ, BRÂNZA… DIN FABRICĂ. României, când nu i se spune ”Ţara vinului”, i se spune ”Ţara brânzei”. Desigur, ambele sunt formule publicitare, mai degrabă de uz intern, ca să ne crească mândria naţională la un nivel superior. Altfel, nu suntem noi nici cei mai mari producători de vinuri şi nici de brânzeturi. Suntem însă producători importanţi, în ambele domenii. 

Dosar FERMA. Cum s-au ÎMPĂRŢIT PĂŞUNILE la Dumbrăveni?

Dosar FERMA. Cum s-au ÎMPĂRŢIT PĂŞUNILE la Dumbrăveni?

04 octombrie 2017 - 10:43

ATENŢIE, SE LICITEAZĂ! Orăşelul Dumbrăveni din nordul judeţului Sibiu are pe teritoriul său păşuni pe care şi le dispută cei câţiva crescători de animale din localitate.

Rezultate: [129]  
Pagini: [13]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

La Agritechnica 2017, producătorul german de maşini agricole - Claas a câştigat o medalie de aur şi patru medalii de argint.
Medalia de aur a fost acordată pentru Cemos Auto Threshing - Modulul automat de comandă pentru combinele de recoltat Claas cu scuturători şi hibride. 
Cemos Auto Threshing este un alt modul care contribuie la automatizarea proceselor desfăşurate de combina de recoltat. 
Noul sistem de asistenţă permite ajustarea complet automată a spaţiului contrabătătorului şi a turaţiei tobei de batozare în unităţile de batozare tangenţiale,
pentru o adaptare dinamică la condiţiile existente de treierat. 
Astfel, procesul derulat în unitatea de batozare este îmbunătăţit în mod continuu şi automat până la limitele sale tehnice de performanţă, fără a mai fi nevoie de reglaje manuale.
Integrat în sistemul Cemos Automatic, Cemos Auto Threshing este interconectat cu toate celelalte sisteme de asistenţă ale combinei de recoltat, în special cu sistemul de control automat al vitezei de deplasare - Cruise Pilot.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?