Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vaca de carne, un business de succes

Publicat: 02 martie 2018 - 23:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La nici 50 de kilometri sud de Timişoara, în raza localităţii Deta, se află probabil cea mai modernă fermă din România specializată pe creşterea taurinelor de carne, o investiţie sută la sută românească.

Marius_Garboni-Torro_Carnextim_bPornind de la premisa că doar 37 la sută din consumul de carne de vită de calitate în Europa este asigurat din crescătoriile proprii, diferenţa fiind susţinută de importurile din America de Sud, Ioan Moica a pariat pe creşterea bovinelor pentru carne, propunându-şi să devină un furnizor important pentru restaurantele cu pretenţii.

În prezent, ferma societăţii Torro Carnextim deţine un efectiv de aproape 400 de vaci din rasele Limousin şi Angus. Activitatea a pornit practic de la zero, în urmă cu doi ani, după ce în prealabil au fost achiziţionate terenurile şi s-au ridicat adăposturile. Numai construcţia celor trei grajduri şi dotările aferente a costat două milioane de euro, jumătate din această sumă fiind bani europeni.

"Momentan dorim să ne dezvoltăm efectivul matcă. Ne adresăm doar pieţei interne, dar nu excludem ca pe viitor să exportăm o parte din tăuraşi pentru reproducţie, deoarece avem nişte exemplare foarte valoroase din punct de vedere genetic. Pe viitor ne gândim să înfiinţăm şi un punct de sacrificare în fermă", ne-a declarat Marius Garboni, medic veterinar şi totodată şeful fermei din Deta.

"La început ne-am confruntat cu distocii, în special la exemplarele de Limousin. Greutatea medie a unui viţel la fătare este între 35 şi 45 kg la această rasă, faţă de numai 23 până la 32 kg în cazul bovinelor Angus. De aceea fătările sunt mai uşoare la exemplarele de Angus", ne spunea acesta.

Povestea pe larg o puteţi citi în revista Ferma, ediţia din prima jumătate a lunii martie!

bovine_Limousin-Torro_Carnextim_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 15492 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?