Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Veri răcoroase în adăpost cu sistemele DeLaval

Publicat: 17 iulie 2020 - 13:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Stresul de caldură în adăposturile pentru bovinele de lapte este de acum o provocare rezolvată, datorită sistemelor integrate de ventilatoare și pulverizatoare DeLaval.

1 DeLaval Cow Cooling with VMS_b

Fermierii care folosesc o stație voluntară de muls Voluntary Milking System (VMSTM) sau orice alt sistem automat de muls știu cât de importantă este menținerea constantă a numărului de vizite ale vacilor la aparatul la muls și, în același timp, cât de greu se obține acest lucru în cazul în care animalele sunt expuse riscului de stres termic.
Iată 7 avantaje ale sistemelor DeLaval, esențiale pentru a le asigura vacilor un microclimat confortabil și stimulativ pentru producția de lapte în timpul verilor toride.

1. Răcorire prin pulverizare la frontul de furajare
DeLaval a dezvoltat un sistem de pulverizare în zona frontului de furajare, care economisește energie și vă menține vacile în mișcare, chiar și în zilele călduroase de vară. Sistemul este potrivit și pentru adăposturile obișnuite.
Atunci când ventilația cu ventilatoare nu este suficientă, pulverizarea la frontul de furajare are un rol esențial în menținerea temperaturii corpului vacilor la nivelul potrivit.
În sistemele obișnuite, instalația de ventilare trebuie să funcționeze toată ziua la frontul de furajare pentru a avea acces toate animalele. Cu toții știm că linia de furaje din adăposturile cu muls automatizat nu este complet constantă. Și apoi puteți pierde sute de litri de apă, se va crea un mediu murdar și umed și se va consuma multă energie pentru alimentarea ventilatoarelor.

2 Delaval-64_b

2. Control complet cu ajutorul senzorilor
În sistemul nostru de control al microclimatului, dotat cu mecanism de reglare conectat la senzorii din zona de hrănire, putem împărți linia de furajare în segmente diferite. În prezența animalului, când se activează senzorii cu fascicul de lumină, un ciclu de răcire este declanșat fix în acea secțiune a frontului de furajare. Deci, deplasarea animalului spre frontul de furajare este stimulată atât prin hrană, cât și prin confortul termic creat. Iar când vacile au constant un aport normal de furaje, producția de lapte este pe măsură. Mai departe, în zona de așteptare la robotul de muls avem senzori care declanșează automat răcorirea vacilor.
Sistemul nostru de control oferă posibilitatea de a regla și automatiza complet toate ciclurile de răcire din diferite zone.

3. Vacile revin periodic în zona de confort termic
Cu sistemul nostru de răcorire stimulăm circulația vacilor în direcția corectă. Animalele vor fi determinate să mănânce, să dea lapte și să se odihnească. Atunci când vacile aflate în decubit încep să se încălzească, ele știu că vor fi răsplătite la frontul de furajare. Când merg la muls, vacile vor fi din nou recompensate pentru ceea ce ele oricum trebuie să facă.

4. Sistemul de ventilare potrivit și economic
Pentru a răcori și a menține umiditatea optimă, aerul trebuie să circule cu o viteză mare. Cu ajutorul ventilatoarelor speciale DeLaval DDF1200, cu palete de ventilator special create, asigurăm un debit de aer ridicat cu o rază lungă de acțiune. În acest fel, aveți nevoie de mai puține ventilatoare și de mai puțină energie pentru un rezultat excelent de răcorire.

5. Temperatură corporală optimă constantă
A menține temperatura optimă a corpului vacii este esențial. Eficiența sistemului nostru de răcire a fost testată în ferme. Temperatura corporală optimă a fost menținută prin cicluri de răcorire regulate. Am prevenit astfel efectul de durată al stresului termic asupra producției de lapte și reproducției.

6. Răcoriți doar acolo unde este nevoie
Sistemul DeLaval de răcorire a vacilor este proiectat și adaptat pentru zonele în care stresul termic are cel mai mare impact: boxa, zona de așteptare la muls și frontul de furajare. În timpul hrănirii, vacile care se confruntă cu stres termic mănâncă mai puțin, rezultând mai puțin lapte. În plus, supraîncălzirea în boxă sau în zona de așteptare poate inhiba eliberarea laptelui.

7. Frecvența și durata pulverizărilor
Un sistem integrat de ventilatoare și pulverizatoare cu apă asigură o răcorire eficientă, în timp ce vacile așteaptă să fie mulse sau sunt la frontul de furajare. Sistemul oferă un echilibru optim între dimensiunea picăturilor și unghiul de contact, pentru a împinge apa prin stratul de păr al vacii și pe piele. Acest lucru maximizează transferul de căldură și valorificarea eficientă a apei. Fără acest echilibru, apa este irosită: fie stă deasupra stratului de păr al vacii, fie e aruncată pe sol. Frecvența și durata variabilă a ciclului pot fi setate pentru a asigura o răcorire optimă pentru diferite niveluri de căldură și condiții meteorologice.

3 Delaval-68_b
CONTROL INTEGRAT ÎN ADĂPOST

Pentru un confort termic optim, sistemul DeLaval poate fi programat să pornească doar în condițiile meteorologice în care va funcționa eficient, printr-un control integrat care poate fi conectat la senzori ce monitorizează temperatura, curenții de aer și umiditatea în interiorul și în afara adăpostului. Comenzile tactile simple vă permit să selectați și să activați diferite programe de ventilare la temperaturi diferite, pentru a obține același rezultat final - confortul vacilor. Acest lucru vă permite să beneficiați la maxim de soluția de răcorire a vacilor, fără cheltuielile inutile în cazul folosirii sistemului atunci când nu are efect.
Dar mecanismul de reglare a sistemului integrat face mult mai mult. Cu un singur regulator puteți programa toate sistemele din adăpost să lucreze împreună: iluminare, ventilație și chiar manipularea gunoiului de grajd.

contact
Ing. Cosmin Batis
Nr. Telefon +40 744 341 112
mai multe pe această temă
www.delavalcorporate.com

Vizualizat: 1064 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?