Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cornelia VINTILĂ

Rezultate: [34]  
Pagini: [4]  1 2 3 4   >  »   
Și enzimele dau calitate laptelui produs în fermă

Și enzimele dau calitate laptelui produs în fermă

05 aprilie 2016 - 21:00

Cunoașterea activității enzimelor și a rolului pe care-l joacă diferitele ingrediente ale laptelui, în stare naturală sau după transformarea lui în produse derivate, poate fi garanția că ceea ce cumpără procesatorul sau consumatorul de lapte este sigur pentru consum.

Cum se apără laptele de “intrușii” microbieni?

Cum se apără laptele de “intrușii” microbieni?

11 ianuarie 2016 - 11:00

Cu alte cuvinte, laptele proaspăt muls nu se strică sau nu se “înăcrește”, cum spun fermierii, chiar dacă este păstrat la temperatura camerei (20-22oC), cu condiția să nu se depășească cele trei ore din momentul recoltării din ugerul vacii. 

Igiena mulsului și laptele conform

Igiena mulsului și laptele conform

12 august 2014 - 18:00

Legislația europeană nu se referă în nici un caz la modalitatea de a mulge vacile, ci doar la calitatea laptelui oferit consumatorului. Crescătorii de bovine care livrează cantități mici de lapte direct consumatorului final trebuie să îndeplinească normele de igienă a laptelui ca și până acum.

Laptele pasteurizat mai conține bacterii?

Laptele pasteurizat mai conține bacterii?

20 august 2013 - 14:00

Microorganismele din lapte provin de pe sfârcuri, de pe ustensilele folosite, de pe recipientele care preiau laptele muls și chiar din aerul atmosferic. Deci, cu cât procesul de mulgere se realizează în condiții mai igienice, cu atât laptele recoltat este mai puțin bogat în microorganisme.

Laptele integru are mai multe șanse la livrare

Laptele integru are mai multe șanse la livrare

27 februarie 2013 - 15:00

Toate caracteristicile precizate anterior se mențin la parametrii normali dacă vacile din fermă sunt hrănite ca la carte, dacă sunt întreținute într-un adăpost confortabil pe un așternut curat și dacă sunt respectate cu rigurozitate toate regulile tehnice și sanitare ale procesului de muls, precum și cele recomandate pentru supravegherea sănătății ugerului.

Să producem în permanenţă lapte de calitate

Să producem în permanenţă lapte de calitate

28 mai 2012 - 15:00

Procesatorul este consumatorul principal al producătorului de lapte şi îi pretinde acestuia, pe bună dreptate, să-i livreze numai lapte de cea mai bună calitate, pentru că numai dintr-un astfel de produs va putea realiza, la rândul său, prin prelucrare, produse lactate de cea mai bună calitate. Fermierul producător de lapte nu are altă cale decât să-şi concentreze toată atenţia pentru a obţine zilnic numai lapte de calitate, ţinând seama de principiul „clientul nostru este stăpânul nostru”.

Ureea din lapte şi furajarea vacilor

Ureea din lapte şi furajarea vacilor

14 mai 2012 - 14:00

Buletinul de analiză al laptelui recoltat de la vacile din propria fermă, emis de laboratorul de analize, pe lângă conţinutul de grăsime, de proteine, de lactoză şi numărul de germeni şi al celulelor somatice, precizează şi concentraţia de uree din lapte. Dacă primele valori se pot interpreta corect, conţinutul de uree din lapte are mult mai multe semnificaţii.

Caracteristicile laptelui de cea mai bună calitate

Caracteristicile laptelui de cea mai bună calitate

08 februarie 2012 - 14:00

Ar trebui să ne întrebăm mereu ce este un lapte de calitate, care sunt elementele de bază cu ajutorul cărora îl putem defini şi, mai ales, cum îl putem produce.

Din aceste motive te voi întreba, fermierule, care dintre caracteristicile următoare conferă laptelui „statutul” de lapte de calitate superioară:

Mamita vacilor se previne, nu se întreţine!

Mamita vacilor se previne, nu se întreţine!

06 iunie 2011 - 15:00

Infecţia ugerului cu astfel de microbi se manifestă şi are consecinţe dramatice, precum şi o evoluţie periculoasă atât pentru vaca bolnavă, cât şi pentru efectivul de animale din fermă.

Prin urmare, măsurile de prevenire şi tratamentul pentru o astfel de mamită diferă mult de cele aplicate pentru afecţiuni produse de microbi banali, care se găsesc permanent în adăpostul animalelor. În acest articol, ne concentrăm asupra acestora din urmă.

Program pentru prevenirea şi tratarea mamitelor

Program pentru prevenirea şi tratarea mamitelor

12 mai 2011 - 14:00

Acesta este un argument suficient pentru ca fermierul să acorde maximă atenţie infecţiilor ugerului în efectivul din ferma sa şi să aplice un program minim de prevenire a mastitelor.
Enumerăm principalele măsuri pe care trebuie să le cuprindă un astfel de program.

Rezultate: [34]  
Pagini: [4]  1 2 3 4   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?