Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Antonia Ivaşcu

Rezultate: [40]  
Pagini: [4]  1 2 3 4   >  »   
Plante pentru viitor

Plante pentru viitor

26 februarie 2016 - 10:00

Sectorul european de cercetare și ameliorare a plantelor va juca un rol central și esențial în înfruntarea acestei provocări, iar succesul va depinde puternic de generarea și de transferul de cunoștințe noi și de inovații în sectoarele de genetică a plantelor și de multiplicare a semințelor.

Sortimentul de măr (II)

Sortimentul de măr (II)

06 martie 2013 - 16:00

Soiurile create la noi în țară, adaptate condițiilor pedoclimatice foarte diverse de plantare, ocupă un loc important în sortimentul pomicol românesc. 

Rezistența speciilor pomicole la iernare

Rezistența speciilor pomicole la iernare

08 februarie 2013 - 15:00

Pomii au intrat în repaus la sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie, în funcție de specie, soi, temperatură, umiditate și de zona de cultură. Pe timpul iernii, la pomii fructiferi procesele fiziologice au loc în mică măsură, acumulându-se amidon, zaharuri, uleiuri, taninuri. Perioada de repaus este precedată de o migrație a rezervelor de azot, fosfor și a compușilor hidrocarbonați din frunze și din celelalte organe.

Sortimentul de măr (I)

Sortimentul de măr (I)

06 februarie 2013 - 16:00

Răspândirea în plantații a soiului de măr Jonathan, denumit poate și acum de către tradiționaliști "regele merelor", este pe cale să fie depășită de alte soiuri, care prezintă mai puține defecte decât acesta.

Porumb fertilizat organic

Porumb fertilizat organic

13 decembrie 2012 - 15:00

 “Demonstrăm, an de an, că şi în România se poate face agricultură performantă, modernă, cu costuri optimizate şi un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, prin folosirea fertilizatorilor organici proveniţi de la fermele Smithfield.

Tehnologia piersicului în regim biologic

Tehnologia piersicului în regim biologic

29 august 2012 - 16:00

Rezultatul a fost poluarea fructelor şi a solului, cu acumularea unor cantităţi tot mai mari de toxine, periculoase pentru consumatori.

Chimizarea agriculturii, inclusiv a pomiculturii, respectiv îngrăşămintele, erbicidele, pesticidele şi alte substanţe şi produse ale industriei chimice, a sporit considerabil recoltele şi le-a îmbunătăţit calitatea. Însă, folosirea în exces a produselor chimice n-a întârziat să-şi arate şi părţile dăunătoare.

Astfel, îngrăşămintele chimice folosite fără a cunoaşte momentul şi cantitatea optimă de aplicare au determinat distrugerea microorganismelor care contribuie la transformarea materiilor organice în humus, schimbarea raportului dintre componentele chimice ale solului, acidifierea lui şi alte fenomene, însumate sub denumirea de poluare a solului şi a apei.

Tehnica recoltării în plantaţiile de piersic

Tehnica recoltării în plantaţiile de piersic

08 august 2012 - 16:00

Operaţiunile de recoltare se execută astfel încât să se evite deprecierile calitative ale fructelor, precum şi vătămarea lor. Astfel, trebuie respectate câteva reguli de bază:

Organizarea recoltării în plantaţiile de piersic

Organizarea recoltării în plantaţiile de piersic

22 iunie 2012 - 15:00

Organizarea recoltării fructelor la piersic va avea în vedere:

- stabilirea necesarului de forţă de muncă şi precizarea formaţiunilor de lucru pentru fiecare operaţie: recoltat, aprovizionat cu ambalaje, manipulat ambalaje etc.
- asigurarea forţei de muncă şi instruirea cu privire la condiţiile tehnice de calitate;
- stabilirea şi asigurarea utilajelor de recoltat şi a materialelor auxiliare (găleţi de recoltat, scări, platforme, tractoare, motostivuitoare, lăzi etc.);
- stabilirea şi asigurarea mijloacelor de transport, pentru ca fructele să fie transportate la centrele de condiţionare/depozite etc. imediat după recoltare;
- efectuarea presortării fructelor pentru a retrage de la recoltat exemplarele necorespunzătoare ca mărime, formă, stare de sănătate, grad de vătămare etc.;
- controlul calitativ al executării lucrărilor, al respectării normelor de lucru şi de securitate a muncii etc.

Normarea producţiei de fructe la piersic

Normarea producţiei de fructe la piersic

28 mai 2012 - 16:00

În primele 3-4 săptămâni după legat, fructele cresc destul de încet în perioada întăririi endocarpului şi a formării endospermului din sămânţă, ritmul de creştere fiind cel mai lent acum. Apoi, spre perioada intrării în pârgă şi a maturării fructelor, creşterea se intensifică. La piersic, mugurii sunt grupaţi câte trei/nod, din care doi sunt floriferi, iar în condiţii climatice normale pomul leagă foarte multe fructe.

Tehnologia de protecţie integrată a piersicului

Tehnologia de protecţie integrată a piersicului

17 mai 2012 - 14:00

Însă, realizarea şi menţinerea unui potenţial productiv cât mai ridicat necesită ca în paralel cu măsurile de modernizare a acestei culturi să se cunoască şi să se aplice cât mai temeinic şi măsurile de protecţie fitosanitară, deoarece piersicul este afectat destul de grav, pe de o parte de factorii pedoclimatici neparazitari, abiotici, iar pe de altă parte, de diferiţi paraziţi vegetali şi dăunători animali.

Rezultate: [40]  
Pagini: [4]  1 2 3 4   >  »   

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?