BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vaci productive și fertile

Publicat: 11 noiembrie 2020 - 09:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sănătatea animalelor și curățenia sunt avantaje ale întreținerii vacilor în grajduri cu grătare din beton. În plus, covoarele din cauciuc KRAIBURG asigură confort în stabulație.

111 Foto 1 vaca pe KURA_S_b

Studiile au dovedit efectele pozitive ale covoarelor de cauciuc în gradurile de bovine. Deplasarea pe suprafeţe dure suprasolicită mecanic onglonul, rezultând leziuni masive şi ulceraţii; vacile şchioape ajung rar la frontul de furajare. Cercul vicios trebuie întrerupt, pentru a avea vaci productive și fertile!
Grajdurile cu stabulaţie liberă funcţionează pe principiul mobilităţii animalelor! Grătarele de beton facilitează depozitarea dejecţiilor dedesubt, suprafaţa fiind mai uscată, iar ongloanele - sănătoase.
În Germania, execuţia grătarelor de beton e normată prin standardul DIN EN 12737, ce indică lăţimea fantei şi a zonei pe care calcă animalul. În funcție de greutatea bovinelor, grătarele se clasifică în clasele A1 până la A3.

Deplasare în siguranță

Covoarele din cauciuc Kraiburg Kura S, adaptabile la orice geometrie a grătarului de beton, protejează ongloanele şi sunt antiderapante. Se fixează uşor cu diblu de cauciuc, special patentat împotriva alunecării laterale, unit cu pardoseala. Pentru polizarea uniformă a onglonului vacii, variantele profi sau pediKURA S sunt alegerea optimă pentru deplasări sigure în grajd.
De aproape 20 de ani fermierii utilizează cu succes covoarele KURA S (24 mm grosime), prevăzute cu crampoane dedesubt și cu adâncimea de afundare a onglonului de 3-4 mm.

un articol de
Simona EHMANN
mai multe pe această temă
kraiburg-elastik.com

Vizualizat: 910 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?