Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vaccin împotriva pestei porcine africane?

Publicat: 24 iulie 2019 - 14:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În timp ce pesta porcină africană (PPA) continuă să producă mari pagube în Asia, dar şi în Europa, există o voinţă tot mai clară privind găsirea unei soluţii de combatere a acestei boli cu răspândire foarte rapidă.

Phibro Animal Health Corporation a anunţat de curând că aşteaptă obţinerea brevetului pentru protejarea drepturilor intelectuale pe cercetările efectuate în direcţia dezvoltării unui vaccin împotriva PPA. Acest pas important în procesul de creare efectivă a vaccinului implică identificarea epitopilor imunogeni şi a proteinelor care prezintă un potenţial puternic de a forma baza pentru un viitor vaccin împotriva pestei porcine africane.

Porci_bCercetătorii americani au urmărit o cale diferită pentru a selecta epitopi şi proteine cu cel mai mare potenţial capabil să provoace un răspuns imuno-protector. Prin această abordare se urmăreşte crearea unui vaccin specific pe bază de epitop, în loc să urmeze calea mai convenţională a unui vaccin viu atenuat. Dacă va reuşi acest lucru, Phibro Animal Health Corporation va obţine nu doar un răspuns eficient la PPA, ci ar duce la dezvoltarea unui vaccin care să nu prezinte riscul de răspândire a bolii.

"Decimarea populaţiei de porcine din China prin infestarea cu virusul pestei porcine africane nu reprezintă doar o criză pentru întreaga industrie a crescătoriilor de porci, ci, mai important, o criză a securităţii alimentare pentru omenire. Identificarea acestui grup de peptide şi proteine este o piatră de hotar cheie în urmărirea de către Phibro a unei soluţii pentru această boală devastatoare. Chiar dacă avem încă mult de lucru înaintea finalizării cercetării, am făcut progrese importante în atingerea acestui obiectiv şi ne mândrim că ar putea fi parte a soluţiei la o problemă atât de urgentă", a declarat Jack Bendheim, preşedinte şi CEO al companiei cu sediul în New Jersey (SUA).

Virusul pestei porcine africane este o boală contagioasă care afectează doar porcii, nu şi oamenii, deci nu reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii publice şi nu necesită îngrijorări privind siguranţa alimentară. Ţările în care au fost însă confirmate cazuri de PPA sunt supuse restricţiilor comerciale internaţionale care vizează reducerea riscului de introducere a bolii prin intermediul comerţului.

Vizualizat: 874 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?