Alina DONICI, SCDVV BUJORU
Rezultate: [16] Pagini: [2] 1 2 »
02 septembrie 2014 - 16:00
Anul 2014 a fost capricios din punct de vedere climatic, plantaţiile viticole fiind afectate de boli criptogamice (mana, făinarea viţei de vie), dăunători (acarieni eriofizi) şi grindină. În acest an se preconizează o producţie mai mică cu 25-50% faţă de anul precedent.
23 iulie 2014 - 17:00
Meteorologii anunţă o vară caniculară şi secetoasă, ceea ce ar putea scurta perioada dintre fenofaza de pârgă şi maturarea strugurilor, cu riscul unor pierderi însemnate de recoltă.
14 mai 2014 - 17:00
Din cauza schimbărilor climatice, înfloritul viţei-de-vie se realizează în ultima decadă a lunii mai - începutul lunii iunie, aspect de care trebuie să ţinem cont la alegerea momentului optim de efectuare a tratamentelor de siguranţă şi a celor obligatorii pentru viţa-de-vie.
13 februarie 2014 - 16:00
Fenofaza de înmugurit este influenţată de o serie de factori interni de tip hormonal şi de o anumită temperatură utilă ca factor extern, iar declanşarea fenofazei se realizează abia în ultima decadă a lunii aprilie. Dezmuguritul timpuriu al viţei de vie se poate aprecia doar în funcţie de cum va decurge vremea în lunile februarie şi martie.
11 decembrie 2013 - 17:00
Soiurile de viţă de vie înmulţite în pepiniera Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Bujoru - Galaţi, cu suprafaţa de un hectar, sunt pentru vinuri albe (Fetească albă, Fetească regală, Sauvignon, Muscat Ottonel, Şarbă, Băbească gri), pentru vinuri roşii (Merlot, Fetească neagră, Cabernet Suvignon, Băbească neagră ) şi pentru struguri de masă (Muscat de Hamburg, Coarnă neagră selecţionată, Chasselas dore, Italia).
15 noiembrie 2013 - 16:00
Durabilitatea unei plantaţii viticole depinde de o serie de factori, printre care şi calitatea solului şi modul de pregătire a acestuia. Fiecare viticultor trebuie să respecte anumite reguli la înfiinţarea plantaţiilor viticole şi să cunoască faptul că un teren pregătit necorespunzător conduce la plantaţii slab dezvoltate şi neuniforme, deci cu impact negativ asupra producţiei de struguri.
10 aprilie 2013 - 17:00
În perioada aprilie-mai, în viile tinere se execută o serie de lucrări de îngrijire cu impact major asupra creşterii optime a viţei de vie.
13 februarie 2013 - 15:00
Pentru a determina o încărcătură de rod cât mai echilibrată în urma tăierilor, trebuie să ţinem cont de condiţiile climatice din anul 2012, care a fost deosebit de secetos. Pentru a aprecia încărcătura corectă, trebuie să facem o evaluare atentă a butucilor. Până în acest moment, viabilitatea ochilor de iarnă nu a fost afectată.
09 ianuarie 2013 - 15:00
Tăiatul în uscat se face în vederea stabilirii încărcăturii optime a butucului, care depinde direct de starea ochilor de iarnă.
19 noiembrie 2012 - 15:00
La noi în ţară este generalizată plantarea în primăvară, perioada optimă fiind lunile martie - aprilie. Pe solurile grele, cu exces de umiditate, care se încălzesc mai greu, plantarea se realizează mai târziu (aprilie - mai), când în sol temperatura creşte, iar umiditatea scade.
Rezultate: [16] Pagini: [2] 1 2 »