Rezultate: [21] Pagini: [3] 1 2 3 > »
31 ianuarie 2011 - 13:00
Muscat Ottonel (Muscats în Italia, Moscatos în Portugalia)
06 ianuarie 2011 - 15:00
În acest context şi plantaţiile viticole din vestul României, în care de ani buni de zile nu au mai apărut probleme legate de ger, în ultimii ani au fost afectate mai mult sau mai puţin. Sunt mai expuse la ger viile situate pe terenuri plane, comparativ cu cele amplasate pe dealuri însorite.
15 decembrie 2010 - 16:00
Pregătirea viţei pentru iernare trebuie să se facă încă din timpul vegetaţiei, prin practicarea unei tehnologii de cultură corespunzătoare, care trebuie corelată cu măsurile efective de protecţie împotriva gerului prin muşuroirea bazei butucilor.
25 noiembrie 2010 - 15:00
În ultimul timp, datorită diferitelor programe de finanţare sau cofinanţare pentru viticultură, au fost înfiinţate sau reînfiinţate numeroase suprafeţe plantate cu viţă de vie. Programul de reconversie-restructurare a plantaţiilor viticole este un program foarte avantajos, care acoperă o parte importantă din cheltuielile de înfiinţare a unei plantaţii. Ca urmare a acestui fapt a crescut şi numărul prestatorilor de servicii care pot oferi dorita plantaţie „la cheie”.
23 noiembrie 2010 - 15:00
Pentru a obţine struguri frumoşi şi de calitate trebuie sa cultivăm soiuri potrivite, sa practicăm o tehnologie de cultură performantă, în cadrul căreia lucrările şi operaţiile în verde au un rol foarte important.
26 octombrie 2010 - 13:00
OCTOMBRIE
Se continuă şi se încheie recoltarea strugurilor pentru masă şi vin.
Se execută arătura de toamnă.
În funcţie de sistemul de cultură se încep lucrările de îngropare sau muşuroire a butucilor.
Se recoltează, clasează şi stratifică viţele altoite din şcoala de viţă.
Se continuă lucrările de vinificare şi îngrijire a vinului tânăr.
18 octombrie 2010 - 15:00
Sistemele de susţinere folosite în viticultură sunt diferite începând de la aracii folosiţi în trecut până la diferitele tipuri de spaliere utilizate în viticultura modernă de astăzi.
24 august 2010 - 14:00
În cazul combaterii bolilor şi dăunătorilor trebuie să se facă, în acelaşi timp, tratamente complexe împotriva manei, făinării şi putregaiului cenuşiu, cu toate că în lunile iunie, iulie şi august boala care ridică probleme deosebite viticultorilor este, de regulă, făinarea.
11 iunie 2010 - 13:30
Legarea coardelor (cercuitul) se execută după tăierea de rodire, în perioada plânsului, când elasticitatea acestora este maximă. Legarea coardelor trebuie încheiată până la umflarea vizibilă a mugurilor, deoarece, în această perioadă, aceştia sunt foarte sensibili la scuturare. Dacă lucrarea nu a putut fi terminată până la umflarea mugurilor, ea se amână până când lăstarii au 3-5 cm, fază în care ei sunt mai rezistenţi la scuturare.
14 mai 2010 - 13:00
Reuşită asigurată prin alegerea soiurilor autohtone
Succesul vinurilor româneşti depinde de sortiment, de tehnologie, de muncă, de pasiune, de seriozitate şi, nu în ultimul rând, de un dram de noroc. Dar, cum norocul şi-l mai face şi omul, este bine ca înainte de înfiinţarea plantaţiei să ne documentăm serios, pentru a avea o afacere reuşită.
Rezultate: [21] Pagini: [3] 1 2 3 > »