Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cosmin Trif

Rezultate: [198]  
Pagini: [20]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Dacă ştii s-o asculţi, VIA îţi spune CE-I TREBUIE!

Dacă ştii s-o asculţi, VIA îţi spune CE-I TREBUIE!

12 aprilie 2019 - 09:03

După cum putem observa cu toţii, temperaturile ajung să oscileze chiar cu diferenţe de 10 grade Celsius de la o zi la alta, cazuri care determină reacţii neobişnuite din partea plantelor şi a mediului. Prin urmare, viticultorii trebuie să fie mereu pregătiţi să-şi adapteze planul de lucrări în funcţie de situaţia existentă în plantaţie.

Prima mea livadă: TRUCURI UTILE la PLANTARE

Prima mea livadă: TRUCURI UTILE la PLANTARE

10 aprilie 2019 - 14:19

În ultima perioadă, în România, suprafeţele populate cu livezi au crescut semnificativ, fie că vorbim de plantaţiile clasice, ori de exploataţiile mai mici. Din păcate, nu de puţine ori, cei care doresc să-şi întemeieze o livadă fac anumite greţeli şi riscă să compromită întreaga plantaţie încă de la înfiinţare.

Recolta de struguri 2019 a scăpat din iarnă

Recolta de struguri 2019 a scăpat din iarnă

28 martie 2019 - 13:57

Aproape la unison, viticultorii spun că temperaturile iernii n-au reuşit să afecteze viile, cel puţin până în prezent. Ţinând cont de particularităţile acestei culturi, şansele să mai poată fi atinsă semnificativ de temperaturile negative sunt din ce în ce mai mici.

Detaliile care vă pot asigura recolta de fructe

Detaliile care vă pot asigura recolta de fructe

28 martie 2019 - 13:50

Deşi iarna a fost una propice pomilor fructiferi, din păcate, fermierii încă nu pot respira uşuraţi până spre finalul lunii martie, când pericolul de îngheţ dispare definitiv.

 

Plusvaloarea a ceea ce ne oferă gratis natura

Plusvaloarea a ceea ce ne oferă gratis natura

24 martie 2019 - 09:51

Anual, cantităţi incomensurabile de fructe şi plante crescute spontan se irosesc pe întreg cuprinsul patriei. În rândurile ce urmează vă prezentăm trei modele de afaceri, în care putem vedea cum se poate câştiga de pe urma transformării materiei prime în produse finite cu valoare adăugată mult mai mare.

Berea artizanală, o industrie cu trei câştigători

Berea artizanală, o industrie cu trei câştigători

18 februarie 2019 - 20:00

Actualmente, a consuma bere artizanală în România poate părea un obicei uşor excentric. Cu doar circa 35-40 de fabrici de bere artizanală, este clar că ţara noastră se află la început de drum în acest domeniu. În realitate, această activitate poate genera trei categorii de câştigători: fermierii (care vor avea o nouă piaţă de desfacere), fabricanţii şi apoi consumatorii (datorită lipsei conservanţilor din acest tip de băutură).

Lipsa forţei de muncă schimbă agenda livădarilor

Lipsa forţei de muncă schimbă agenda livădarilor

12 februarie 2019 - 23:09

Deşi “după manual”, luna ianuarie este mai degrabă una liniştită în pomicultură, mai nou, o serie de fermieri se încumetă să execute diverse lucrări agricole. Cauza principală ţine de lipsa forţei de muncă, fapt care îi împinge pe fermieri să intre mai devreme în livezi. Disponibilitatea personalului şi temperaturile sunt doi factori importanţi în ecuaţia lucrărilor din iarnă în pomicultură. 

Secretele îmbutelierii şi depozitării vinului

Secretele îmbutelierii şi depozitării vinului

06 ianuarie 2019 - 08:58

Spre deosebire de anumite culturi, cum sunt grâul ori porumbul, la care sarcina producătorilor se cam termină după recoltare, la vie lucrurile stau radical diferit. Pentru că aici, după culesul strugurilor începe o a doua etapă, cel puţin la fel de importantă ca şi producţia, care se finalizează cu obţinerea vinului.

PROMOVAREA VINURILOR prin poveştile spuse la CRAMĂ

PROMOVAREA VINURILOR prin poveştile spuse la CRAMĂ

02 ianuarie 2019 - 15:12

Modalităţile prin care se poate face astăzi reclamă vinurilor sunt extrem de multe. De la căile clasice, până la cele mai interactive, cum sunt degustările, turismul oenologic ori participarea consumatorilor direct la lucrări în vie. Am stat de vorbă cu câţiva reprezentanţi de crame din România pentru a afla cum înţeleg aceştia să-şi promoveze vinurile. 

REVIZIILE DE IARNĂ în parcul de mecanizare

REVIZIILE DE IARNĂ în parcul de mecanizare

11 decembrie 2018 - 15:53

De modul în care fermierii îşi administrează utilajele agricole pe timpul iernii pot depinde, într-o măsură importantă, problemele din parcul de mecanizare în următorul an agricol. Cu siguranţă, un tractor bine pregătit din iarnă înseamnă mai puţine bătăi de cap pentru fermier la primăvară.

Rezultate: [198]  
Pagini: [20]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!