Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Un sfert din fermele de lapte olandeze utilizează roboţi de muls

Publicat: 22 decembrie 2017 - 13:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Roboţii de muls devin din ce în ce mai populari în Olanda. Din 2006 şi până în 2017, procentul total al fermelor care folosesc roboţi de muls în procesul de producţie a crescut de la 4,7% la 25%.

robot-muls_bConcluzia aparţine companiei de marketing agricol AgriDirect, în urma anchetei anuale efectuate în rândul producătorilor de lapte olandezi. În intervalul mai-iulie 2017, mai mult de 13.000 de fermieri au fost intervievaţi în privinţa dotărilor tehnice şi a planurilor de investiţii.

S-a aflat astfel că cele mai mari progrese în ceea ce priveşte dotarea cu roboţi de muls s-a înregistrat în categoria fermelor cu cel puţin o sută de vaci. Dacă în 2006, doar 8,6% dintre exploataţiile de acest fel utilizau roboţi de muls, în 2017 s-a ajuns la o cotă de 29,7%. În cazul fermelor cu 50 până la 70 de capete, procentul actual este de 21,5%, iar la fermele cu efective între 70 şi 100 de animale procentul este de 20,5%.

Referitor la standurile de muls, configuraţia de tip brăduleţ (Herringbone) devine din ce în ce mai puţin populară printre crescătorii de vaci de lapte din Olanda. În 2013, nu mai puţin de 54,6% din exploataţii foloseau o astfel de sală de muls. Între timp, procentul a coborât la 45,7%. Comparativ cu anul 2016, scăderea este de 1,6%. Chiar şi aşa, standul de tip Herringbone este încă cel mai utilizat în fermele olandeze. În perioada 2013-2017, procentul fermelor care deţineau o sală muls de tip paralel a crescut de la 13,7% la 16,8%.

Vizualizat: 555 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

La Agritechnica 2017, producătorul german de maşini agricole - Claas a câştigat o medalie de aur şi patru medalii de argint.
Medalia de aur a fost acordată pentru Cemos Auto Threshing - Modulul automat de comandă pentru combinele de recoltat Claas cu scuturători şi hibride. 
Cemos Auto Threshing este un alt modul care contribuie la automatizarea proceselor desfăşurate de combina de recoltat. 
Noul sistem de asistenţă permite ajustarea complet automată a spaţiului contrabătătorului şi a turaţiei tobei de batozare în unităţile de batozare tangenţiale,
pentru o adaptare dinamică la condiţiile existente de treierat. 
Astfel, procesul derulat în unitatea de batozare este îmbunătăţit în mod continuu şi automat până la limitele sale tehnice de performanţă, fără a mai fi nevoie de reglaje manuale.
Integrat în sistemul Cemos Automatic, Cemos Auto Threshing este interconectat cu toate celelalte sisteme de asistenţă ale combinei de recoltat, în special cu sistemul de control automat al vitezei de deplasare - Cruise Pilot.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?