Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cătălin LĂPUŞTE

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
Porcul românesc în 2010

Porcul românesc în 2010

21 iunie 2010 - 14:00

Dacă ne raportăm la problemele prezentului pentru crescătorii de porci, atunci, cu siguranţă, valorificarea rămâne un mare semn de întrebare şi în acest an. Preţul de vânzare, la poarta fermei, a scăzut, comparativ cu vara anului trecut, cu peste 20%, ajungând în jurul valorii de 4-4,5 lei/kg greutate vie.

Acest preţ, în multe dintre situaţii, este sub costul de producţie, generând pierderi semnificative fermierilor. Aceste inconveniente sunt amplificate şi de fenomenul de creştere a cazurilor de insolvabilitate, şi chiar faliment, între parteneri.

De ce se importă carne de porc în România?

De ce se importă carne de porc în România?

10 mai 2010 - 14:00

Primul argument în favoarea importului este preţul mai mic al carcasei, al pieselor şi al cărnii de lucru, care poate fi explicat prin faptul că producătorii din ţările exportatoare beneficiază de o subvenţionare „ascunsă” a industriei de creştere a porcului, precum şi de o subvenţie dublă/ha de cultură (furaje mai ieftine şi cost de producţie mai mic),  dar şi printr-o eficienţă mai ridicată a procesului de producţie.

Creşterea porcului în România, o industrie deficitară

Creşterea porcului în România, o industrie deficitară

14 decembrie 2009 - 14:00

Efectivul de procine, în continuă scădere

Deşi intervenţia statului s-a făcut simţită prin acordarea de subvenţii directe, urmărind îmbunătăţirea calităţii carcaselor, prin implementarea sistemului EUROP, cât şi pentru obţinerea de animale de prăsilă valoroase, totuşi aceste măsuri par să nu fi fost suficiente pentru a resuscita activitatea sectorului, numărul fermelor reducându-se de la an la an.

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?