Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Alina DONICI, SCDVV BUJORU

Rezultate: [16]  
Pagini: [2]  1 2   »   
Septembrie, hotarul dintre struguri şi vin

Septembrie, hotarul dintre struguri şi vin

02 septembrie 2014 - 16:00

Anul 2014 a fost capricios din punct de vedere climatic, plantaţiile viticole fiind afectate de boli criptogamice (mana, făinarea viţei de vie), dăunători (acarieni eriofizi) şi grindină. În acest an se preconizează o producţie mai mică cu 25-50% faţă de anul precedent.

Estimarea cantitativă şi calitativă a recoltei

Estimarea cantitativă şi calitativă a recoltei

23 iulie 2014 - 17:00

Meteorologii anunţă o vară caniculară şi secetoasă, ceea ce ar putea scurta perioada dintre fenofaza de pârgă şi maturarea strugurilor, cu riscul unor pierderi însemnate de recoltă.

 

Începutul perioadei estivale în podgorii

Începutul perioadei estivale în podgorii

14 mai 2014 - 17:00

Din cauza schimbărilor climatice, înfloritul viţei-de-vie se realizează în ultima decadă a lunii mai - începutul lunii iunie, aspect de care trebuie să ţinem cont la alegerea momentului optim de efectuare a tratamentelor de siguranţă şi a celor obligatorii pentru viţa-de-vie.

E iarnă în podgorii

E iarnă în podgorii

13 februarie 2014 - 16:00

Fenofaza de înmugurit este influenţată de o serie de factori interni de tip hormonal şi de o anumită temperatură utilă ca factor extern, iar declanşarea fenofazei se realizează abia în ultima decadă a lunii aprilie. Dezmuguritul timpuriu al viţei de vie se poate aprecia doar în funcţie de cum va decurge vremea în lunile februarie şi martie.

Material săditor viticol

Material săditor viticol

11 decembrie 2013 - 17:00

Soiurile de viţă de vie înmulţite în pepiniera Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Bujoru - Galaţi, cu suprafaţa de un hectar, sunt pentru vinuri albe (Fetească albă, Fetească regală, Sauvignon, Muscat Ottonel, Şarbă, Băbească gri), pentru vinuri roşii (Merlot, Fetească neagră, Cabernet Suvignon, Băbească neagră ) şi pentru struguri de masă (Muscat de Hamburg, Coarnă neagră selecţionată, Chasselas dore, Italia).

Pregătiţi încă din toamnă plantările de primăvară

Pregătiţi încă din toamnă plantările de primăvară

15 noiembrie 2013 - 16:00

Durabilitatea unei plantaţii viticole depinde de o serie de factori, printre care şi calitatea solului şi modul de pregătire a acestuia. Fiecare viticultor trebuie să respecte anumite reguli la înfiinţarea plantaţiilor viticole şi să cunoască faptul că un teren pregătit necorespunzător conduce la plantaţii slab dezvoltate şi neuniforme, deci cu impact negativ asupra producţiei de struguri.

Îngrijirea viilor tinere

Îngrijirea viilor tinere

10 aprilie 2013 - 17:00

În perioada aprilie-mai, în viile tinere se execută o serie de lucrări de îngrijire cu impact major asupra creşterii optime a viţei de vie.

Încărcătura de ochi

Încărcătura de ochi

13 februarie 2013 - 15:00

Pentru a determina o încărcătură de rod cât mai echilibrată în urma tăierilor, trebuie să ţinem cont de condiţiile climatice din anul 2012, care a fost deosebit de secetos. Pentru a aprecia încărcătura corectă, trebuie să facem o evaluare atentă a butucilor. Până în acest moment, viabilitatea ochilor de iarnă nu a fost afectată.

Măsuri agrotehnice recomandate în plină iarnă

Măsuri agrotehnice recomandate în plină iarnă

09 ianuarie 2013 - 15:00

Tăiatul în uscat se face în vederea stabilirii încărcăturii optime a butucului, care depinde direct de starea ochilor de iarnă.

Protocol privind înfiinţarea plantaţiilor viticole

Protocol privind înfiinţarea plantaţiilor viticole

19 noiembrie 2012 - 15:00

La noi în ţară este generalizată plantarea în primăvară, perioada optimă fiind lunile martie - aprilie. Pe solurile grele, cu exces de umiditate, care se încălzesc mai greu, plantarea se realizează mai târziu (aprilie - mai), când în sol temperatura creşte, iar umiditatea scade.

Rezultate: [16]  
Pagini: [2]  1 2   »   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?