Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cristina SCORŢARIU

Rezultate: [9]  
Pagini: [1]  1   
Viitorul e asigurat, cu fabrica de lapte

Viitorul e asigurat, cu fabrica de lapte

30 iunie 2011 - 14:00

Dacă i-am fi întrebat în urmă cu zece ani pe soţii Elena şi Vasile Cuşea, în vârstă de 34, respectiv 40 ani, dacă ar fi dispuşi să se mute de pe malul mării în altă zonă a ţării, ar fi răspuns că niciodată. Acum că s-au obişnuit cu oamenii şi cu meleagurile din judeţul Suceava, viaţa lor a luat o altă întorsătură.

Ce mai importăm? Fermieri! - o familie de fermieri olandezi, în judeţul Suceava

Ce mai importăm? Fermieri! - o familie de fermieri olandezi, în judeţul Suceava

16 martie 2011 - 15:00

“Viaţa din România este mai libertină şi este mult mai uşor să lucrezi cu oamenii. La noi în ţară e mult mai dificil să accesezi fonduri pentru a deschide o afacere şi chiar să beneficiezi ajutorul cuiva”, ne-a spus Hans Plaggenmarsch.

De la grădiniţă, la albine - apicultura, alternativă la salariul de bugetar

De la grădiniţă, la albine - apicultura, alternativă la salariul de bugetar

16 martie 2011 - 15:00

Activitatea de apicultor cere timp şi multă atenţie, şi nu se poate face fără multă dragoste. „E nevoie de timp şi de pricepere. Unii spun că e uşor, dar nu e aşa, pentru că albinele cer anumite lucruri, care trebuie făcute la timpul lor. Dacă nu faci în ziua potrivită, apoi degeaba mai faci”, spune Elena Buzilă

Păpuşile din Bucovina

Păpuşile din Bucovina

16 martie 2011 - 14:00

Unul dintre aceşti meşteri populari este Livia Irinciuc, din Straja, care creează păpuşi îmbrăcate în costume populare tradiţionale. Ea a fost invitată să participe cu creaţiile sale la diverse târguri ale meşterilor populari.

Mare bucătar, “convertit” cu succes la agricultură

Mare bucătar, “convertit” cu succes la agricultură

07 februarie 2011 - 15:00

La cei 41 de ani, Daniel Luhan a reuşit să aibă un trecut destul de pestriţ din punct de vedere profesional, dar şi propria afacere în domeniul creşterii animalelor şi comercializării laptelui. Pe vremuri, şi-a încercat norocul în confecţii metalice, apoi a plecat în Israel, muncind ca bucătar şi chelner.

„Produs în Bucovina”, târgul de toamnă al produselor tradiţionale

„Produs în Bucovina”, târgul de toamnă al produselor tradiţionale

22 noiembrie 2010 - 14:00

La evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Suceava şi de Asociaţia "Produs în Bucovina" au expus 32 de producători din industria alimentară, doisprezece pomicultori şi legumicultori, trei crescători de albine, patru asociaţii de turism, dar şi meşteşugari, iar pe parcusrul celor trei zile de târg s-au vândut 30 de tone de mere, printre care şi gustoasele mere de Fălticeni, 16 tone de preparate din carne şi 14 tone de brânzeturi.

Secretul verzei murate „made în Milişăuţi”

Secretul verzei murate „made în Milişăuţi”

26 octombrie 2010 - 14:00

Localnicii din Milişăuţi sunt cei mai mari cultivatori de varză din ţară. Cu banii scoşi din cultivarea verzei, localnicii şi-au construit case şi şi-au ţinut copiii la şcoală. Milişăuţiul a ajuns cunoscut în toată ţara prin varza murată de aici, care are un gust aparte.

În acest an sătenii s-au profilat însă şi pe cultivarea cepei, a cărei producţie la hectar este de 36 de tone, în timp ce producţia de varză în 2010 este mai mică din cauza ploilor de astă vară.

Cârnaţii de Bucovina, pe masa englezilor

Cârnaţii de Bucovina, pe masa englezilor

08 ianuarie 2010 - 13:00

Acum, cârnaţii, jambonul, muşchiul semicrud, cârnaţii tradiţionali de porc cu busuioc, pastrama de miel, pulpa de viţel şi şunculiţa sunt produse ale familiei Baciu care circulă în toată Europa, dar şi pe alte continente, având certificat de calitate din partea Casei Regale a Marii Britanii şi purtând semnătura Reginei.

Au dat luxul de la oraş pe o fermă de vaci cu lapte

Au dat luxul de la oraş pe o fermă de vaci cu lapte

03 iunie 2009 - 23:00
El este originar din Ploieşti şi a absolvit Liceul de transporturi şi Facultatea de drept din Bucureşti. Mihaela s-a născut în Suceava şi a absolvit aceeaşi unitate de învăţămînt superior la Bucureşti, acolo unde avea să-şi cunoască viitorul soţ. După finalizarea studiilor universitare, tânăra a lucrat ca funcţionar la Guvern. Deveniţi soţ şi soţie, Mihaela şi Eugen au hotărât să-şi continue viaţa în capitală.

Au cumpărat o casă însă... şi-au dat seama că nu pot nicicum acomoda cu aglomeraţia de zi cu zi şi au decis să vândă locuinţa pentru a se putea apuca de altceva. „Bucureştiul e frumos în timpul studenţiei, e frumos noaptea, când nu este aglomerat, dar ziua deja era sufocant. Mi-au plăcut dintotdeauna animalele, aşa că i-am sugerat soţiei că ar trebui să cumpărăm o bucată de teren şi să ne facem o fermă”, spune Eugen Gojnea.
Rezultate: [9]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?