Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vaci de sute de mii....

Publicat: 17 iunie 2013 - 16:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ferma familiei Knoef-Hendriksen deține un record unic în Olanda

Click pe poza pentru galerie!

La sfârșitul lunii decembrie 2012, vaca Big Clara 120 a devenit cea de-a 50-a vacă din fermă care a depășit 100.000 kg lapte produse de-a lungul vieții. Din rasa Holstein, Big Clara 120 este fiică a taurului Sunny Boy și a vacii Clara 115 care, la rândul ei, a depășit producția de 100.000 kg lapte.

Efectivul de vaci din ferma familiei Knoef-Hendriksen este, pentru toți crescătorii de vaci din Olanda, un simbol al longevității, productivității și durabilității. Secretul acestei performanțe îl constituie atenția acordată condițiilor de creștere a animalelor, factorilor de reproducție și potrivirii perechilor.

În urmă cu șaisprezece ani, Joppie 155 a fost prima vacă din fermă care a depășit producția de 100.000 kg lapte. Aproape toate vacile din fermă care au atins acest record de producție provin din tauri olandezi. De remarcat că opt dintre recordiste sunt fiice ale taurului Sunny Boy.

În Olanda sunt deja peste 23 de mii de vaci care au produs mai mult de 100.000 kg lapte de-a lungul vieții lor și peste 1.700 dintre acestea au produs, de asemenea, mai mult de 10.000 kg grăsime și 10.000 kg proteină.

Ferma familiei Knoef-Hendriksen din Geesteren, Olanda este, de departe, deținătoarea celor mai multe recorduri.

 

Marea Britanie - Venituri realizate din producția animală 2012

Serviciul Național pentru Statistică al Marii Britanii a dat recent publicității o primă estimare privind veniturile totale obținute în agricultură în anul 2012. Veniturile totale din agricultură cuprind veniturile obținue de toți cei care au un interes antreprenorial în sectorul agricol, de obicei fermierii și partenerii acestora, furnizorii de inputuri. Această primă estimare, pe măsură ce toate datele vor fi prelucrate, va fi revizuită până la sfârșitul anului.

Totalul veniturilor din agricultură în 2012, după ajustarea cu coeficintul inflației, a fost de 4.704 milioane lire sterline, în scădere cu 14% (-737 milioane lire sterline) față de 2011. Media venitului anual înregistrat pe lucrător (fermier sau angajat) a fost de 25.175 Lire.

Valoarea producției realizate în sectorul bovinelor de carne a crescut cu 192 milioane Lire (7,4%), ajungând la 2,776 miliarde lire sterline, în condițiile în care volumul total al livrărilor de carne de vită a fost în scădere față de 2011, dar prețul s-a menținut la un nivelul ridicat.

Producția realizată prin creșterea ovinelor a scăzut cu 128 milioane lire sterline (-11%), ajungând la 1.020 milioane Lire. Aceasta în condițiile scăderii atât a producției cât și a prețului cărnii de ovine, comparativ cu 2011. Condițiile meteo nefavorabile din a doua jumătate a anului 2012 au împiedicat comercializarea mieilor, astfel că o parte a acestora se află în ferme și în 2013.

Valoarea producției rezultate din sectorul creșterii porcinelor a crescut cu 69 milioane Lire (6,5%) și în cazul păsărilor cu 168 milioane lire sterline (8,8%), atât datorită creșterii producției cât și a prețurilor mai mari.

Valoarea producției de lapte a crescut cu 31 milioane lire sterline (0,8%), ajungând la 3.769 milioane Lire, înregistrându-se o scădere a producției ce a fost compensată de o creștere a prețului mediu anual plătit fermierilor. Valoarea producției de ouă a crescut cu 102 milioane Lire (18%), creștere determinată mai ales de prețurile mai mari.

Furajele destinate animalelor au avut, în 2012, o valoare mai mare cu 5,2% (228 milioane Lire) ajungând la un total de 4.626 milioane Lire, în mare măsură determinată de creșterea prețului furajelor combinate.

Și valoarea energiei și în principal a combustibilor utilizați în agricultură, se estimează că a crescut cu 74 milioane Lire (5,4%), ajungând la 1.448 milioane Lire. Valoarea îngrășămintelor utilizate în anul 2012 se estimează că a scăzut cu 32 milioane lire sterline (-2%), ajungând în final la 1.60 milioane lire. Costurile cu hrana pentru animale, energia și îngrășămintele au crescut semnificativ în ultimii ani, cu aproximativ 55%, 60% și 100%, față de nivelul prețurilor din 2007.

UE 27 - PRODUCȚIA DE LAPTE ȘI PRODUSE LACTATE

Tabel producție de lapte 2008- 2013Click pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 564 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?