Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vacile preferă aşternuturile elastice, din cauciuc

Publicat: 29 iulie 2010 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Atunci când vorbim despre confortul vacilor de lapte, aducem frecvent în discuţie termenul „cauciuc“. De ce? 

Click pe poza pentru galerie!

Pentru că, practic, este posibil ca toate zonele din grajd, fie ele de odihnă, alei de circulaţie cu suprafeţe plane sau cu grătare din beton armat, săli de muls de orice tip, culoare de trecere sau săli de aşteptare, să fie pardosite cu materiale pe bază de cauciuc.

De zeci de ani, saltelele din cauciuc sunt utilizate cu succes şi în boxele din grajurile cu stabulaţie legată. Vacile preferă aceste suprafeţe moi şi elastice, care, practic, aduc pajiştile naturale în adăposturi. Iar dumneavoastră, în calitate de fermier, veţi constata că aceste pardoseli elastice sunt foarte uşor de întreţinut.

Firma germană Kraiburg, lider de piaţă în producţia articolelor din cauciuc pentru pardosirea grajdurilor agrozootehnice, ridică permanent ştacheta calităţii în ceea ce priveşte sporirea confortului taurinelor.

 

De ce cauciuc de la Kraiburg?

Grad ridicat de elasticitate. Amestecurile elastomere Kraiburg corespund pe deplin cerinţelor animalelor. Pardoselile sunt moi datorită capacităţii înalte de a se deforma, păstrându-şi, în acelaşi timp, forma, deoarece gradul ridicat de elasticitate le permite să revină la forma iniţială. În acest fel, şi păstrarea condiţiilor de igienă va fi posibilă, pentru că pardoselile se pot curăţa perfect.

Rezistenţă în timp. Dar atenţie, cauciucul nu este peste tot acelaşi! Nu contează prea mult dacă pardoseala conţine cauciuc virgin sau reciclat, ci dacă aceasta reuşeşte să-şi păstreze în timp proprietăţile pe care producătorul le-a “promis” clienţilor săi.

De aceea, Kraiburg a patentat în urmă cu exact 40 de ani un procedeu prin care se poate obţine un compound special din cauciuc care să poată fi utilizat la pardosirea adăposturilor zootehnice. Prin această metodă, granulele provenite din anvelope sunt înglobate în masa compoundului elastomeric şi prelucrate mai departe într-un mod care permite păstrarea proprietăţilor fizico-mecanice robuste ale anvelopelor.

Grosimea ideală. Nici o pardoseală nu se poate deforma generând astfel moliciunea necesară până la o adâncime mai mare decât propria grosime. În plus, saltelele şi covoarele din cauciuc nu vor face atât de uşor cute la montare şi se vor aşeza mai stabil pe suprafaţa respectivă.
Prin procedee de producţie speciale, Kraiburg poate să ofere şi saltele cu o grosime deosebit de mare, pentru boxele de odihnă.

Montare, fără probleme. Producţia pardoselilor unice sub formă de suprafeţe (bucăţi) uşurează foarte mult montarea. Trebuie avut grijă ca saltelele să fie aşezate lejer una lângă alta, sau să se prindă una de alta prin sistemul „puzzle”, fără a forţa şi fără a presa. Cauciucul este un material elastic care la temperaturi mai mari se dilată uşor, de aceea este important să se prevadă un spaţiu pentru dilatarea termică naturală reversibilă a acestuia. Daca temperatura scade, prin contracţie, materialul revine la forma iniţială.

Profit de lungă durată. Numai cine investeşte în produse de înaltă calitate va obţine profit de lungă durată. Pardoselile elastice pentru odihnă şi mişcare de la Kraiburg oferă, prin elasticitatea perfect adaptată, confortul necesar. Chiar şi după mulţi ani de folosire, saltelele sunt la fel de moi ca la început. Montarea foarte simplă şi timpul redus destinat curăţirii vă vor convinge de rentabilitatea produselor Kraiburg.

Mai mule informaţii puteţi afla oricând de pe site-ul www.kraiburg-agri.com sau de la specialistul şi distribuitorul dumneavoastră, Kraiburg.

 

CALITĂŢI CARE-L RECOMANDĂ

Avantajele acestor pardoseli, care au la bază atât amestecul de cauciuc Kraiburg, cât şi procedeele performante de prelucrare a acestuia, pot fi sintetizate în:

- moliciunea ideală pentru fiecare utilizare;
- robusteţea, păstrarea stabilă a formei, durabilitatea foarte mare;
- foarte uşor de curăţat;
- bucăţile (suprafeţele unice) sunt mai uşor de montat şi permit realizarea distanţelor necesare pentru dilatarea naturală a cauciucului.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 3(70)/2009

Vizualizat: 2057 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Sigma Romania, prezență consistentă la Indagra! Tractorul anului 2021 și combina Ideal, vedetele standului la ediția din acest an! Un interviu cu Alexandru Antonesei - manager produs Massey Ferguson, Sigma România

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?