Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cosmin Trif

Rezultate: [198]  
Pagini: [20]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Dacă ştii s-o asculţi, VIA îţi spune CE-I TREBUIE!

Dacă ştii s-o asculţi, VIA îţi spune CE-I TREBUIE!

12 aprilie 2019 - 09:03

După cum putem observa cu toţii, temperaturile ajung să oscileze chiar cu diferenţe de 10 grade Celsius de la o zi la alta, cazuri care determină reacţii neobişnuite din partea plantelor şi a mediului. Prin urmare, viticultorii trebuie să fie mereu pregătiţi să-şi adapteze planul de lucrări în funcţie de situaţia existentă în plantaţie.

Prima mea livadă: TRUCURI UTILE la PLANTARE

Prima mea livadă: TRUCURI UTILE la PLANTARE

10 aprilie 2019 - 14:19

În ultima perioadă, în România, suprafeţele populate cu livezi au crescut semnificativ, fie că vorbim de plantaţiile clasice, ori de exploataţiile mai mici. Din păcate, nu de puţine ori, cei care doresc să-şi întemeieze o livadă fac anumite greţeli şi riscă să compromită întreaga plantaţie încă de la înfiinţare.

Recolta de struguri 2019 a scăpat din iarnă

Recolta de struguri 2019 a scăpat din iarnă

28 martie 2019 - 13:57

Aproape la unison, viticultorii spun că temperaturile iernii n-au reuşit să afecteze viile, cel puţin până în prezent. Ţinând cont de particularităţile acestei culturi, şansele să mai poată fi atinsă semnificativ de temperaturile negative sunt din ce în ce mai mici.

Detaliile care vă pot asigura recolta de fructe

Detaliile care vă pot asigura recolta de fructe

28 martie 2019 - 13:50

Deşi iarna a fost una propice pomilor fructiferi, din păcate, fermierii încă nu pot respira uşuraţi până spre finalul lunii martie, când pericolul de îngheţ dispare definitiv.

 

Plusvaloarea a ceea ce ne oferă gratis natura

Plusvaloarea a ceea ce ne oferă gratis natura

24 martie 2019 - 09:51

Anual, cantităţi incomensurabile de fructe şi plante crescute spontan se irosesc pe întreg cuprinsul patriei. În rândurile ce urmează vă prezentăm trei modele de afaceri, în care putem vedea cum se poate câştiga de pe urma transformării materiei prime în produse finite cu valoare adăugată mult mai mare.

Berea artizanală, o industrie cu trei câştigători

Berea artizanală, o industrie cu trei câştigători

18 februarie 2019 - 20:00

Actualmente, a consuma bere artizanală în România poate părea un obicei uşor excentric. Cu doar circa 35-40 de fabrici de bere artizanală, este clar că ţara noastră se află la început de drum în acest domeniu. În realitate, această activitate poate genera trei categorii de câştigători: fermierii (care vor avea o nouă piaţă de desfacere), fabricanţii şi apoi consumatorii (datorită lipsei conservanţilor din acest tip de băutură).

Lipsa forţei de muncă schimbă agenda livădarilor

Lipsa forţei de muncă schimbă agenda livădarilor

12 februarie 2019 - 23:09

Deşi “după manual”, luna ianuarie este mai degrabă una liniştită în pomicultură, mai nou, o serie de fermieri se încumetă să execute diverse lucrări agricole. Cauza principală ţine de lipsa forţei de muncă, fapt care îi împinge pe fermieri să intre mai devreme în livezi. Disponibilitatea personalului şi temperaturile sunt doi factori importanţi în ecuaţia lucrărilor din iarnă în pomicultură. 

Secretele îmbutelierii şi depozitării vinului

Secretele îmbutelierii şi depozitării vinului

06 ianuarie 2019 - 08:58

Spre deosebire de anumite culturi, cum sunt grâul ori porumbul, la care sarcina producătorilor se cam termină după recoltare, la vie lucrurile stau radical diferit. Pentru că aici, după culesul strugurilor începe o a doua etapă, cel puţin la fel de importantă ca şi producţia, care se finalizează cu obţinerea vinului.

PROMOVAREA VINURILOR prin poveştile spuse la CRAMĂ

PROMOVAREA VINURILOR prin poveştile spuse la CRAMĂ

02 ianuarie 2019 - 15:12

Modalităţile prin care se poate face astăzi reclamă vinurilor sunt extrem de multe. De la căile clasice, până la cele mai interactive, cum sunt degustările, turismul oenologic ori participarea consumatorilor direct la lucrări în vie. Am stat de vorbă cu câţiva reprezentanţi de crame din România pentru a afla cum înţeleg aceştia să-şi promoveze vinurile. 

REVIZIILE DE IARNĂ în parcul de mecanizare

REVIZIILE DE IARNĂ în parcul de mecanizare

11 decembrie 2018 - 15:53

De modul în care fermierii îşi administrează utilajele agricole pe timpul iernii pot depinde, într-o măsură importantă, problemele din parcul de mecanizare în următorul an agricol. Cu siguranţă, un tractor bine pregătit din iarnă înseamnă mai puţine bătăi de cap pentru fermier la primăvară.

Rezultate: [198]  
Pagini: [20]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?