Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Valorificarea dejecţiilor. Alexandru Baciu îşi produce singur energia şi fertilizanţii

Publicat: 17 aprilie 2022 - 21:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru marea majoritate a fermelor zootehnice, dejecţiile reprezintă o problemă. În cazul lui Alexandru Baciu, sunt o adevărată resursă. 

instalatie bioga Rota Guido in ferma Baciu_b
FOTO: Claudia Cădar
ROTA GUIDO în România alături de Alexandru BaciuAlexandru Baciu
 este un manager extraordinar, dar succesul său este dat şi de conceptul de ansamblu al fermei pe care a gândit-o împreună cu reprezentanţii Rota Guido. Aici avem practic trei mari zone:

1. Una în care se depozitează şi se prepară furajele.

2. Alta unde se află fluxul de animale, cu aleile de acces către sala de muls, cu spaţiul de pregătire a fătărilor, boxele de viţei şi îngrăşătoria.

3. Iar cea de a treia zonă, fundamentală, este dedicată stocării şi valorificării dejecţiilor, care practic închide acest cerc şi se află în conformitate cu ambiţiile strategiei “Farm to Fork”.

 

Îşi produce singur energia şi fertilizanţii


„Pentru marea majoritate a fermelor zootehnice, dejecţiile reprezintă o problemă. În cazul domnului Baciu, sunt o adevărată resursă. Gunoiul de grajd este transformat în energie electrică şi termică cu ajutorul instalaţiei de biogaz. Pe lângă asta, trecând prin cele două digestoare anaerobe, se obţine un îngrăşământ organic de mare putere nutritivă şi cu eliberare lentă, ce poate fi utilizat apoi pentru fertilizatea culturilor agricole. Iar, pe cale de consecinţă, asta înseamnă o creştere de productivitate”, concluzionează Claudia Cădar.

Claudia Cadar, reprezentant Rota Guido Romania_b

 FOTO: Claudia Cădar, reprezentant ROTA GUIDO în România


INDEPENDENŢĂ ENERGETICĂ


Ferma Baciu este astăzi exemplul perfect pentru a înţelege ce înseamnă de fapt ideea de economie circulară. Alexandru Baciu îşi produce singur furajele, pe terenurile pe care le lucrează - 2.200 de hectare, irigate în totalitate. A construit adăposturi în care animalele beneficiază de condiţii extraordinare de confort pentru a putea produce lapte şi carne de cea mai înaltă calitate, care ajung direct pe masa consumatorilor. Pe lângă asta, şi-a asigurat independenţa energetică prin construirea unei instalaţii de biogaz cu o capacitate de 635 kWh. Desigur, doar o mică parte din energia obţinută este utilizată în fermă, surplusul fiind ”injectat” în reţeaua naţională.

Giuseppe Volta ROTA GUIDO_b

 FOTO: GIUSEPPE VOLTA, Director tehnic comercial ROTA GUIDO

 

 

Vizualizat: 3880 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?