Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cosmin Trif

Rezultate: [190]  
Pagini: [19]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Dacă ştii s-o asculţi, VIA îţi spune CE-I TREBUIE!

Dacă ştii s-o asculţi, VIA îţi spune CE-I TREBUIE!

12 aprilie 2019 - 09:03

După cum putem observa cu toţii, temperaturile ajung să oscileze chiar cu diferenţe de 10 grade Celsius de la o zi la alta, cazuri care determină reacţii neobişnuite din partea plantelor şi a mediului. Prin urmare, viticultorii trebuie să fie mereu pregătiţi să-şi adapteze planul de lucrări în funcţie de situaţia existentă în plantaţie.

Prima mea livadă: TRUCURI UTILE la PLANTARE

Prima mea livadă: TRUCURI UTILE la PLANTARE

10 aprilie 2019 - 14:19

În ultima perioadă, în România, suprafeţele populate cu livezi au crescut semnificativ, fie că vorbim de plantaţiile clasice, ori de exploataţiile mai mici. Din păcate, nu de puţine ori, cei care doresc să-şi întemeieze o livadă fac anumite greţeli şi riscă să compromită întreaga plantaţie încă de la înfiinţare.

Plusvaloarea a ceea ce ne oferă gratis natura

Plusvaloarea a ceea ce ne oferă gratis natura

24 martie 2019 - 09:51

Anual, cantităţi incomensurabile de fructe şi plante crescute spontan se irosesc pe întreg cuprinsul patriei. În rândurile ce urmează vă prezentăm trei modele de afaceri, în care putem vedea cum se poate câştiga de pe urma transformării materiei prime în produse finite cu valoare adăugată mult mai mare.

Berea artizanală, o industrie cu trei câştigători

Berea artizanală, o industrie cu trei câştigători

18 februarie 2019 - 20:00

Actualmente, a consuma bere artizanală în România poate părea un obicei uşor excentric. Cu doar circa 35-40 de fabrici de bere artizanală, este clar că ţara noastră se află la început de drum în acest domeniu. În realitate, această activitate poate genera trei categorii de câştigători: fermierii (care vor avea o nouă piaţă de desfacere), fabricanţii şi apoi consumatorii (datorită lipsei conservanţilor din acest tip de băutură).

Lipsa forţei de muncă schimbă agenda livădarilor

Lipsa forţei de muncă schimbă agenda livădarilor

12 februarie 2019 - 23:09

Deşi “după manual”, luna ianuarie este mai degrabă una liniştită în pomicultură, mai nou, o serie de fermieri se încumetă să execute diverse lucrări agricole. Cauza principală ţine de lipsa forţei de muncă, fapt care îi împinge pe fermieri să intre mai devreme în livezi. Disponibilitatea personalului şi temperaturile sunt doi factori importanţi în ecuaţia lucrărilor din iarnă în pomicultură. 

PROMOVAREA VINURILOR prin poveştile spuse la CRAMĂ

PROMOVAREA VINURILOR prin poveştile spuse la CRAMĂ

02 ianuarie 2019 - 15:12

Modalităţile prin care se poate face astăzi reclamă vinurilor sunt extrem de multe. De la căile clasice, până la cele mai interactive, cum sunt degustările, turismul oenologic ori participarea consumatorilor direct la lucrări în vie. Am stat de vorbă cu câţiva reprezentanţi de crame din România pentru a afla cum înţeleg aceştia să-şi promoveze vinurile. 

REVIZIILE DE IARNĂ în parcul de mecanizare

REVIZIILE DE IARNĂ în parcul de mecanizare

11 decembrie 2018 - 15:53

De modul în care fermierii îşi administrează utilajele agricole pe timpul iernii pot depinde, într-o măsură importantă, problemele din parcul de mecanizare în următorul an agricol. Cu siguranţă, un tractor bine pregătit din iarnă înseamnă mai puţine bătăi de cap pentru fermier la primăvară.

La vânzare MIEREA lasă un gust amar... Intermediarii CÂŞTIGĂ DUBLU faţă de producători!

La vânzare MIEREA lasă un gust amar... Intermediarii CÂŞTIGĂ DUBLU faţă de producători!

21 noiembrie 2018 - 22:42

Trăim într-o lume în care ne-am obişnuit să ne “îndulcim” cu ciocolată şi bomboane, deşi am putea opta, mai ieftin şi mai sănătos, pentru tradiţionala noastră miere de albine. Aşa se explică, parţial, de ce în România consumul anual de miere pe cap de locuitor este destul de scăzut. 

Pregătiri de toamnă în PODGORII pentru IERNARE

Pregătiri de toamnă în PODGORII pentru IERNARE

20 noiembrie 2018 - 23:16

După ce au numărat hectolitrii în crame, la finalul recoltării, podgorenii au trecut degrabă la pregătirea viilor pentru noul sezon de producţie. Viticultorii spun că, în ultimii ani, lucrările din vie nu mai respectă aşa-numita sezonalitate cu care erau obişnuiţi. Schimbările climatice, alături de alţi factori, au făcut ca, în cele mai multe situaţii, inginerii viticoli să stabilească oportunitatea şi specificul intervenţiilor în plantaţii pe loc, exact în momentul execuţiei acestora.  

Criza de personal din oierit atinge pragul roşu

Criza de personal din oierit atinge pragul roşu

12 iulie 2018 - 17:07

Deşi oferă un salariu consistent, de până la 2.000 de lei pe lună plus alte beneficii, proprietarii de oi spun că aproape nimeni nu mai vrea să fie astăzi cioban în România.

Rezultate: [190]  
Pagini: [19]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?